Mine dårlige vaner - Carina Behrens, carinabehrens.com

Mine dårlige vaner

Denne tiden jeg er i Stockholm på ubestemt tid har jeg hele tiden tenkt og sagt at skal være min tid. Dette er min mulighet til å kun fokusere på meg og mitt og det vil jeg utnytte på best mulig vis. Jeg skal trene mer og jeg skal få finere, mer «målrettet» stil, neglene mine skal bli lange og sterke, jeg skal spise bedre, huden og håret skal bli behandlet med respekt og så videre og så videre. Jeg skulle nyskape meg selv, være den beste versjonen av meg selv og bla bla bla.

Og så kommer jeg hit og jeg spiser taco i hvert fall to ganger i uka, sitter ni timer foran en skjerm på jobb for så å sitte tre timer til når jeg kommer hjem før jeg legger meg og leser litt og så gjør jeg akkurat det samme dagen etter. Jeg drikker for mye alkohol i helgene og jeg slumrer alarmen cirka fem ganger hver morgen. Når jeg står opp kler jeg på meg det første og beste som dukker opp og ikke lukter ille…

Men, jeg har ikke gitt opp og som dere vet er det første steget til forbedring innrømmelse. Så her har dere det; the naked honest ugly truth. Mine aller dårligste vaner:

Jeg drikker for lite vann (og drikker for mye kaffe)

Dagen starter som regel med at jeg drikker en kopp kaffe hjemme før jobb (om jeg rekker), eller når jeg kommer på jobb. Deretter blir det som regel sånn at når jeg blir tørst tar jeg en ny kopp kaffe. Jeg glemmer å drikke vann og det ender med at jeg kanskje drikker en eller to slurker rett før jeg legger meg.

Jeg slumrer

Til og med når jeg våkner av meg selv før vekkerklokken ringer om morgenen ender jeg opp med å slumre fire/fem ganger. Jeg setter på alarmen ekstra tidlig med alle intensjoner om å stå opp tidlig – jeg elsker ideen av god tid på morgenen – men når klokka ringer finnes det ikke et snev i kroppen som synes det er verdt det. Ikke legger jeg meg sent heller. Den siste tida har det vært all teknologi av klokka 22, så ofte sover jeg innen 23:30.

Jeg pirker og gnager på neglene mine

Er det én ting jeg har drømt om i flere år så er det å ha fine negler. Jeg tror jeg lover meg selv daglig at jeg skal slutte å pirke på de, fordi jeg vet at pirking kun leder til biting og riving og selvhat, men det skjer automatisk. Det er som å våkne fra en transe og jeg sitter der med halve hånda nedi halsen.

Jeg avbryter folk

Jeg er fæl på å avbryte folk, men jeg gjør det bare fordi jeg blir ivrig, ikke fordi jeg ikke er interessert i å høre hva andre har å si. Noen ganger tar jeg meg i det, andre ganger ikke.

Jeg overspiser

Jeg spiser meg mett og så fortsetter jeg å spise. Jeg spiser til jeg får vondt i magen, men tenker at det er verdt det. Mesteparten av tiden er det ikke verdt det.

Jeg setter mål jeg aldri gjennomfører

Og her er det ikke snakk om ett mål her og ett mål der, det er snakk om minst 99 prosent av alle mål jeg setter meg. Standhaftig og målretta er kanskje ikke de ordene som beskriver meg best…

Jeg har vanskelig for å konsentrere meg

Det skal ikke så mye til før jeg blir ufokusert og begynner å gjøre noe helt annet enn det jeg…


Publisert

i

av

Kommentarer

12 kommentarer til “Mine dårlige vaner”

 1. Stine Friis avatar

  Kjenner meg igjen i 98%. Har som mål å kjøpe meg en fiiin vannflaske for å ha på jobb <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det har jeg også tenkt på flere ganger. Merker at jeg drikker mer vann om jeg har en vannflaske stående!

 2. Inga avatar

  Haha, kjenner meg SÅ godt igjen!
  Skulle bruke dette sistesemesteret i London på å skjerpe meg skikkelig og bli fit. Det skjedde IKKE..

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, uff. Godt å vite vi er flere i hvert fall :P

 3. Milla avatar

  Eg og drikke altfor lite vann o.O Har som mål å begynna å gjør det oftare men GUD det e så mye kjekkare med et glass cola!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Brus <333

 4. Caroline avatar

  Jeg er faktisk innmari flink til å drikke vann. Litt stolt der. Men kjenner meg godt igjen i de tre siste punktene!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   BRA! Jeg må virkelig bli flinkere med vann. Jeg kan gå flere dager uten :(

 5. Røverdatter avatar

  Akk, jeg kjenner meg veldig igjen i punktene dine. Men jeg tror jeg har sluttet å få dårlig samvittighet og prøver å innse at sånn er livet i perioder og med mindre det skaper problemer lar jeg det være. Det finnes altfor mye å bekymre seg for om jeg ikke skal bekymre meg for neglene også. Jeg har rett og slett gitt litt opp akkurat det. :P
  Nå er det en myte dette med at en skal drikke så veldig mye vann hver dag. Men å erstatte vannglasset med kaffekoppen er kanskje ikke så lurt i lengden. Litt drikke til maten, eller når man kjenner seg tørst er stort sett bra nok. Mengefasiten ligger i fargen på urinen ;-)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Du har så rett, dårlig samvittighet nytter jo ikke uansett, men den klarer å snike seg inn der til tider likevel…

   Ang. vann så tenker jeg ikke at jeg må drikke to liter hver dag, men tror nok at jeg burde slutte med å gå flere dager uten :P

 6. Renate avatar

  Her kjenner jeg meg litt for godt igjen. Jeg spiser mer enn jeg burde (hehe, digg mat er digg, så jeg spiser kanskje bittelitt mer enn jeg burde), jeg er sjeldent opplagt om morran, jeg avbryter folk når jeg blir ivrig (sier som regel «oi, sorry, hva skulle du si igjen?». må slutte med det!), og jeg drikker altfor lite vann. Jeg har som regel mange mål som jeg prøver å nå, men gjennomfører de sjeldent. Mitt største mål nå er å faktisk klare å sette meg ned med pensumbøkene og få en ordentlig leseøkt. (Heh. Ikke så lett det der, gitt)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Usj, pensum er ALDRI enkelt da, så jeg ser den, ass. Men lykke til, YOU CAN DO IT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *