Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com

Fordeler og ulemper med Stockholm

Det de fleste lurer på når de lurer på noe om flyttingen min til Sverige, så er det forskjellene mellom Oslo og Stockholm. Det finnes både fordeler og ulemper med å bo i Stockholm, så jeg skal liste opp noen. Selv om ulikhetene ikke er så ekstremt store, så er det helt klart noen greier jeg synes er veldig bra, og andre ting jeg synes ikke er like bra. Se hva de er under bildet!

Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com

Fordeler

Stockholm er en mye større by enn Oslo. Mer å gjøre, mer å utforske.

Det er så mye vann her, til og med midt i sentrum kan du gå tur langs vannet.

Stockholm er en metropol, en by av verden.

Alle de fine, koselige privateide kafeene rundt omkring. Det er så mange av dem, og det er helt innafor å sitte i timesvis.

Det virker som at det er mye vanligere og mer akseptabelt å være mannlig feminist.

De er strenge på køene sine, og selv om folk kan være hissige, så er det generelt en bra ting.

Alt er en smule billigere!

Ulemper

Springvannet blir aldri like kaldt som hjemme. Aldri.

Det finnes ikke Stabburets makrell i tomat her og rømmen har en annen konsistens.

Karrierejaget er større i Stockholm, og mange jobber seg ihjel for å holde tritt.

Selv om individualitet er oppmuntret, må det gjøres riktig, det skal holde en viss standard.

Utenfor soverommet mitt er det en bråkete motorvei. Det er ikke denne byen sin feil, men hvem ellers skal jeg skylde på?

Alle er så kule og chille her, jeg føler meg underlegen og blir stressa.

Det er litt ensomt her.


Det var vanskelig å komme på positiver og negativer. Å sammenligne de to byene er vanskelig for på mange måter er de veldig like. Størrelsesmessig vinner Stockholm. Når det gjelder å ha ting å finne på, vinner Stockholm. Når det gjelder byplanlegging og utseende, så vinner Stockholm.

Men… I Oslo har jeg familien min, vennene mine og kjæresten min. Derfor vinner Oslo likevel.


Publisert

i

av

Kommentarer

12 kommentarer til “Fordeler og ulemper med Stockholm”

 1. Ingvild avatar

  Denne idéen likte jeg! Alle byer er jo fantastiske på én måte og mindre fantastiske på andre måter, går jeg ut i fra.. Den eneste gangen jeg har vært i Stockholm, var 24 timers-tur for å se First Aid Kit live, og da skviste jeg inn alt for mange kafébesøk på et døgn, ahha, men fikk drukket en SKÅL med hvit sjokolade på en koselig trebords-kafé i Gamla Stan (den bydelen er jo megacharm), så jeg likte meg jammen i Stockholm.. må tilbake!

  Søndagsklem!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ååååh, First Aid Kit ♥︎ Haha, kan se for meg at 24 timer blir litt lite, ja. Men for en helg eller langhelg er Stockholm perfekt. Det er så mange norske som ikke har vært her, fordi det er så «nærme». Det var sånn med meg også. Men det er virkelig verdt det altså :-) Sønsdagsklem tilbake!

 2. Caroline avatar

  Har så lyst å dra dit en dag.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg tror du hadde likt Stockholm veldig godt. Masse fine kafeer og butikker og mange fine steder å gå rundt!

 3. Rebecca Holder avatar

  Åh for et fint innlegg. Jeg har faktisk aldri vært der før, og lengter etter å ta turen hihi

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jaaa, du burde, fantastisk by!

 4. Milla avatar

  Diggbart. Får så lyst te å besøka Stockholm.

  // Åh, tusen takk <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Synes alle i SK burde ta en tur :D

 5. victoria avatar

  Du får si i fra hvis du vil ha besøk lizzzzm, for jeg kommer jeg, sånn serrrrr lizzzzm. Nei, fra alvor til spøk, jeg mener det jeg, kommer på første fly eller buss, eller tog. Jeg må bare få fri en helg først, og reise til USA først, men etter det, da er jeg ganske åpen.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Når skal du til USA da? Jeg er alltid åpen for besøk, men det må bli før jul, for jeg kommer ikke til å dra tilbake til Stockholm etter det (det er en hemmelighet, ikke si det til noen).

  2. Victoria avatar
   Victoria

   Ååååmæææn. Drar 28okt til 9nov, kanskje jeg får det til og kanskje ikke! Men da besøker jeg deg her når du kjem hit ??

 6. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Fint! Gleder meg til å besøke Stockholm :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *