Carina Behrens, carinabehrens.com

Svar på spørsmålene deres

Mandager, ass. Like slitsomme her i Sverige som de er hjemme i Norge. Men, livet går videre. For en stund tilbake ba jeg dere stille meg spørsmål, og nå – alt for lenge etterpå – har jeg bestemt meg for å svare på dem. Det har kommet en del nye lesere i det siste (hvem er dere? si hei i kommentarfeltet), så hvilken bedre måte å introdusere meg selv på enn å svare på de tingene dere lurer på mest?

Det ble ganske langt, så dere fortjener applaus om dere klarer å lese igjennom alle, men jeg har i hvert fall prøvd å svare så ærlig som mulig. Om dere vil at jeg skal utdype noe får dere gjerne spørre under, så skal jeg prøve å svare dere.


 Hva er frustrerende for deg akkurat nå?

Å savne alle menneskene hjemme i Oslo, men ikke savne Oslo i seg selv.

Trenger du en ny start på noen områder i livet ditt?

Wow, det var dypt. Hm. Jeg føler at jeg kanskje har fått min nye start, ved å flytte til Stockholm. Har ikke bestemt meg for om jeg trengte den eller ikke enda.

Hvordan har du det?

Jeg har det som regel veldig bra, men jeg tenker litt for mye noen ganger. Det gjør jeg en del for tiden. Men, sånn er det å bo langt borte fra alt og alle, jeg klarer ikke å slå meg 1oo prosent til ro med at jeg har tatt det rette valget.

Hva ser du etter i et godt vennskap?

At begge legger like mye innsats i det; at det er noen du føler du kan være deg selv med; noen som utfordrer deg når du selv ikke klarer det og som er der også etter stormen; noen som liker selskapet mitt, til og med når jeg bare vil ha på joggebukse, se film og spise smågodt, uten å måtte si så mye.

Smaker godteri fra Thailand - Carina Behrens, carinabehrens.com

Har du noen gang «slått opp» med en venn?

Ja, det har vært et par jeg har vært nødt til å bryte med, for min egen velvære og psykiske helse.

Hva ønsker du deg mer av?

Pågangsmot og selvtillit. Og kanskje litt mer penger, så jeg kunne kjøpt meg en leilighet.

Tenker du mye på døden?

Ikke vanligvis, men det hender i perioder at jeg tenker mer på den enn ellers.

Hvilken bok skulle du ønske at noen kunne skrive?

Om å leve med daddy issues. Kanskje jeg skal skrive den selv. Ville du lest?

Hva er den største forskjellen på Norge og Sverige?

Sverige, i hvert fall Stockholm, er mer overfladisk. Veldig mye handler om karriere, status, stil. På én måte er alle mer åpne og vennlige og interesserte i å snakke med deg, men for de fleste stopper det der. Det er vanskelig å finne gode venner her, men det er nok ikke fordi de er svenske men fordi jeg har blitt voksen.

Er det noen forskjell i arbeidslivet? Arbeidsmoral? Timer?

Her i Stockholm jobber jeg fra 09 til 18 hver dag. Midt på dagen har vi én time lunsj, men jeg merker at det er en vanskelig tilpassing. Jeg er alltid ekstremt sliten etter jobb og orker egentlig ikke å gjøre så mye annet i hverdagene. Samtidig så lærer jeg mye, det er stort fokus på karriere her, og det har jeg bare godt av!

Hvorfor jobber du med tekst?

Jeg begynte å studere journalistikk litt ved et slumpetreff, fordi jeg alltid har vært glad i å skrive, og det viste seg at jeg ikke var så aller verst på det, så jeg holdt meg til det. Rett og slett.

Har du noen tekst-«idoler»?

Jeg synes Lena Dunham skriver utrolig bra. Hmmm, vet det er flere, men klarer ikke komme på de akkurat nå.

Hvis du redigerer bildene dine, i så fall, hvilket program bruker du?

Om jeg redigerer på mobilen bruker jeg VSCO, men på desktop redigerer jeg alltid i Photoshop.

Kjøkken i Midsommarkransen - Carina Behrens, carinabehrens.com

Den beste komikeren du veit om?

Bah, så himla vanskelig. Tina Fey? Elsket i hvert fall boken hennes.

Cola og Cola Zero eller Pepsi og Pepsi Max?

Ja takk, begge deler?

Du skal lage hjemmelaget pizza, hva har du kjøpt inn?

Ferdig bunn (heh), kjøttdeig, tacosaus og tacopulver, mais, jalapénos, gul løk, salte tortillachips + en salat å ha ved siden av og rømme.

Om du kunne få hvilken som helst hund, hvilken hunderase skulle det ha vært?

Før jeg fikk jobb i Stockholm hadde vi egentlig bestemt oss for å få hund og det skulle være en fransk bulldog ♥︎

Frank bulldog, Vopni - Carina Behrens, carinabehrens.com

Solo eller Fanta?

Solo–med masse isbiter.

Rødvin eller hvitvin?

Er fortsatt på det stadiet der jeg prøver å lære meg å like begge deler, men hvit er nok den jeg har blitt best kjent med så langt.

Hvis du kunne blitt hva som helst, hva ville du ha blitt?

Suksessrik forfatter (slik at jeg hadde mulighet til å leve av det) eller kanskje kriminalpsykolog.

Nevn tre bra TV-serier jeg må se.

Broad City, My Crazy Ex-Girlfriend, American Horror Story.

Hvordan telefon har du?

iPhone 6. iOS 4 lyfe!

SJOKOLADE, hvilken er din favoritt?

♥︎ Toppris ♥︎

Hvilke tre destinasjoner vil du reise til, i fremtiden?

USA, Færøyene, Japan.

Sjokolade eller smågodt?

Smågodt!

Vår, høst, sommer eller vinter?

Jeg både liker og misliker deler ved alle årstidene. Klarer ikke velge én.

Hvis du MÅTTE velge, 1. et ansikt uten øyner? 2. et ansikt uten nese? 3.et ansikt uten ører?

Kan jeg fortsatt høre uten ørene? I så fall den, et ansikt uten ører.

SEX (skulle egentlig vært kiss, men det er så himla kjedelig!), MARRY, AND KILL: Donald Trump, Justin Bieber og Sylvester Stallone?

S: Justin, M: Sylvester, K: Donald.

Hva er den mest spennende arbeidsoppgaven du har? Og den kjedeligste?

Den mest spennende delen av jobben min er når det kommer nye prosjekter der jeg må bruke kreativiteten min og har mulighet til å påvirke ganske store greier som vil bli sett/lest av mange. Den kjedeligste delen er å svare på kommentarer fra sure, gamle gubber på Facebook.

Er du en ledertype eller mer arbeidsmaur (eller noe midt i mellom)?

Noe midt i mellom? Det spørs litt med hva slags folk jeg jobber med, men får jeg muligheten og jeg kan nok om temaet, så kan jeg gjerne ta ledelsen. Men, jeg er nok en follower det meste av tiden.

Og litt sånn snudd på hodet-spørsmål: Hva synes du er finest med å være i et avstandsforhold?

Det fineste er absolutt det å få tid til å savne hverandre. Selv om det kan gjøre vondt til tider, så blir det utrolig flott å se hverandre igjen og vi setter litt mer pris på hverandre og den tiden vi får sammen.

Har du noen mål med bloggen din?

Hovedmålet mitt er å ha såpass mange lesere at jeg føler at budskapet i de tingene jeg bryr meg om og brenner for når frem.

Har du noen gode tips til hvordan å få et avstandsforhold til å funke?

Snakke med hverandre jevnlig (men ikke for ofte, da blir gjerne savnet større) og ikke bekymre seg for hva den andre driver med hele tiden.

Hva tenker du på akkurat NÅ?!

At jeg spiste alt for mye til middag (som vanlig)… Jeg er en svært dyp og tankefull person.

Carina Behrens, carinabehrens.com

Hva kan man gjøre med kjæresten, bortsett fra å sitte hjemme og glane på TV?

Spise middag på en kul restaurant, spille biljard eller bowling, sitte på en ålreit bar og spille brettspill eller kort, dra på hyttetur… Veit du, jeg veit ikke, det er mye sofa og TV på oss også.

Viss du var 21 år igjen. Kva ville du gjort annleis?

Jeg ville vært smartere når det kom til gutter. Brukt mer tid på å lære at min verdi ikke hadde noe med hva gutter mente om meg. Hva noen mente om meg. Stått mer opp for meg selv mot mennesker som ikke var bra for meg, brydd meg mindre om hva andre syntes om meg.

Har du nokre tips til ei jente på 21 som er jævlig stressa over framtida? LOL.

Ja: IKKE STRESS. Vi er så heldige at vi har mulighet til å utdanne oss på ny eller skifte jobb når enn vi vil, så ingenting du gjør er lagt i sement. Selv jeg, som sitter med den jobben jeg alltid drømte om, er usikker og stressa til tider. Gjør det du vil akkurat NÅ, og ta det som det kommer!

Hvis du konne gått tebake i tid og gitt deg sjøl et råd når ville du gått tebake og ka ville du sagt?

Jeg ville gått tilbake til da jeg var 13/14 og nektet å dra før mitt tidligere jeg forsto at jeg var mye mer verdt enn det noen av menneskene rundt meg fikk meg til å tro.

E du glad i dialekter? Og hvis du e ka e din favoritt?

Jeg har ikke peiling på dialekter i det hele tatt, jeg bare vet at jeg skulle ønske jeg hadde en!

Favorittband eller -artist?

Dette er verdens vanskeligste spørsmål, da jeg har perioder jeg hører mye på én viss sjanger, men noen av de som gjerne går igjen er: The Strokes, Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Tom Odell, AURORA, Daniel Norgren og mange flere.

Hvis du konne vært med i ein film ka ville den handla om og kass sjanger ville den vært i?

Den skulle handlet om mord og fordervelse. Sjangeren skulle vært 90-tallsthriller og jeg skulle spilt den kvinnelige detektiven som forelsker seg i en mann som til slutt viser seg å være morderen. Haha.

Hvordan ser ein perfekt helg ut for deg? Ka vil du helst gjør når helgå komme?

Fredag: Øl og moro med venner. Lørdag: Først traske rundt i byen (hvem enn by jeg er i), drikke kaffe, kanskje ha med notatbok og musikk på ørene. Deretter lage noe godt til middag og se en god film eller serie med en god armkrok. Søndag: Slappe av, drikke masse kaffe eller te, jobbe med egne prosjekter, lese bok, ta livet helt med ro!

Vinyl eller CD?

Har skikkelig lyst på en vinylspiller når jeg får meg et eget sted å bo, men enn så lenge må jeg si… Spotify?

Hvis du konne reist ein plass kor ville du dratt?

Akkurat nå, New York City!

Ka ser du itte i ein kjæreste?

Humor, selvironi, ambisjoner, empati. Det aller viktigste er at han er snill og tror på at alle mennesker er like mye verdt–uansett hva.

Eirik Wahl og Carina Behrens - carinabehrens.com

Har du noen råd du har fått opp i gjennom årene, du vil dele med oss?

Mitt aller beste råd er å ikke bekymre seg eller angre på ting som har skjedd. Du får ikke endret fortiden, så lær heller av det og bruk det til å utvikle deg som person. Og et annet råd: tørk støv med mikrofiberklut. Det revolusjonerte den støvete hverdagen min!

Hva synes du om toppbloggerne?

Personlig synes jeg flere av dem er ganske uinteressante, men jeg kan ikke ha annet enn respekt for at de har kommet seg opp og frem, jeg synes absolutt de aller fleste av de fortjener det. Derimot skulle jeg ønske flere brukte den makten de har oppnådd på noe positivt, i stedet for å mase om at de ikke vil være forbilder.

Og heilt te slutt, e du lykkelig?

Det spørs på dagsformen :-)


Publisert

i

av

Kommentarer

8 kommentarer til “Svar på spørsmålene deres”

 1. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Jeg elsker å lese svarene dine, og jeg digger deg <3 Fy flate for et fint menneske. Jeg ville lest alt du hadde skrevet, no doubt, og til neste gang du skal svare noe med favorittdialekt så kan du jo bare si stavangersk (bare et forslag liksom) ;)

 2. Caroline avatar

  Å, du er så flink å svare for deg!

 3. victoria avatar

  Ah, love it :D du er flink med svar på spørsmål altså! ;D

 4. Milla avatar

  YES! Har gleda meg te dessa svarå dine, deiligt!

 5. June avatar

  Fint å lese <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *