Carina Behrens, carinabehrens.com

Noen har det alltid verre

«Helvetes jævla dritt.»

Det var det det sto på første side av boken jeg begynte å lese i går, «Gjennom natten» av Stig Sæterbakken. Det var så perfekt. Det er akkurat den følelsen jeg går rundt med om dagen, egentlig uten grunn. Jeg er rett og slett litt stusselig, og går for det meste rundt og synes synd på meg selv.

Og så, da jeg lå i sengen for å sove i går, begynte jeg å tenke på alle de som har det verre enn meg. De som har en ordentlig grunn for å være triste, de som faktisk har opplevd noe kjipt, noe som gjør at de ikke er lykkelige. Så lå jeg der og følte meg dårlig fordi jeg følte på at jeg egentlig ikke burde klage. Og så blei angsten verre fordi jeg fikk dårlig samvittighet. Og sånn gikk tankene om hverandre. Lenge.

For, det er alltid noen som har det verre, sant?Det er alltid noen som har det verre.

Men vet dere hva? Det er helt greit. Så klart er det noen som har det verre. Sånn vil det alltid være. Du kan miste en arm, og det vil alltid være noen der ute som har mistet begge. Du kan miste jobben, og det vil alltid være noen som har mistet jobben og i tillegg skal skille seg. Du kan ha 20 kroner på kontoen og må spise havregryn til middag, og det vil alltid være noen som ikke har mat, tak over hodet, rent vann. Du kan brekke en finger, og det vil alltid være noen som bor i USA og muligens får Donald Trump som president.

Dere skjønner poenget. Det er alltid noen som har det verre. Og det er helt greit.

Jeg får lov til å ha det litt kjipt noen ganger, jeg også. Du også.

Det er lov å klage litt i blant, selv om noen alltid har det verre!


Publisert

i

,

av

Kommentarer

18 kommentarer til “Noen har det alltid verre”

 1. Caroline avatar

  Kunne ikke sagt meg mer enig!

 2. Nadia avatar

  Det absolutt verste jeg hører når jeg eller andre er lei meg, er «tenkt på de som har det værre». HVORDAN I FAEN HJELPER DET MEG?! trist x 2.

  Vær trist og deppa og i helvetes-jævla-dritt modus så lenge du må uten å tenke på de stakkars, s t a k k a r s amerikanerene.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   ♥︎

 3. Nadia avatar

  Liten digresjon her, btw.

  kom til å tenke på den gangen da jeg var 16 og på fest med svigers sin HELE familie og en fjern slektning spurte om ikke jeg skulle spise opp maten min og at jeg måtte tenke på barna i Afrika.

  Så tenkte jeg på barna i Afrika og spiste opp også sa han – nå får de VERTFALL ingenting.

  Er det lov å le? Jeg lo.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, uff ?

 4. Gitte avatar
  Gitte

  Jeg tror jeg drømte at Hillary vant valget i natt. Var ikke hovedplottet i drømmen, men tror det var på nyhetene i bakgrunnen. Ble litt sånn «Åja, Trump er fremdeles med …» av å lese dette innlegget.

  Noen ganger må jeg bare omfavne den vonde, triste følelsen jeg sitter med. Ikke kjempe imot, ikke bli selvmedlidende. Bare ta den frem, studere den litt og akseptere at den eksisterer. Ingen dårlig samvittighet, ingen skam. Først da klarer jeg å komme ut av det.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Det var fint skrevet: «Bare ta den frem, studere den litt og akseptere at den eksisterer.» Det skal jeg huske på neste gang det blir skikkelig tungt :)

 5. June avatar

  Jeg husker ikke om jeg allerede har sagt det, men det skader ikke å si det en gang til i så fall; jeg ELSKER det nye bloggdesignet ditt. Det er så bra, så gjennomført! «Pop-up»-sidene med «om meg» og favorittbloggene er også så sjukt fine. Jepp, ville bare si det :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, tusen takk ♥︎

 6. pernille avatar

  Absolutt enig! Håper du føler deg bedre snart.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   ♥︎

 7. Drea avatar

  Helt enig! Det er lov å ha det kjipt selv om andre har det verre.
  Godt innlegg, Carina, og du ser fantastisk ut!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Åh, nå ble jeg glad <3 Tusen takk!

 8. Charlotte avatar

  Fine du :-) Jeg er absolutt veldig enig! Det er lov å ha det dritt, og det er lov å synes ting er kjipe. Hadde jeg ikke hatt dager hvor jeg fikk sutre og synes synd på meg selv, tror jeg ikke at jeg hadde hatt de dagene som er virkelig gode heller. Da hadde jeg nok alltid lagt litt sånn midt på treet eller hva jeg skal si.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Dét er et godt poeng, faktisk. Kanskje vi skal sette litt pris på de vonde tidene, så vi setter mer pris på de gode :)

 9. Milla avatar

  Trodde eg hadde kommentert på detta innlegget. Kanskje eg tenkte «eg må kommentera» også bare glømte eg det ut. Uansett. «Noen har det værre enn deg» e ein setning eg ikje kan fordra. Fordi selvfølgelig så e det noen som har det værre? Ein e jo ikje heilt fraværende fra virkeligheten heller. Asså. Denna setningen har eg fått mot meg fra leger og div. Som om eg ikje vett at folk har det værre enn meg? Det betyr ikje at min smerte, eller mine problemer ikje e vonde for meg? Og det samma seie eg te deg. Dine smerter, psykiske eller fysiske gjør ikje mindre vondt sjøl om du vett at andre har det værre enn deg. DIn smerte e din smerte. Min smerte e min smerte. Og smerte, uansett koss du vrir og vende på det, e vondt å ha. Phew. Rant over.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Helt enig med deg, kan ikke fordra den setningen selv. Å forminske noens vondter på den måten er helt forferdelig dårlig gjort. Synd at det er så mange leger og profesjonelle som sier det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *