Carina Behrens, carinabehrens.com

Om valget å flytte til Stockholm

Jeg har ikke snakket så mye om hvordan jeg endte opp med å flytte til Stockholm, men nå har jeg endelig satt meg ned og skrevet litt om hvordan det hele gikk til. Det var jo slettes ikke planen det, at jeg skulle flytte til utlandet…

Alt startet med at jobben jeg hadde skulle ta slutt i desember i fjor. Jeg var på utkikk etter ny jobb og søkte sporadisk her og der, men det var lite som dukket opp av interesse/relevanse. Så var det en dag at jeg satt på Facebook og kastet bort tiden min (som man gjør) da det dukket opp en annonse i feeden.

Det var et byrå i Stockholm som var på utkikk etter en norsk tekstforfatter som var god til å skrive og glad i musikk. De trengte noen som kunne skrive på norsk. Annonsen var skrevet på engelsk og jeg skrev et raskt svar på engelsk tilbake. Jeg hadde ikke CV-en min tilgjengelig, så jeg la ved en lenke til LinkedIn-profilen i stedet. Jeg tok det ikke så all verdens seriøst, med andre ord, fordi jeg ikke trodde jeg hadde en sjanse uansett.

Men det hadde jeg, visst. Etter to Skype-samtaler og et møte så fikk jeg jobben som tekstforfatter og community manager. Jeg ble så klart ekstatisk, men det var likevel ett lite problem jeg hadde ignorert: jeg var nødt til å flytte til Stockholm.

Jeg visste dette hele tiden, at jobben lå i Stockholm, men innerst inne trodde jeg virkelig ikke at jeg ville få den – dermed var det heller ikke noe jeg trengte å forholde meg til, sånn egentlig. Nå var det plutselig en realitet og jeg hadde fått tilbud om verdens kuleste jobb som krevde at jeg flyttet til et annet land. Jeg hadde aldri nølt hadde det ikke vært for én liten detalj: samboeren min, Eirik…

Carina Behrens, carinabehrens.com

Som dere allerede vet takket jeg ja til jobben, men det var ikke en lett avgjørelse å ta. Jeg og Eirik hadde jo planer; vi skulle kjøpe leilighet og vi skulle få oss hund og ja, det var mange greier som brått ble satt på vent da jeg bestemte at jeg skulle flytte til Stockholm. Men, om jeg ikke tok sjansen når jeg hadde den ville jeg sitte igjen i Oslo, uten jobb, og angre på at jeg ikke i det minste prøvde… Så jeg måtte dra, for min egen del! Om noen år finnes det kanskje barn og familie som står før alt annet, så dette er min tid til å velge karriere. Jobbmuligheten jeg har fått i Stockholm er rett og slett for god til å takke nei til. Men, den skal jeg fortelle mer om i et annet innlegg!

Er det noen av dere som har gjort det samme før, eller vurderer å flytte til utlandet for å jobbe? Fortell gjerne om dine erfaringer i kommentarfeltet :) Og om det er noe du lurer på, som jeg kanskje har utelatt i teksten, spør gjerne i dette innlegget der jeg skal kjøre en spørsmålsrunde!

Kommentarer

13 kommentarer til “Om valget å flytte til Stockholm”

 1. neverendingcircles avatar

  Jeg skal ikke flytte til utlandet, men snart flytter jeg fra samboer til en annen del av Norge, ganske mange timer unna. Min historie er litt lik din, jeg trodde ikke jeg kom til å få jobben, de trengte egentlig noen fra mars. Søkte dagen før fristen gikk ut, og allerede dagen etter ble jeg tilbudt jobben! Nå skal det sies at jeg er kjent for dem, og har vært sommervikar der. Det er en veldig fin jobb og ha, så jeg kunne ikke si nei. Nå er det kun for en periode, men det blir jo en overgang og jeg tror jeg kommer til å savne kjæresten veldig.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Noen ganger er det rett og slett viktig å sette seg selv først, uansett hvor vanskelig det er. Savn kan jo også være en veldig fin og sunn følelse i et forhold :) Godt det bare er for en periode da, men nå kommer du ikke til å angre senere på at du ikke tok sjansen når du kunne!

 2. Anette avatar

  SÅ kult at du vel jobb framfor menn. Digger deg/det!

  Eg flytter mest sannsynleg tilbake til Australia i haust. Er ferdig med bachelorgraden min i journalistikk no i mai, og føler verkeleg eg treng eit år for å tenkje meir på livet, og kva eg eigentleg brenn for. Synest det er kjempevanskeleg å finne ut kva eg vil bli. Det er dessutan håplaust å få seg jobb i mediebransjen akkurat no. Så… ja… eg trur faktisk eg berre stikk down under, skaffer «working holiday-visum», finn ein jobb utan særleg mykje «tenking». Vel, det er planen min.

 3. Caroline avatar

  Jeg synes det er helt riktig valg av deg :)

 4. Kristine avatar

  Du er tøff! Har trua på at det er verdt det å ta noen sjanser innimellom, selv om det ikke er så enkelt. Det er jo stort sett nå (sånn aldersmessig) man har muligheten til bare å hoppe i ting, selv om det kan være skikkelig vanskelig når man har så mye som holder en tilbake. Gleder meg til å høre mer om jobben din – virker spennende! :D

 5. Røverdatter avatar

  Det er tøft at du står opp for deg selv og gjør slike valg! Digger at du tok sjansen og bare gjorde det! Skulle ønske jeg var like tøff som deg!

 6. victoria avatar

  Trenger absolutt ikke å bo i Stockholm for evig og alltid :D Så leilighet og hund kommer uansett i fremtiden :D Jeg jobber meg ihjel omtrent og har ingen fritid, absolutt ingen. Jeg har tenkt tanken på å flytte til utlandet, men det var før jeg fikk jobb på Skansen. Nå vil jeg ha den samme jobben bare i England,haha og de samme kollegaene, men det blir vanskelig :(

 7. Elena avatar

  Superfint i Stockholm. Så skjønner at du trives der og med jobb ?

  I 2012 flyttet jeg til Roma for å jobbe hos et norsk selskap i et halvt år. Angrer ikke! Jeg tror man har godt av å gjøre sånne ting noen ganger. Bare flytte, gjøre noe helt nytt, og få mange nye opplevelser. Jeg tror man sjeldent angrer.

  ?

 8. Hilde avatar
  Hilde

  Ååå så spennende! Jeg skal flytte til Stockholm i høst for å studere! Har ikke helt visst hva jeg skal gjøre med livet, og når min svenske kjæreste ville hjem til Stockholm så hev jeg meg på. Jeg er livredd for å ikke trives og for språkbarrierer, men er superklar for å prøve noe nytt og spennende!

 9. Milla avatar

  Du e så tøff. Eg digge deg og heie på deg. Og så lenge du føle at det va det retta valget for deg å ta så va det det. Eg har ingen erfaringer rundt detta å dela med deg, har alltid vært safe i mine valg. Ikje tatt noen store sjangser lissom. Sko kanskje vore litt tøffare, men eg angre ikje på noenting som helst. Så då har eg jo på ein måte tatt de rette valgå, sjøl om de kanskje va litt safe ;)

  // JA, han e kjempeflink. Og takk for at du syns det. Kjekt at det ikje bare eg som gjør det lissom, haha.

 10. Guro N. avatar

  Hei, Carina. Oppdaget deg i dag via Snapkollektivet og syns du gjorde det veldig bra. Du virket veldig interessant og jeg ble så glad da du la ut link til bloggen din. Jeg har også en blogg og bor også i utlandet, nærmere bestemt São Paulo i Brasil. Jeg har bodd i Chile tidligere og også i en annen by i Brasil, så da jeg møtte kjæresten min da vi begge var på utveksling i Portugal i fjor og jeg uansett hadde tenkt meg tilbake til Brasil etter den første gangen jeg bodde her, var det ikke så vanskelig å velge by da han var herfra. Jeg prøvde å bo i Portugal for å være nærmere familien, men jeg trekkes alltid mot Latin-Amerika igjen.

  Akkurat nå er jeg på utveksling, men blir ferdig i desember og tenker å skaffe meg jobb her innen studentvisumet mitt går ut. Det er litt skummelt, men det føles også bra. Jeg føler meg hjemme her, uansett hvor rart folk syns det høres ut. Kult å lese at andre også tar sjanser og at man prøver seg på noe helt nytt og annerledes. Gleder meg til å følge deg videre.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hei Guro. takk for langt og fint svar! Så utrolig kult med Latin-Amerika, skulle ønske jeg også var på et så spennende sted. Stockholm er spennende det altså, men det kan jo ikke sammenlignes. Kulturen er jo omtrent den samme. Jeg skjønner godt at du ikke vil flytte hjem igjen, spesielt om du føler deg hjemme der – kjærligheten har jo mye å si på den fronten :)

   Masse lykke til til deg også, takk for at du la igjen et spor, skal sjekke ut bloggen din og følge med videre :)

 11. Sunniva avatar
  Sunniva

  Dette var betryggende å lese! Søkte selv på en stilling rett utenfor Stockholm, uten å tenke på at den faktisk kunne bli min. Men det ble den! Så nå om noen dager skal jeg flytte fra kjæreste og leilighet i Bergen til store, skumle Sverige. Neida. Men det føles ekstra skummelt nå når jeg sitter her og leter desperat etter plass å bo og ikke helt forstår hvordan dette skal ende. Så, føler jeg er litt i samme situasjon som du var i, nå, og da er det godt å lese at det jo går greit :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *