Kjære pappa

21 kommentarer
Personlig
Farsdag - Carina Behrens, carinabehrens.com

Det er farsdag i dag. Jeg har ikke så mye å si om den saken, sånn egentlig. Jeg har ikke verdens beste pappa, som så mange andre i dag, jeg har ikke lyst til å ringe han og gratulere med dagen. Ikke fordi jeg er bitter, jeg er egentlig ikke det, men fordi… fordi jeg ikke har lyst. Kanskje har jeg lyst neste år.

Vi er mange som ikke har perfekte foreldre, og det tror jeg er viktig å huske på. For både små og store kan det være godt å høre at ikke alle andre har den beste, mest perfekte pappaen i verden. Det finnes flere av oss, som ikke har vokst opp i de perfekte omgivelsene.

Jeg fant igjen en tekst jeg publiserte på bloggen for to år siden, 27. februar, 2014, som jeg tenkte jeg kunne republisere, da den fortsatt er aktuell, samtidig som den ikke er det. Når jeg leser disse ordene i dag, ser jeg meg selv som en trist, litt ødelagt jente. Det kjennes ikke sånn nå lenger. Jeg er ikke avhengig av hans bekreftelse lenger, jeg klarer meg fint på egenhånd. Jeg vet hvilke feil han har gjort, og hvilke feil jeg selv ikke skal gjøre.

Denne teksten er sår og vond å lese, men den gjør det klart for meg hvor mye jeg egentlig har vokst. Selv om jeg til tider blir trist av å tenke på det, så gjør det ingenting. Vi har alle våre utgangspunkt, gode eller dårlige. Denne teksten er en påminnelse over hvor tungt det har vært til tider, men også hvor langt jeg har kommet. Jeg må innrømme at jeg er stolt over hvor bra jeg har klart meg. Til tross!

 

Kjære pappa

Jeg fant akkurat ut at du er i nærheten. Du bor her igjen, i samme by. Du bor ikke lenger i söta bror, du bor her, i Oslo. Ikke engang så langt unna meg. Men det veit vel ikke du.

Hvor lenge har du vært tilbake? Jeg hører du ikke er sammen med henne lenger, hun du var sammen med så lenge. Jeg hører hun er syk. Er det alvorlig? Har hun det bra? Har du det bra? Er du ensom?

Om du lurer så har jeg det fint. Jeg klarer meg bra. Jeg jobber, jeg tjener penger, jeg betaler leie og jeg betaler regningene mine. Jeg er glad i øl, og noen ganger drikker jeg den litt for fort, og den gjør meg ekstra glad i noen timer. Vin tåler jeg ikke så godt, den gjør meg tullete. Dette arvet jeg sikkert etter deg.

Hvorfor har du ikke tatt kontakt? Hvorfor er du tilbake uten å ringe? Vil du ikke ha kontakt? Forstår du ikke at det er tungt? Vil du ikke vite hvordan jeg har det?

Pappa, du skulle brukt kondom.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

21 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.