Ikke vær idiot på hostell - Carina Behrens, carinabehrens.com

Hvordan ikke være dust når du bor på hostell

Når du skal ut å reise er hostell en fantastisk måte å spare penger på. Skal du til Berlin for å feste i noen dager eller på venninnetur til London en langhelg, så trenger du ikke noe mer enn et sted å legge hodet om natta.

DERIMOT!

Da jeg flyttet til Stockholm i januar hadde jeg enda ikke funnet noe sted å bo. Jeg satte meg på toget uten et hjem å dra til, og gjorde det jeg måtte for å spare penger. Dermed endte jeg opp med å booke meg et rom på hostell (som endte opp med å bli to uker). Jeg måtte bo på et seksmannsrom, og selv om det aldri var fullt der inne, var det alltid mennesker som kom og gikk. Det hadde kanskje vært kulere om jeg likte fremmede.

Det skal sies at jeg bodde på et særdeles dårlig hostell, og det fantes for eksempel ikke nøkler til dørene. De kunne bare låses innenfra, så i tilfelle gjester skulle komme sent på kvelden måtte du sove med døra ulåst… Jeg lærte meg likevel noen nøkkelting om det å bo med fremmede, og det er visste ting du burde unngå, for å ikke være en dust når du bor på hostell!

Ikke stjel andres mat

På hostellet jeg bodde på var det felleskjøkken. Den første helga jeg var der var det noen som stjal epler og tomater fra meg. Jeg fikk et lite sammenbrudd og endte opp med å sitte i fellesrommet og gråte (det var folk på rommet).

Ikke stirr på folk

Når folk går forbi deg, der du konstant sitter i fellesrommet og ser på TV, konstant, ikke stirr på personene som går forbi. Hver eneste gang…

Ikke stå opp midt på natta og prat

To netter var det en venninnegjeng på tre stykker der. Begge nettene hadde de vekkerklokke på klokken 03 på natta. Da sto de opp for å spise. Tro meg, uansett hvor lavt du prater, så er det ikke lavt nok. Spesielt når den personen dere deler rom med skal på jobb morgenen etter.

Sist men ikke minst, ikke bli forkjøla

Det ble nemlig jeg, og jeg endte opp med å vekke hele hostellet opptil flere ganger hver natt i minst fem netter. Ikke den beste måten å få nye venner på. Jeg lover.

Foto av Loic Djim.


Publisert

i

,

av

Kommentarer

15 kommentarer til “Hvordan ikke være dust når du bor på hostell”

 1. Caroline avatar

  Omg, du er en helt. Det der hadde jeg aldri klart, hahaha!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   You never know until you try ;)))

 2. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Åh <3 Vil ikke at du skal bo på hostell igjen, aldri mer, hehe.
  Men bra tips, altså stå opp midt på natta for å spise, wtf?

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, du er søt!

   Ja, altså, de hadde hijab, så kanskje var det av religiøse grunner? Jeg veit ikke. De kunne latt være å prate uansett!

 3. Martine Grorud avatar

  Haha, er på en verdensreise nå, og hosteller rundt om i verden har vært mine hjem i 5 måneder nå. Kjenner så godt igjen punktene. Her jeg er nå, er det en av gutta som alltid sprayer spraydeodorant inne på rommet etter at han har dusja. Det lukter ikke godt… Fin blogg! :)

  1. Martine Grorud avatar

   Klarte å skrive feil bloggadresse… :’)

  2. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Wooow, fem måneder? Høres egentlig helt fantastisk ut! Da hadde kanskje til og med jeg orket hosteller. Litt annerledes på reise enn når en jobber, sikkert.

   Takk for spor, jeg skal garantert inn på bloggen din og lese om reiseeventyret!

 4. Tine Katrine avatar

  Å stå opp 3 på natta for å spise hørtes litt magisk ut, men også ganske rart.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, ganske rart. Kanskje var det av religiøse grunner? De brukte hijab. Men likkavæl, de trenger jo ikke prate i tillegg. Haha.

 5. Maria avatar

  Vurderer hostell neste gang jeg skal til New York. Hotell er jo dyrere enn selve flybilletten ?

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Har du sjekket ut AirBnB? Kanskje det kan være noe?

   Hostell er ikke så ille, altså. Mitt var ekstraordinært dårlig, bare. Haha.

   Og så SYKT heldig som skal til NEW YORK! :D

 6. victoria avatar

  HATER hostel, aldri aldri aldri mer igjen, hilsen usosial person haha :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Sjæææl. Men så lenge jeg ikke er alene, og skal BO der, så går det greit.

 7. Nm avatar
  Nm

  Ikke bo på hostelet sycamore avenue , L.A…….gjest stjal skoa mine , må nå kjøpe nye sko

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Shiet, så kjipt ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *