Gratis bilder du kan bruke - Carina Behrens, carinabehrens.com

Her finner du de beste gratis bildene

Jeg er ingen fotograf. Jeg er ikke så verst på å ta bilder, jeg har tatt mange jeg er fornøyd med og liker å tro at jeg kanskje er litt over gjennomsnittet, men jeg er langt ifra noen fotograf. Som regel glemmer jeg å ta med kameraet og har jeg det med glemmer jeg å bruke det…

Derfor har jeg blitt helt avhengig av å finne gode bilder på nett. Det finnes en hel del flotte bilder på Flickr, men der kan det være vanskelig å finne frem i mylderet og det er heller ikke alle som er lov å bruke. Derfor er det SÅ fint at det finnes nettsider som samler superfine stock photos som er gratis å laste ned og faktisk lov å bruke!

Mange tenker kanskje på vakre, halvnakne damer som ler mens de spiser et grønt salatblad eller andre rariteter når de tenker på stock photos, men det er slettes ikke alle som er like rare. Mange av dem er faktisk fine – og nyttige. Mange av dem passer kanskje inn på nettopp det blogginnlegget du skrev her om dagen men ikke publiserte fordi du ikke ante hva slags bilde du skulle bruke…

Derfor tenkte jeg å dele med dere mine favorittnettsider for å finne best gratis bilder. Og PS: alle bildene i headeren her er hentet fra disse sidene!

PexelsUnsplashMMTKaboom PicsNew Old StockSuperfamousGet Refe

Publisert

i

av

Kommentarer

7 kommentarer til “Her finner du de beste gratis bildene”

 1. Renate avatar

  Haha, var akkurat det jeg tenkte om Stock Photos! Men hm, kanskje jeg skal bruke sida litt mer til mine egne blogginnlegg? Jeg bruker så og si bare flickr når jeg låner bilder (som jeg ofte gjør, genial side!), og da er bildene linket automatisk til kildene når jeg bruker embed-koden. Jeg vet ikke helt om jeg skal skrive at bildene er linket til kildene eller ikke, men har ihvertfall skrevet det i sidemenyen. Krysser fingrene for at det er greit nok, hehe. (Jeg har tenkt litt på om det faktisk er lov til å låne bilder derfra da, haha. Men de er jo alltid linket til kildene, så da håper jeg det går greit.)

  Men ellers, siden disse bildene er gratis, trenger man da å skrive hvem som har tatt de? Hm. Kanskje det uansett er en grei regel å ha, å uansett skrive det (kanskje også linke til kilden). Blir jo feil om jeg får en vane om å ikke henvise til kilden.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg vet at Unsplash og Pexels tillater deg å bruke bildene uten kilde, men som du sier, det er en fin regel å ha, da fotografene tross alt gir bort bildene gratis. Det minste man kan gjøre er jo å lenke videre :)

 2. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Jeg har forelsket meg i flere av disse sidene. Så mange fine bilder og så fantastisk å kunne bruke dem.

 3. Stine Friis avatar

  Takk! Alltid digg med flere stock-bilder. Jeg som deg kan være sløv til å ta med meg kameraet rundt omkring, særlig nå som jeg tar så mye bilder på jobb – så rekker jeg ikke alltid å ta egne til blogg. Unsplash har kjempemye fint! Så om jeg bare trenger et fyllbilde av et skrivebord kan jeg like gjerne velge et som er fint, fremfor å ta et bilde i kunstig lys klokka åtte på kvelden.

 4. Elena avatar

  Det er faktisk ganske mye fint og gratis på Internett. :D

 5. Milla avatar

  Dæven. Det va bra tips. Visste ikje om de ein gong. Takk :D Håpe du har ein mega fin helg!

  // Åh. Ja. Eg dåne litt kvar gong eg hørre på Perfume Genius. Og tusen tusen takk, alltid kjekt å hørra at folk like bildene mine ;)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Så bra du oppdaget noe nytt :D Håper du også har en superduper helg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *