Kjære Carina, 14 år

16 kommentarer
Personlig
Kjære Carina - Carina Behrens, carinabehrens.com

Akkurat nå er temaet på SnapKollektivet «Kjære deg, 14 år». Jeg måtte sette meg ned og skrive noen ord om det. Det var min dag i går, og jeg merket at jeg hadde utrolig vanskelig for å snakke til og om meg selv som 14 år. Det var en utrolig vanskelig tid for meg, så jeg har mye å si til 14 år gamle meg.

Det var rundt den tiden jeg var 13/14 år at jeg ble deprimert for første gang. I rundt et halvt år gjorde jeg ingen lekser, jeg ville ikke henge med noen, alt var bare… uinteressant og trist. Så dette blir ikke noe hyggelesning, men noen ganger trenger en å være litt personlig også. Jeg kjenner jeg kanskje er det litt for sjeldent?

Men det er også viktig å se at jeg har det så bra i dag. Så, om dere synes det er trist lesning, husk på hvem jeg er i dag :) Kanskje er du selv inni en vanskelig periode. Da er det så fint å bli påminnet nettopp dette: det blir bedre. Alltid!


Kjære Carina.

Det er mange personer i livet ditt som burde være snillere med deg enn de er. Du vet det ikke nå, men psykisk mishandling er faktisk en greie, og du har lov til å være sint. Det er synd du ikke er det. Jeg skulle ønske du heller ble sint, i stedet for å bli lei deg og prøve å gjøre de fornøyde. Du kommer til å miste deg selv mens du prøver, og så kommer det til å ta kjempemange år før du finner deg selv igjen. Da vil du likevel fortsette å være litt ødelagt, som en bamse som har vært borte i mange år. Den kommer til å være litt sliten, og aldri helt den samme gode, gamle bamsen igjen.

Kjære Carina.

En av dine beste venninner sa en gang at du skulle være glad for hun var vennen din, fordi ingen andre ville gidde. Dette er ikke sant. Dette kommer til å påvirke deg mer enn du aner. Du kommer til å tro at alle som snakker så du ikke kan høre det, snakker om deg. Du kommer til å tro at alt du gjør og sier kommer til å gjøre at folk snakker om deg. Men, vet du hva? Verden roterer ikke rundt deg, og du skulle bare visst hvor lite folk egentlig bryr seg. Og det er positivt!

Kjære Carina.

Akkurat nå tør du ikke å le ordentlig, fordi noen fortalte deg at latteren din var stygg, men bare så du vet det, når du blir eldre kommer folk til å komplimentere deg for smilet ditt hele tiden. Det er sant. Både mennesker du kjenner og mennesker du ikke kjenner kommer til å snakke om smilet ditt!

Kjære Carina.

Husker du den dagen du bestemte deg for å oppføre deg litt dummere, fordi det var det du trodde gutter likte? Ikke gjør det. For det første kommer ikke guttene til å like deg noe mer (du kommer faktisk ikke til å kysse noen før du er hele 17 år) og for det andre: du er så mye smartere enn det. Det kommer til å ta så lang tid å avvenne deg det, å ikke være dum lenger. Etter hvert er det en del av deg, og det kommer til å bli vanskelig å bevise for deg selv at du ikke er dum.

Kjære Carina.

Hold ut. Det blir bedre. Til slutt vil du komme deg vekk fra tettstedet du vokste opp på. Du vil møte gutter som ikke er så bra for deg, men du vil lære av det. Til slutt. Du vil møte mennesker som liker deg, selv om du er litt rar og usikker. Du vil møte mennesker som oppmuntrer deg og heier på deg. En dag vil du våkne og se deg selv i speilet og faktisk like det du ser. Folk vil komplimentere deg fordi du virker så åpen, inkluderende og glad.

Kjære Carina, det blir bedre ♥︎

For å lette litt på trykket etter trist lesning, her er et bilde fra da jeg var 15/16. Hehehehehe.

Kjære Carina - Carina Behrens, carinabehrens.com

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

16 kommentarer

 1. ååå <3 skulle gjerne ha hengt med deg da jeg var 14, men da var jeg en slik en nerd som bare spilte dataspill hele fuckings tiden haha

  • Carina Behrens sier

   Åh, jeg tror vi hadde kommet godt overens!! Jeg skulle ønske jeg spilte mer dataspill!

 2. Dette var trist, og fint å lese. Utifra det du har opplevd, så er det godt å se at du har det så bra nå. Heia Carina!

 3. Dette var vondt å lese, for jeg kjenner meg sånn igjen! Nå er jeg 19 år, og for første gang i mitt liv har jeg det bra med meg selv. Det er trist å tenke på det, men jeg mistrivdes som barn. Jeg var et sånt barn som allerede i en alder av 8 år syntes vondt om meg selv. Tenk å være så ung og selv syntes man er et dårlig menneske? Det er fælt. Som ung voksen er jeg veldig bevisst på hvordan jeg oppfører meg rundt barn og tenåringer. De er ikke «bare barn», de har så mange flere tanker og følelser enn man forstår. Jeg er så lettet for å endelig være over barneårene og snart tenårene, det er helt rart hvordan ting ordner seg! Jeg skulle ønske jeg skjønte som 12-åring at vet du hva Martine, såbn her kommer du ikke til å føle deg for alltid, det blir så himla mye bedre!!
  Ps: Jeg elsker temaet på SnapKollektivet denne uken, følger med på dere alle, u go!

 4. Maria sier

  Verden beste Carina <3 fantastisk skrevet, tusen, tusen takk for at du skrev dette!! Utrolig glad i deg, alltid !!!

 5. Herregud så sårt og vakkert. Og så sterkt. Eg blei rørt te tårer. Takk for at du dele detta med oss. Og som alltid, du e fantastisk å følga på SK <3

 6. Haha! Fantastisk. Jeg smiler og får vondt på samme tid. Dette var orginalt! Ps: Hadde jeg visst det da jeg traff deg første gang på Nesodden Vgs skulle jeg sagt at smilet ditt var veldig pent og at du burde le mer og at du var en av de kule som jeg gjerne ville være venn med. Håper fortiden slipper og hey, livet blir virkelig bedre, det tror jeg gjelder oss alle sammen :)

 7. Pingback: Blogg-spotlight 5 | Livet kan fly

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *