90-tallsfilmer, Thelma & Louise - Carina Behrens, carinabehrens.com

90-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til

Da jeg skrev om 80-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til, fikk jeg masse god respons. Derfor tenkte jeg å gjøre det samme med 90-tallsfilmer. Jeg er tross alt en 80- og 90-tallsfilmekspert (er ikke det altså), så det skulle bare mangle!

Samme som med den forrige lista, så er det nok noen filmer her dere kjenner godt til. Andre derimot, kanskje ikke? Her er det både kritikerrost og… ikke så kritikerrost. Men, underholdning er faktisk ikke synonymt med kvalitet. Spør du meg, da!

Sleepers

Den filmen her er helt utrolig sterk. Intens. Jeg husker da jeg var liten, så fikk jeg alltid se til et visst punkt, før jeg måtte gå og legge meg. Utrolig sår film om fire gutter, en tragisk hendelse og hvordan den påvirker livene deres for alltid.

A Bronx Tale

En historie om å vokse opp i «The Bronx» på 60-tallet. En liten gutt blir kompis med en mafiaboss, og blir på et sett hans lærling. Et sjarmerende «eventyr» jeg ser igjen og igjen. Musikken er også helt fantastisk!

Cry-Baby

Jeg vet vi ikke burde støtte Johnny Depp etter alt bråket som har skjedd, men denne filmen kom i 1990, lenge før alt det. Jeg klarer ikke å slutte å elske Cry-Baby. Jeg kan teksten til alle sangene, jeg klarer ikke å ikke danse med. Og, jeg mener, Ricki Lake er med. Hvem elsker ikke Ricki?

Thelma & Louise

En klassiker. Har du ikke sett denne, så har du ikke levd.

Money Train

Wesley Snipes, Woody Harrelson og Jennifer Lopez er faktisk oppskriften på en perfekt actionfilm. Jeg synes egentlig det er rart denne ikke er mer kjent enn den er. Veldig underholdende, sexy og kul. Akkurat som en actionfilm fra 90-tallet burde være!

8mm

Ikke la dere skremme av Nicholas Cage i hovedrollen, denne thrilleren er intet annet enn fantastisk!

Copycat

For det første: sykt spennende. For det andre: TO kvinnelige hovedroller. What’s not to love? Pluss, seriemordere i mitt hjerte!

True Romance

Min absolutte favoritt av alle filmer i hele verden, ved siden av Breakfast Club. Skrevet av Quentin Tarantino og regissert av Tony Scott, med flere kjente ansikter enn du kan forestille deg, er dette en drøm av en film. Virkelig. Kjærlighet, action, humor, blod (masse blod). Ikke la navnet lure dere, dette er ikke noen pysefilm! ♥︎

Har du en favoritt fra 90-tallet? Del gjerne!


Publisert

i

av

Kommentarer

10 kommentarer til “90-tallsfilmer jeg alltid går tilbake til”

 1. victoria avatar

  hahaha husker jeg hadde copycat på vhs, gode tider!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Den er SÅ bra!

 2. Caroline avatar

  Å, har ikke sett noen av dem!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Heldig! Skulle ønske jeg kunne se alle disse for første gang igjen!

 3. Milla avatar

  Åh. SLeepers. Den har eg sett så mången gonger. Den e så bra. Alt Robert de Niro e med i e bra. Og 8mm. Den og likte eg veldig godt :)

  // Tusen takk Carina, masse klemmer sendes te deg via cyberspace, din kommentar ga meg et «ok, då slette eg det ikje allikavel» boost ;) <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, alt med Robert de Niro er faktisk bra, bortsett fra noen av de han har vært med i de siste fem/seks årene :-(

 4. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Enig med Milla, Robert de Niro <3 Og nittitallet <3 Så mange fine filmer. Husker jeg alltid sa at jeg digga Thelma & Louise fordi jeg syns det var så kult at den handlet om TO DAMER. Jeg digga den og, men gikk virkelig inn for å fronte den en periode da jeg var i tidlig tenårene :p

  Håper det kommer flere av disse! Altså fra 2000-tallet og sånn :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   T&L er jo helt amazeballs, da! Jeg skal lage flere :D

 5. Una avatar
  Una

  Thelma & Louise er en av mine favoritter. :D Ellers var det mange her jeg ikke har sett! Håper du lager en liste med filmer fra det første tiåret av 2000-tallet også. Underholdende lesning! + Er alltid glad for filmtips!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Yes, det kommer også! Synes det er kjempegøy å lage disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *