Fem grunner til at jeg klikker meg ut fra bloggen din - Carina Behrens, carinabehrens.com

Fem grunner til at jeg klikker meg ut av bloggen din

Tenkte jeg skulle dele litt «kunnskap» igjen. Noen av disse tingene har dere kanskje tenkt på selv, men innimellom kan det være fint med en påminnelse på hvor avgjørende disse tingene faktisk kan være. Om du vil ha lesere som vil komme tilbake! Her er fem grunner til hvorfor jeg kanskje ikke kommer tilbake til din blogg:

Teksten er ikke delt opp i avsnitt

Blir det for mye tekst i én stor bolk så gir jeg opp før jeg har begynt å lese. Det blir overveldende og slitsomt. En enkel måte å gjøre det litt mindre skremmende for leseren å begynne å lese er å dele den opp med mellomrom etter tre, fire linjer. Et sted der det kjennes naturlig, så klart. Da våger de i det minste å begynne å lese, og om teksten din er interessant kommer de til å lese helt til slutt.

Ubehagelige farger og for liten tekst/uleselig font

Jeg husker det var en trend for noen år tilbake, å ha kjempeliten skrift på bloggen sin. Det er fint, men helt ekstremt ufattelig uleselig. Om jeg stadig vekk må zoome i nettleseren min for å klare å lese hva du har skrevet er det ikke verdt det, sorry. Utrolig mange bruker også slitsomme fonter, eller en alt for lys gråfarge. Om jeg må anstrenge øynene mine for å lese hva du har skrevet, kommer jeg mest sannsynlig ikke til å lese ferdig.

Den er ikke tilpasset mobil og andre plattformer

Når jeg er på mobilen er det sjeldent jeg trykker meg inn på blogginnlegg, vanligvis lagrer jeg de til senere. Men, det hender det dukker opp en tittel som jeg bare må trykke meg inn på. Om jeg så kommer inn på bloggen og den ikke er tilpasset mobil, slik at jeg må zoome i tillegg til å dra siden frem og tilbake for å få med meg hele setninger… Da mister du meg.

Bildene dine er av dårlig kvalitet + uproposjonerte

Jeg er ingen fotograf, og jeg tar for få bilder som er av ordentlig kvalitet. Når en blogg har gode bilder, blir den med ett mer tiltalende for øyet og interessen. Derfor bruker jeg som regel et bilde tatt av noen andre, om jeg ikke har noe av kvalitet selv. Det finnes en haug med nettsider som samler på gode bilder du kan bruke gratis! Bildene burde også se bra ut i innlegget med tanke på størrelse. Å ha alt for små eller smale bilder i teksten ser ikke så tiltalende ut.

For mange skrivefeil

Mange kan ikke noe for at de er dårlige på rettskriving, men det er også mange som bare er late. Om du ikke kan skrive, prøv å lese mer, eventuelt få hjelp til å peke ut hvor problemene ligger, og jobb med dem. Om du liker å skrive, som bloggere ofte gjør, er rettskriving et verktøy som garantert kun kommer til å gagne deg positivt i fremtiden!

Er du enig? Hva er ditt beste tips for andre bloggere?

Bilde av Jordan Whitfield.


Publisert

i

av

Kommentarer

14 kommentarer til “Fem grunner til at jeg klikker meg ut av bloggen din”

 1. Cath avatar
  Cath

  Jeg er veldig enig. Er altfor mange blogger som blant annet ikke er mobiltilpasset, og jeg leser iallefall mye blogg på telefon og lignende. Andre ting de bør tenke over er når de blir for mye «sposet» og «annonse» innlegg. Da gidder jeg faktisk ikke de bloggene lenger. Sist, men ikke minst – clickbait-overskifter. I’m out! Digger bloggen din da, Carina. Og elsker at du blogger hver dag nå :-)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, blir det for mye sponsede innlegg gir jeg også opp. Synes også det er utrolig dårlig når de ikke opplyser om at det er et sponset innlegg. Da klikker jeg meg ut med en gang.

   Så hyggelig å høre at du liker den daglige bloggingen. Er et utfordring å ikke gjøre det kjedelig, altså.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   ?

 2. Guro N. avatar

  Helt enig! Spesielt skrivefeil syns jeg er helt grusomt. Bra innlegg! Og gøy at du blogger hver dag, ja :-)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Grusomt er ordet! Og takk, det er så motiverende å få sånne tilbakemeldinger :D

 3. Milla avatar

  Veldig gode tips å ta med seg som blogger. Håpe du gir beskjed hvis eg falle onna ein av dessa fem, eller flær ;)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Will do! ;) So far, so good!

 4. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Jeg er så enig med deg! Supergode poeng :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det hender jeg har noen av dem og ?

 5. Stine Friis avatar

  Preach it! Lesbarhet er gull, og av og til må man kanskje jekke på personlige preferanser for å tilpasse seg leseren sin. Så får man heller ha en sjukt artsy tumblr for sin egen del.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Helt enig. Det kommer jo så klart an på hva du vil oppnå med hjemmesiden, men for en blogg med mye tekst? No no.

 6. Drea avatar

  Sååååå enig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *