80-tallsfilmer, Breakfast Club - Carina Behrens, carinabehrens.com

80-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til

Jeg elsker filmer fra både 80- og 90-tallet. Jeg veit at kvaliteten på innhold og det tekniske teknisk sett er mye dårligere, men det er noe sjarmerende over de som nyere filmer ikke klarer å kopiere. Jeg liker heller ikke 80-tallsfilmer fordi det er trendy, men fordi jeg bare elsker de så himla mye ♥︎ Musikken, de meningsløse problemstillingene som alle kan kjenne seg igjen i, de dårlige frisyrene og den fantastiske klesstilen; jeg elsker alt!

Mange av disse filmene kommer fra mesteren selv, John Hughes, som sto bak veldig mange av ungdomsfilmene som kom ut på 80-tallet. Dessverre gikk han bort i 2009, men hans legendariske historier lever videre!

Så her er de, noen 80-tallsfilmer jeg har sett minst tre ganger hver og flere av de mye mer enn det. Her er det både klassikere dere garantert kjenner igjen, og noen dere kanskje ikke har hørt om! Jeg elsker å ta en liten runde med disse når det nærmer seg jul og tradisjon og nostalgi er på sitt sterkeste!

Har du sett noen av disse? Har du en annet favoritt fra 80-tallet?
The Breakfast Club

Min ultimate favoritt, ikke bare av 80-tallsfilmer, men av alle filmer!

St. Elmo’s Fire

Denne er det overraskende mange som ikke har sett eller hørt om, men den er litt… som om ungdommene i The Breakfast Club kom i 20-årene. Ulike personligheter, ulike problemer og så videre. Superfin. Og 80-talls Rob Lowe som spiller saksofon er kanskje noe av det mest sexy jeg kan tenke meg…

Dirty Dancing

Har du enda ikke sett Dirty Dancing er du muligens et dårlig menneske. Neida. Joda. Men altså. denne er såå fin og klein og fin. Så om du ikke har sett den… bare gjør det. Eller lev et fattig liv. Opp til deg.

Some Kind of Wonderful

Jeg tror faktisk jeg aldri har møtt noen andre som har hørt om denne filmen, men den er skikkelig herlig. Trommer og kjærlighetssorg og… ja, rett og slett en smeltegryte av alt 80-tallet har å by på!

She’s Having a Baby

Heller ikke denne er like kjent som mange av de andre på denne lista, men åh, så herlig. Om ekteskap og kjærlighet og stress rundt prosessen når det er et nytt familiemedlem på vei.

Footloose

Kevin Bacon, dans og definisjonen på 80-tallsmusikk? Det kan ikke bli bedre!

Pretty In Pink

Det tristeste med å forelske seg i guttene i disse filmene? Ingenting. Jeg skulle ønske gutter fortsatt kledde seg som de gjorde da, og hadde like fluffy (men velstelt) hår som de hadde da.

Kommentarer

12 kommentarer til “80-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til”

 1. Elin avatar

  Min absolutt favoritt fra 80 tallet er The breakfast Club. Det er noe over den filmen, som gjør at jeg elsker den og ingen annen ungdomsfilm noensinne har blitt en større favoritt enn den. Jeg er født i 89. Så jeg føler alltid at selv om jeg var bare var så vidt født på slutten av 80 tallet, at 80 tallet er noe som står mitt hjerte nære. Jeg elsker filmene. Jeg elsker musikken. Herlig tid. Har sett Pretty in Pink, Dirty Dancing, Footloose og some kind of wonderful. Elsker spesielt den siste filmen. Jeg ser gjerne 80-talls filmene om igjen og om igjen. St. Elmo’s Fire er en film jeg ikke har fått med meg, men virker veldig fin da jeg så traileren. Den må jeg se en gang. Takk for tips!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Om du liker Breakfast Club må du garantert se St. Elmo’s Fire <3333 Sååå fin! Kos deg :D

 2. Jeanine Nesse avatar

  Ååå så mange gode filmer, elsker filmer fra 80 tallet selv! Ser det er to filmer i listen jeg ikke har sett, så bare å få sett di nå! :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   :D

 3. Milla avatar

  Omg. Eg eeeeelske 80-tallet! Fundere litt på koffår eg ikje finne The Goonies i denna listå da, høhø!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg hater å innrømme dette, men… The Goonies tror jeg faktisk ikke jeg har sett?! Don’t hate me, lover at jeg skal få gjort det SNART!

 4. Camilla avatar
  Camilla

  Hurra for fin liste! har sett alle utenom She«s having a baby. Den har jeg heller aldri hørt om, så tror jeg må få sett den. Elsker alle disse filmene, så er veldig fint å se at dere andre som også liker slike filmer!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jaa, se den, jeg synes den er såå fin!

 5. Caroline avatar

  Dansefilmer fra 80- og 90-tallet! <3

 6. June avatar

  Av disse har jeg kun sett Dirty dancing, faktisk. Men jeg MÅ få rota meg til å se The Breakfast Club en gang, den er jo iconic.

 7. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  Nå fikk jeg SÅ lyst til å se både Dirty Dancing og Footloose igjen! Elsker <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Gjør det! Lite som er morsommere på en fredagskveld :D Eller lørdag eller søndag! Eller alle dager egentlig, haha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *