Farsdag - Carina Behrens, carinabehrens.com

Kjære pappa

Det er farsdag i dag. Jeg har ikke så mye å si om den saken, sånn egentlig. Jeg har ikke verdens beste pappa, som så mange andre i dag, jeg har ikke lyst til å ringe han og gratulere med dagen. Ikke fordi jeg er bitter, jeg er egentlig ikke det, men fordi… fordi jeg ikke har lyst. Kanskje har jeg lyst neste år.

Vi er mange som ikke har perfekte foreldre, og det tror jeg er viktig å huske på. For både små og store kan det være godt å høre at ikke alle andre har den beste, mest perfekte pappaen i verden. Det finnes flere av oss, som ikke har vokst opp i de perfekte omgivelsene.

Jeg fant igjen en tekst jeg publiserte på bloggen for to år siden, 27. februar, 2014, som jeg tenkte jeg kunne republisere, da den fortsatt er aktuell, samtidig som den ikke er det. Når jeg leser disse ordene i dag, ser jeg meg selv som en trist, litt ødelagt jente. Det kjennes ikke sånn nå lenger. Jeg er ikke avhengig av hans bekreftelse lenger, jeg klarer meg fint på egenhånd. Jeg vet hvilke feil han har gjort, og hvilke feil jeg selv ikke skal gjøre.

Denne teksten er sår og vond å lese, men den gjør det klart for meg hvor mye jeg egentlig har vokst. Selv om jeg til tider blir trist av å tenke på det, så gjør det ingenting. Vi har alle våre utgangspunkt, gode eller dårlige. Denne teksten er en påminnelse over hvor tungt det har vært til tider, men også hvor langt jeg har kommet. Jeg må innrømme at jeg er stolt over hvor bra jeg har klart meg. Til tross!

 

Kjære pappa

Jeg fant akkurat ut at du er i nærheten. Du bor her igjen, i samme by. Du bor ikke lenger i söta bror, du bor her, i Oslo. Ikke engang så langt unna meg. Men det veit vel ikke du.

Hvor lenge har du vært tilbake? Jeg hører du ikke er sammen med henne lenger, hun du var sammen med så lenge. Jeg hører hun er syk. Er det alvorlig? Har hun det bra? Har du det bra? Er du ensom?

Om du lurer så har jeg det fint. Jeg klarer meg bra. Jeg jobber, jeg tjener penger, jeg betaler leie og jeg betaler regningene mine. Jeg er glad i øl, og noen ganger drikker jeg den litt for fort, og den gjør meg ekstra glad i noen timer. Vin tåler jeg ikke så godt, den gjør meg tullete. Dette arvet jeg sikkert etter deg.

Hvorfor har du ikke tatt kontakt? Hvorfor er du tilbake uten å ringe? Vil du ikke ha kontakt? Forstår du ikke at det er tungt? Vil du ikke vite hvordan jeg har det?

Pappa, du skulle brukt kondom.


Publisert

i

av

Kommentarer

21 kommentarer til “Kjære pappa”

 1. Caroline avatar

  Jeg er så glad for at du deler dette. Jeg forstår at det må være veldig tøft for deg å gjøre, men jeg tror det kan hjelpe mange. Og vi er mange som setter stor pris på din åpenhet. Du er et vakkert, vakkert menneske.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Wow, takk for så fin kommentar <3 Setter stor pris på det!

 2. Maja avatar

  Takk for at du deler dette!

  Har fått så mye reklame for farsdag i inboxen denne uka. Det gjør bare vondt.
  Jeg føler at morsdag og farsdag er litt som valentines day. Bare verre. Valentines day kan forandres fra år til år, men for mange er morsdag/farsdag bare vond. Man kan ikke bytte ut foreldrene sine selv om man gjerne skulle ønske at man kunne.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Takk for kommentar, Maja. Du har helt rett. Selv om dette er dager som skal feires, så skulle jeg ønske flere rettet fokus mot det at disse dagene ikke er like lette for alle! Klem til deg

 3. Martine avatar

  Åh. Jeg fikk tårer i øynene av dette. Jeg kan relatere, men også ikke. Noe av det vondeste man kan føle er å ikke være ønsket, spesielt av de som er grunnen til at man overhode er til. Jeg har selv en pappa som ikke har så lyst på barn. Kanskje han hadde det en gang for 19 år siden, men det er vel ikke så spennende lengre. Det er vondt å vite at jeg er langt nede på prioriteringslisten hans, etter hobbyene og hunden hans. Heldigvis vet jeg at jeg er øverst på mamma sin. Takk for at du delte dette, det er viktig. Ikke alle foreldre er verdens kjærligste, beste, flotteste. Ikke en gang på dager som dette.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Martine <3 Vi er heldige som har mammaene våre! På de dagene det gjør litt ekstra vondt, er det fint å tenke på mamma i stedet! Du har helt rett: ikke alle foreldre er verdens beste. Dessverre.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   <3 <3 <3

 4. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Han aner ikke hva han går glipp av for du er faktisk et av de fineste menneskene jeg vet om, på innsiden og utsiden. De som får ha deg i livet er så ufattelig heldige. Tusen hjerter sender jeg til deg, hvilken som helst dag <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ååååh, du er god <3 <3 <3 Stor klem til deg, en av de beste jeg vet om også!

 5. June avatar

  Fint at du deler dette <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Takk :) <3

 6. Lilly avatar

  vet du, det er fint å lese om noen andre som ikke er like glad i farsdag som de jeg ellers kjenner. det er godt å vite at den dårlige samvittigheten jeg bærer på for å ikke ringe han idag, ikke er noe jeg nødvendigvis skal gå å føle på. det er vondt å innse at situasjonen er slik den er, men også fint på et vis, uten at jeg kan forklare det hverken hit eller dit.

  takk for at du deler.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hei Lilly. Takk for kommentar! Nå kjenner ikke jeg til din situasjon, men som du selv sier, jeg synes ikke du skal ha dårlig samvittighet, selv om jeg forstår hva du mener. Jeg også kjenner på den til tider, samtidig som jeg ikke gjør det. Vi har det utgangspunktet vi har, og med det, unike erfaringer som har formet oss til de personene vi er i dag, på godt og vondt. Sender over en klem!

 7. Charlotte avatar

  Takk for åpenhet og ærlighet – det er så fint, men samtidig trist! Jeg unner deg virkelig alt godt, du er et fantastisk menneske. Sender deg en stor klem <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Åh, takk Charlotte <3 Stor klem tilbake!

 8. Milla avatar

  Eg har ikje ord. Fordi eg vett ikje ka eg ska sei aent enn takk. Tusen hjertelig takk. For din åpenhet. For dine ord om dine personlige opplevelser. Du Ane ikje kor mye detta betyr for oss som lese. Og kanskje mest for den som kjenne seg igjen i detta. Du e gull verdt.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Tusen takk, Milla-kjære <3 For en fin kommentar!

 9. victoria avatar

  åh <3 uff, får litt vondt i hjertet mitt jeg <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ikke få det, da <3

 10. Anette avatar

  Ååååå <3 Dette var trist å lese, men veldig fint/tøft av deg å dele med oss.

  *klem*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *