Anger - Carina Behrens, carinabehrens.com

Anger

«Det nytter ikke å angre på fortiden,» fortalte mamma meg en gang for mange år siden. «Du får ikke endret på den uansett.»

Jeg synes det er en fin filosofi, og prøver å minne meg selv på det hver gang jeg angrer på noe. Så klart, som Luisa sa da hun snakket om anger på SnapKollektivet her om dagen, så finnes det ting vi fortjener å angre på. For eksempel om vi har gjort noe fælt eller slemt mot noen andre.

Men til syvende sist kan vi faktisk ikke endre fortiden. Vi kan endre fremtiden.

For eksempel, om du angrer på at du aldri dro på den verdensreisen da du var yngre, sånn som meg, takk ja om du får muligheten til å jobbe i utlandet. Sånn som meg. Om du angrer på at du ikke trente i går, tren i morgen. Tok du for mange skjeer sukker i teen, så den ble udrikkelig, bruk færre skjeer sukker neste gang. Sa du noe som såret noen, vis dem at du er lei deg og ikke si det igjen. Lær av feilene dine i stedet for å angre på dem.

Aldri la anger og dårlig samvittighet sette kjepper i hjula for deg og fremtiden din. Ikke straff deg selv på grunn av feilene du gjorde. Lær av dem, bruk det til å bli et bedre menneske. Går det ikke med en gang, gi det tid. Om du prøver å slanke deg ved å spise sunnere, men ender opp med å spise en hel kake på egenhånd, trekk på skuldrene og si: i morgen er en ny dag.

I morgen er faktisk en ny dag ♥︎

GIF laget av Francisca Borzea.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

8 kommentarer til “Anger”

 1. Milla avatar

  Mamma sa det samma te meg. Våre mødre e kloke <3

  Og så fint innlegg. Tror alle kan ta lærdom i det. Eg blandt aent.

  // Hehe, tusen tusen takk, blir lika glad kvar gong. Og ja, enig, veldig bra kattenavn :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Fine mammaer ♥︎

 2. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Fint med slike mammaer ❤️ Jeg er så enig med deg, det beste man kan er å lære. Det er ikke vits å bruke så mye energi på å angre og ha dårlig samvittighet. Det var det jeg prøvde å få fram på SK på mandag ? PS: takk for SO

 3. Susanne avatar

  Ojess. Har lært spesielt mye om akkurat det dette halvåret her. Senest sist fredag lå jeg i en pøl av egen anger og selvmedlidenhet for at jeg aldri grep sjansene her, men det ble heftig korrigert både dagen etterpå og førstkommende helg. Har man sjansen til å endre på det, så gjør det as. Dette er jo mer snakk om anger med tanke på å aldri gripe sjansene man blir tildelt, snarere enn dårlig samvittighet for noe – men lell. Det er det desidert eneste jeg angrer på her i livet: alt jeg ikke våget å gjøre.

 4. Gitte avatar
  Gitte

  Ble fortalt dette en gang: «Valgene du tar er riktige i handlingsøyeblikket. Vi prøver alltid å velge det som er best for oss selv utifra den kunnskapen og erfaringen vi har på daværende tidspunkt. Det er kun i retrospekt at vi kan si at valgene viste seg å være gale. Og slik får vi nye erfaringer og mer kunnskap slik at vi kan ta bedre valg senere.»

  Jeg har lenge vært så utrolig redd for å gjøre feil, og brukt tid på å ergre meg over gale valg. Derfor er det befriende å tenke at jeg gjorde det jeg trodde var rett på det gitte tidspunktet, og gi slipp på den dårlige samvittigheten.

  Og så liker jeg denne da:
  «If I had to live my life again, I’d make the same mistakes, only sooner.»
  –Tallulah Bankhead

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Det var veldig fint, det skal jeg huske på ❤︎

 5. Elin avatar

  Det hjelper ikke å angre på ting, sant det du skriver :-) Denne blog posten kan vi alle lære litt av :-)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *