Podkast-tips, podcast - Carina Behrens, carinabehrens.com

Mine podkast-favoritter

I sammenheng med at jeg har startet en egen podkast, tenkte jeg det bare var rett å dele med dere de podkastene jeg selv hører på. Forhåpentligvis er det noen her du ikke har hørt om, eller kanskje har hørt om men glemt å høre på, eller kanskje har hørt, men som du vil høre igjen…

Her er det i hvert fall noe for alle, i tilfeldig rekkefølge, og alle er tilgjengelige via iTunes.


Sword and Scale

Ikke for de sarte. Denne true crime-podden tar for seg grufulle, ekstreme og skumle krimsaker, ofte med ekte lydklipp fra åsteder, politiavhør, opptak av morderne selv eller fra 911-telefoner. I dette programmet er ingen temaer eller forbrytelser for ille, og jeg mener det når jeg sier at noen av episodene er svært forstyrrende. Venninnen min, som i utgangspunktet anbefalte meg denne, måtte etter hvert slutte å høre på…

Garance Doré’s Pardon My French

En veldig koselig podkast der den New York-baserte franske motebloggeren snakker med diverse mennesker om diverse temaer. Blant annet møter hun Zosia Mamet (Shoshanna i Girls) og snakker om å finne balanse i livet.

Flora & Frida

Når man hører disse to bloggerne snakke om alt fra kjærester og vennskap og sex og karriere så får man raskt et inntrykk av at svenske jenter er bekymringsløse og frigjorte. Og det stemmer nok. Jeg hører på disse to snakke om usikkerheter og nakenhet og alt annet mellom himmel og jord og jeg skulle ønske jeg var like bekymringsløs som dem, selv når de bekymrer seg.

Flora & Frida - Carina Behrens, carinabehrens.com

P3 Dokumentär + P1 Dokumentär

Dette er de svenske versjonene av de samme dokumentar-radioprogrammene vi har i Norge, men jeg synes disse er mye bedre. Både reporterne og innholdet holder mye høyere standard enn våre egne (selv om det selvfølgelig finnes unntak).

Bloggbusiness

Dette er podden til den svenske nettsiden Better Bloggers. De inviterer diverse svenske bloggere inn i studio for å snakke om blogg og business (duh) og her er det veldig mye kunnskap og inspirasjon å hente!

You Must Remember This

Denne finnes det mange episoder av, som tar for seg Hollywoods første epoke. Selv har jeg kun hørt igjennom episodene som handlet om Charles Manson og hans rolle i Hollywood-eliten, men jeg likte det utrolig godt. Dette er mer en slags historietime, og det er utrolig interessant å høre på.


TEDTalks (audio)

TEDTalks er noe av det beste jeg vet. Jeg lærer så mye, og jeg blir like imponert av foredragsholderne hver eneste gang. Jeg synes det er helt supert at mange av disse nå også er tilgjengelig i lydform, slik at jeg kan høre på dem mens jeg er på farta.

Beijer och Broströms bryderier

Sandra Beijer og Gustav Broström har virkelig klart å bryte koden som er den perfekte podkasten. Jeg synes de har en perfekt balanse mellom prat, musikk, jingler og whatnot, slik at det aldri blir kjedelig å høre på. De er både originale samtidig som de snakker om temaer som er gjort så mange ganger før.

Women Of The Hour

Jeg skrev om denne da den kom, og den er fortsatt like relevant. En podkast laget av og for kvinner som tar for seg alt fra vennskap og kjærlighet til karriere og jobb.

Luisa & Carina

Sist men ikke minst må jeg jo tipse om podden til Luisa og meg. Nå skal vi spille inn ny episode om noen dager også, så følg oss gjerne på Soundcloud, slik at dere kan få med dere alle oppdateringer!

Hva er dine podkast-favoritter? Jeg trenger tips!

Bilde av Jens Kreuter.

Kommentarer

9 kommentarer til “Mine podkast-favoritter”

 1. nindianer avatar
  nindianer

  Høsten er reddet! Jeg aner ikke hvorfor jeg ikke har spurt deg om tips til podder før, hehe. Mine podcast-favoritter er This American Life, KCRW’s Unfictional, Criminal (og noen av de du allerede har nevnt). Min guilty pleasure er Harm og Hegseth på freddan :) Gleder meg til å høre på tipsene dine <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Takk for tips, skal sjekke ut ASAP! Guilty pleasures er også alltid ålreit :D

 2. June avatar

  Jeg er ikke en podcastlytter, men lurer på om jeg kanskje skal bli det. Hører veldig mye på radio, nærmere bestemt P3, men jeg tror det er på tide å gi podcaster en sjanse. Starter med denne lista, takk for tips! Og jeg skal i hvert fall høre andre episode av Luisa & Carina, for jeg likte den første veldig godt :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Tusen takk, så kult at du likte podden vår! Og ja, gi denne lista en sjanse. Anbefaler spesielt Women of the Hour, om du ikke er vant til podkast fra før av. Det var den som fikk meg ordentlig interessert :)

 3. Andrea avatar

  Her var det mange gode tips, er spent på den Sword and Scale, er blitt nærmest avhengig av true crime stories. Selv er jeg helt avhengig av Stuff You Missed in History Class, Stuff Mum Never Told you, Origin Stories (ELSK), Unexplained og BBC documentaries. Så lærer jeg noe nytt mens jeg er ute og fanger pokémons

 4. Milla avatar

  Eg hørre ikje mye på podcast, har vel egentlig aldri gjort det heller. MEN så kom du og Luisa med ein podcast og nå e eg hooked. Så hooked at eg og har lyst te å laga podcast.

 5. Røverdatter avatar

  Så mange fine tiås! Her var det mye nytt og spennende jeg må sette meg inn i!
  Mitt tips til deg: Stuff Mom never told You!

 6. Milla avatar

  On another note, TAKK for at du like at eg har starta nettbutikk OG for at du sa at du ein gong komme te å kjøpa no, gladgladGLAD <3

 7. […] ⊱ Jeg har oppdaget en ny krimpodkast: Criminal. Som den true crime-nerden jeg er, ble jeg superglad da jeg fikk inn tips fra dere på gode podkaster, da jeg skrev om mine podkast-facoritter. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *