Chili, hjemmelaget tacopulver - Carina Behrens, carinabehrens.com

Slik lager du hjemmelaget tacopulver

Jeg… elsker taco. Det er både uoriginalt og totally predictable, men det er sant. Jeg gjør det, jeg kan ikke noe for det. Jeg tror til og med jeg elsker taco mer enn Linnéa Myhre, og det sier litt. De siste årene har jeg dog begynt å «eksperimentere» litt. Ikke mye, det er fortsatt den gode, gamle klassiske norske tacoen, men blant annet pleier jeg å ha en del chili i, og jeg har også begynt å bruke hjemmelaget tacopulver.

Før jeg prøvde det selv var jeg ekstremt skeptisk. Det kan jo ikke smake det samme? Hallo, dere snakker med jenta som fikk folk til å ta med seg norsk tacopulver når de kom på besøk til Dublin, fordi tacopulveret der (i akkurat samme merke) ikke smakte det samme… Men, da jeg først prøvde meg på hjemmelaget tacopulver ble jeg faktisk mektig imponert, og jeg har aldri sett meg tilbake.

Ikke bare smakte det som butikkjøpt, men det var mye sunnere også. Ikke noe sukker, og ikke mer salt enn absolutt nødvendig. Den originale oppskriften fant jeg på Trines matblogg, men jeg har endret på den en smule, slik at den skulle smake mest mulig som den originale. Samt litt mer spicy!

Ingredienser:
 • 6 ss. chilipulver
 • 2 ss. chiliflak
 • 2 ss. tørket oregano
 • 4 ss. spisskummen
 • 4 ss. paprikapulver
 • 2 ss. hvitløkspulver
 • 2 ss. havsalt (evt. vent med dette og smak til)
 • 1 ss. sort pepper
 • 2 ss. cayennepepper

Jeg lager alt i en bolle, blander det sammen og legger det i et kjempefint norgesglass! Jeg bruker det på samme måte som vanlig pulver, at jeg steker kjøttdeig/bønner/koker linser, har oppi pulveret med vann og lar det koke i cirka ti minutter. Da blir smaken aller, aller best!

Håper dere vil prøve, for det er virkelig godt altså, lover!

Ukens temautfordring er «DIY» (Do It Yourself) og jeg valgte å ta en annen vri enn kreativitet (fordi jeg er ubrukelig på håndarbeid). Taco er noe av det jeg kan best, så det var et lett valg!

De andre bloggerne som er med:

Milla ⍭ NadiaMartine ⍭ MarieLise Lotte ⍭ CarolineLuisaStineJuneKineIngvildAngela ⍭ June ⍭  Elise ⍭  Caroline


Publisert

i

av

Kommentarer

2 kommentarer til “Slik lager du hjemmelaget tacopulver”

 1. Milla avatar

  Shit. Hadde eg konna spist sterk mat hadde eg lett lagd detta krydderet. Haha. Og der kom angsten over diy temaet. Ka i all verden ska eg finna på. Likte denna vrien ;)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Du kan lett droppe cayennepepperet ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *