90-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til

10 kommentarer
Film
90-tallsfilmer, Thelma & Louise - Carina Behrens, carinabehrens.com

Da jeg skrev om 80-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til, fikk jeg masse god respons. Derfor tenkte jeg å gjøre det samme med 90-tallsfilmer. Jeg er tross alt en 80- og 90-tallsfilmekspert (er ikke det altså), så det skulle bare mangle!

Samme som med den forrige lista, så er det nok noen filmer her dere kjenner godt til. Andre derimot, kanskje ikke? Her er det både kritikerrost og… ikke så kritikerrost. Men, underholdning er faktisk ikke synonymt med kvalitet. Spør du meg, da!

Sleepers

Den filmen her er helt utrolig sterk. Intens. Jeg husker da jeg var liten, så fikk jeg alltid se til et visst punkt, før jeg måtte gå og legge meg. Utrolig sår film om fire gutter, en tragisk hendelse og hvordan den påvirker livene deres for alltid.

A Bronx Tale

En historie om å vokse opp i «The Bronx» på 60-tallet. En liten gutt blir kompis med en mafiaboss, og blir på et sett hans lærling. Et sjarmerende «eventyr» jeg ser igjen og igjen. Musikken er også helt fantastisk!

Cry-Baby

Jeg vet vi ikke burde støtte Johnny Depp etter alt bråket som har skjedd, men denne filmen kom i 1990, lenge før alt det. Jeg klarer ikke å slutte å elske Cry-Baby. Jeg kan teksten til alle sangene, jeg klarer ikke å ikke danse med. Og, jeg mener, Ricki Lake er med. Hvem elsker ikke Ricki?

Thelma & Louise

En klassiker. Har du ikke sett denne, så har du ikke levd.

Money Train

Wesley Snipes, Woody Harrelson og Jennifer Lopez er faktisk oppskriften på en perfekt actionfilm. Jeg synes egentlig det er rart denne ikke er mer kjent enn den er. Veldig underholdende, sexy og kul. Akkurat som en actionfilm fra 90-tallet burde være!

8mm

Ikke la dere skremme av Nicholas Cage i hovedrollen, denne thrilleren er intet annet enn fantastisk!

Copycat

For det første: sykt spennende. For det andre: TO kvinnelige hovedroller. What’s not to love? Pluss, seriemordere i mitt hjerte!

True Romance

Min absolutte favoritt av alle filmer i hele verden, ved siden av Breakfast Club. Skrevet av Quentin Tarantino og regissert av Tony Scott, med flere kjente ansikter enn du kan forestille deg, er dette en drøm av en film. Virkelig. Kjærlighet, action, humor, blod (masse blod). Ikke la navnet lure dere, dette er ikke noen pysefilm! ♥︎

Har du en favoritt fra 90-tallet? Del gjerne!

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.