80-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til

12 kommentarer
Film
80-tallsfilmer, Breakfast Club - Carina Behrens, carinabehrens.com

Jeg elsker filmer fra både 80- og 90-tallet. Jeg veit at kvaliteten på innhold og det tekniske teknisk sett er mye dårligere, men det er noe sjarmerende over de som nyere filmer ikke klarer å kopiere. Jeg liker heller ikke 80-tallsfilmer fordi det er trendy, men fordi jeg bare elsker de så himla mye ♥︎ Musikken, de meningsløse problemstillingene som alle kan kjenne seg igjen i, de dårlige frisyrene og den fantastiske klesstilen; jeg elsker alt!

Mange av disse filmene kommer fra mesteren selv, John Hughes, som sto bak veldig mange av ungdomsfilmene som kom ut på 80-tallet. Dessverre gikk han bort i 2009, men hans legendariske historier lever videre!

Så her er de, noen 80-tallsfilmer jeg har sett minst tre ganger hver og flere av de mye mer enn det. Her er det både klassikere dere garantert kjenner igjen, og noen dere kanskje ikke har hørt om! Jeg elsker å ta en liten runde med disse når det nærmer seg jul og tradisjon og nostalgi er på sitt sterkeste!

Har du sett noen av disse? Har du en annet favoritt fra 80-tallet?
The Breakfast Club

Min ultimate favoritt, ikke bare av 80-tallsfilmer, men av alle filmer!

St. Elmo’s Fire

Denne er det overraskende mange som ikke har sett eller hørt om, men den er litt… som om ungdommene i The Breakfast Club kom i 20-årene. Ulike personligheter, ulike problemer og så videre. Superfin. Og 80-talls Rob Lowe som spiller saksofon er kanskje noe av det mest sexy jeg kan tenke meg…

Dirty Dancing

Har du enda ikke sett Dirty Dancing er du muligens et dårlig menneske. Neida. Joda. Men altså. denne er såå fin og klein og fin. Så om du ikke har sett den… bare gjør det. Eller lev et fattig liv. Opp til deg.

Some Kind of Wonderful

Jeg tror faktisk jeg aldri har møtt noen andre som har hørt om denne filmen, men den er skikkelig herlig. Trommer og kjærlighetssorg og… ja, rett og slett en smeltegryte av alt 80-tallet har å by på!

She’s Having a Baby

Heller ikke denne er like kjent som mange av de andre på denne lista, men åh, så herlig. Om ekteskap og kjærlighet og stress rundt prosessen når det er et nytt familiemedlem på vei.

Footloose

Kevin Bacon, dans og definisjonen på 80-tallsmusikk? Det kan ikke bli bedre!

Pretty In Pink

Det tristeste med å forelske seg i guttene i disse filmene? Ingenting. Jeg skulle ønske gutter fortsatt kledde seg som de gjorde da, og hadde like fluffy (men velstelt) hår som de hadde da.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

12 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.