Hva jeg har lært av å flytte til Stockholm

11 kommentarer
Flytte til utlandet

Etter at jeg pakket kofferten og flyttet til Stockholm for snart ett år siden, har jeg lært en hel del om meg selv. I dag tenkte jeg at jeg kunne dele noe av det med dere. De av dere som har bodd i utlandet selv, kanskje kjenner dere igjen i noen av punktene?

 • Å få nye gode venner uten et felles studie eller lignende å lene seg på, som voksen, er vanskelig. Veldig vanskelig.
 • Jeg må ta bedre vare på vennene mine. Jeg har ikke satt stor nok pris på dem.
 • Selv om jeg ikke er så glad i Oslo, så er det Oslo som er hjemme for meg. Borte bra, men hjemme best.
 • Jeg må jobbe hardere for å bli glad i Oslo. Oslo er egentlig ikke så ille.
 • Det er fullt mulig å stirre ti minutter i en vegg av ren utmattelse.
 • Jeg er like rotete i Sverige som i Norge.
 • Jeg er flinkere til å lage mat enn jeg trodde.
 • Selv om jeg liker (les: er avhengig av) mye alenetid, så trenger jeg å ha nettverket mitt rundt meg for å ha det bra med meg selv.
 • Selv om et utested er kult, betyr det ikke at det er morsomt å være der.
 • Jeg har lært at å fryse ned mat er en fantastisk måte å spare penger på. Lag mye, frys ned. Fantastisk!
 • Til tross for at mye av maten er billigere her i Sverige, så er kvaliteten på norsk mat mye bedre. Jeg savner skikkelig Stabburets makrell i tomat ♥︎
For å avslutte, her er noen tilfeldige bilder fra tiden jeg har hatt her i Stockholm så langt.

Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.comStockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.comVår i Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com

Dette innlegget er en del av en slags temautfordring, men jeg liker ikke å kalle det en utfordring. Det er egentlig bare en gjeng bloggere som får et nytt tema hver uke som vi skal skrive et innlegg om. La oss heller kalle det en temaoppfordring. Eller noe sånt. Temaet for denne uken var «hva jeg har lært».

Andre bloggere som er med:

NadiaMartineMillaMarieTine KatrineCarolineLuisaAnonymIngvildAngela

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

11 kommentarer

 1. Gitte sier

  Jeg blir urolig bare av tanken av å flytte til en ny by for meg selv. Tøff! Grattis med (snart) et helt år gjennomført! Stockholm tar seg godt ut på bilder!

  Snakker du svensk eller kommer man langt med å tilpasse norsken med å legge inn svenske ord her og der? Hilsen en som er veldig dårlig i svensk.

  • Carina Behrens sier

   Hehe, takk. Jeg legger faktisk ganske kraftig om, både i ordbruk og tonefall, det er nesten flaut.

  • Carina Behrens sier

   Ja, det er sant. Jeg kommer aldri, aldri til å angre på at jeg prøvde!

 2. Eg e veldig glad for at Stockholm ikje ska låna deg mær. Og det e som du seie borte bra men hjemme best. Veldig morsomt å lesa at du like makrell i tomat, for det gjør eg og. Kjenne ikje så mången som gjør det.

  Kjente meg igjen i mye av det du sa, bare at for meg så e det Hamar – Haugesund. Nettverk e så viktig. Og eg håpe at eg ein dag får det her på Hamar. Hvis ikje må eg vurdera å flytta tebake te Haugesund ;)

  // Hjarte og kjarleik <3 Takk!

 3. Åh, jeg kjenner meg sånn igjen i denne listen. Jeg har bare bodd her en måneds tid, men jeg merker allerede mange av de tingene du kjenner på etter et år. Spesielt savnet etter norsk makrell i tomat!!

 4. «Selv om et utested er kult, betyr det ikke at det er morsomt å være der.» !!!!! This <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *