Går offline klokka 22

11 kommentarer
Samfunn
Gå offline klokka 22 - Carina Behrens, carinabehrens.com

Er det én ting jeg er avhengig av her i livet (bortsett fra taco) så er det å være online. En vanlig dag for meg er å sitte på MacBooken i ni timer på jobb, for deretter dra hjem, lage middag og sitte foran en annen MacBook i fire/fem timer til for deretter gå å legge meg og plukke opp telefonen. Jeg er altså aldri helt offline. På vei til og fra jobb sitter jeg på telefonen, og når jeg legger meg sjekker jeg gjerne de samme nettstedene for hundrede gangen, før jeg endelig slukker nattlyset.

If Forsikring kjører en kjempebra kampanje nå, der opptil flere norske profiler har gått ut og sagt at de fra nå av skal gå offline klokken 22. Fokuset bak kampanjen er å gi Norge bedre søvn og deretter bedre helse! Mobil, data og nettbrett er no-go. Som veldig mange andre har jeg tenkt på å gjøre noe som dette opptil flere ganger, men det har liksom aldri blitt noe av. Det er alltid noe jeg bare sjekke før jeg legger meg, alltid en lenke eller et bilde eller et blogginnlegg jeg må sjekke om har fått noen flere likes eller kommentarer. Et spill jeg  spille, bare litt, fordi jeg endelig har fått flere liv…

Gå offline klokka 22 - Carina Behrens, carinabehrens.com

Vi sover mindre enn noensinne. Over halvparten av oss sjekker mobilen eller nettbrettet før vi skal sove, og det blå lyset fra skjermene hindrer produksjonen av melatonin, kroppens naturlige søvnhormon.

SÅ. Jeg har bestemt meg for å bli med på prosjektet, men jeg har noen unntaksregler. Fredager og lørdager trenger jeg ikke logge av klokken 22 (hvordan skal jeg ellers få snappet de fantastiske Stockholm-nettene mine) og de kveldene jeg ikke er hjemme trenger jeg heller ikke det (i tilfelle jeg trenger å sjekke veien hjem på Google Maps for eksempel). Men, så fremt jeg er hjemme skal mobilen av før klokka 22. Til og med alarmen må settes før dette!

Sov godt! ☾ Er du med meg?

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

11 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.