Hva jeg har lært av å flytte til Stockholm

Etter at jeg pakket kofferten og flyttet til Stockholm for snart ett år siden, har jeg lært en hel del om meg selv. I dag tenkte jeg at jeg kunne dele noe av det med dere. De av dere som har bodd i utlandet selv, kanskje kjenner dere igjen i noen av punktene?

 • Å få nye gode venner uten et felles studie eller lignende å lene seg på, som voksen, er vanskelig. Veldig vanskelig.
 • Jeg må ta bedre vare på vennene mine. Jeg har ikke satt stor nok pris på dem.
 • Selv om jeg ikke er så glad i Oslo, så er det Oslo som er hjemme for meg. Borte bra, men hjemme best.
 • Jeg må jobbe hardere for å bli glad i Oslo. Oslo er egentlig ikke så ille.
 • Det er fullt mulig å stirre ti minutter i en vegg av ren utmattelse.
 • Jeg er like rotete i Sverige som i Norge.
 • Jeg er flinkere til å lage mat enn jeg trodde.
 • Selv om jeg liker (les: er avhengig av) mye alenetid, så trenger jeg å ha nettverket mitt rundt meg for å ha det bra med meg selv.
 • Selv om et utested er kult, betyr det ikke at det er morsomt å være der.
 • Jeg har lært at å fryse ned mat er en fantastisk måte å spare penger på. Lag mye, frys ned. Fantastisk!
 • Til tross for at mye av maten er billigere her i Sverige, så er kvaliteten på norsk mat mye bedre. Jeg savner skikkelig Stabburets makrell i tomat ♥︎
For å avslutte, her er noen tilfeldige bilder fra tiden jeg har hatt her i Stockholm så langt.

Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.comStockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.comVår i Stockholm - Carina Behrens, carinabehrens.com

Dette innlegget er en del av en slags temautfordring, men jeg liker ikke å kalle det en utfordring. Det er egentlig bare en gjeng bloggere som får et nytt tema hver uke som vi skal skrive et innlegg om. La oss heller kalle det en temaoppfordring. Eller noe sånt. Temaet for denne uken var «hva jeg har lært».

Andre bloggere som er med:

NadiaMartineMillaMarieTine KatrineCarolineLuisaAnonymIngvildAngela


Publisert

i

av

Kommentarer

11 kommentarer til “Hva jeg har lært av å flytte til Stockholm”

 1. Stine Friis avatar

  Så gøy med sånne tema! Vurderer å slenge meg på selv :o Men gjøre det på film! bør jeg? Hjelp :o :D

  1. Gitte avatar
   Gitte

   Ja! Gjør det!

  2. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Bli med! Du kan jo evt. gjøre noen av dem som video og noen skriftlig, etter hva du føler for selv :D

 2. Gitte avatar
  Gitte

  Jeg blir urolig bare av tanken av å flytte til en ny by for meg selv. Tøff! Grattis med (snart) et helt år gjennomført! Stockholm tar seg godt ut på bilder!

  Snakker du svensk eller kommer man langt med å tilpasse norsken med å legge inn svenske ord her og der? Hilsen en som er veldig dårlig i svensk.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hehe, takk. Jeg legger faktisk ganske kraftig om, både i ordbruk og tonefall, det er nesten flaut.

 3. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Jeg syns Stockholm er heldig som har fått låne deg ❤️ Og lærdommen du har fått av dette eventyret tar du med deg for alltid, you win!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det er sant. Jeg kommer aldri, aldri til å angre på at jeg prøvde!

 4. Milla avatar

  Eg e veldig glad for at Stockholm ikje ska låna deg mær. Og det e som du seie borte bra men hjemme best. Veldig morsomt å lesa at du like makrell i tomat, for det gjør eg og. Kjenne ikje så mången som gjør det.

  Kjente meg igjen i mye av det du sa, bare at for meg så e det Hamar – Haugesund. Nettverk e så viktig. Og eg håpe at eg ein dag får det her på Hamar. Hvis ikje må eg vurdera å flytta tebake te Haugesund ;)

  // Hjarte og kjarleik <3 Takk!

 5. Martine avatar

  Åh, jeg kjenner meg sånn igjen i denne listen. Jeg har bare bodd her en måneds tid, men jeg merker allerede mange av de tingene du kjenner på etter et år. Spesielt savnet etter norsk makrell i tomat!!

 6. Ida avatar

  «Selv om et utested er kult, betyr det ikke at det er morsomt å være der.» !!!!! This <3

 7. Lisa avatar

  Så fine bilder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *