Kjøkken i Midsommarkransen - Carina Behrens, carinabehrens.com

Tanker om å flytte alene til utlandet

Kjøkken i Midsommarkransen - Carina Behrens, carinabehrens.com

Folk forteller meg stadig hvor tøff de synes jeg er, som bare pakket kofferten og flyttet til Stockholm – uten venner eller familie, uten et sted å bo, uten en plan B. Alt jeg hadde var en jobb. En jobb i en bransje jeg ikke hadde kjennskap til fra før.

Og, jeg vet at folk mener det godt når de sier det, fordi ord som tøff og modig er jo positive ord og positive personlighetstrekk. Og, for det meste synes jeg det er kult å høre. Jeg setter pris på at folk synes jeg er modig, og at de forteller meg hvor tøff jeg er. Men… i begynnelsen var de ordene som harde slag i magen.

PÅ dager da jeg ikke følte meg det minste tøff eller modig, da jeg egentlig bare følte meg ensom og redd og overveldet, så var de vanselige ord å høre. De ble som en slags påminner på alt jeg hadde dratt fra, hjemme i Oslo. En påminner jeg ikke trengte akkurat da. Du er tøff og modig – FORDI du dro bare fra alt og alle. Takk, jeg vet.

Det hender fortsatt jeg har perioder av tvil. Hva i all verden har jeg begitt meg ut på? Hva er poenget med å flytte til en ny fantastisk by om du ikke har dine beste venner, kjæresten eller familien der sammen med deg? Det er når jeg har de tankene der at det å være tøff og modig ikke virker like positivt. Noen ganger føler jeg at mer passende ord ville vært dumdristig og naiv.

Derimot… De dagene det går bra så går det veldig bra. Da spiller jeg ordene om og om igjen i bakhodet og for hver gang løftet jeg haka litt mer.

Ja, jeg er modig. Ja, jeg er tøff!

 

För det ordnar sig, det gör det alltid,
jo, det löser sig, så brukar allt bli,
det kommer fixa sig till slut,
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur,
och flera mil ifrån, det ordnar sig.


Publisert

i

av

Kommentarer

13 kommentarer til “Tanker om å flytte alene til utlandet”

 1. Robert A. Chr Aune avatar
  Robert A. Chr Aune

  Det blir bedre, jo det blir garantert bedre etter hvert, og så er det en nyttig personlig erfaring, lære seg selv å kjenne bedre, hvordan takler man ensomhet og andre utfordrende situasjoner……og så er du så innihælvete heldig som får bo og jobbe i verdens beste hovedstad, og så er det ikke laaaangt fra Oslo bygda da……Ønsker deg uansett masse lykke til og håper du får nyte Stockholmstilværelsen og alle de muligheter staden bjuder på ! Våren er i anmarsj, snart leker livet igjen og med tiden blir det garantert en god tilværelse. Lykke til og god søndag !

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hei Robert, tusen takk for fint svar. Du har helt rett, våren kommer og jeg er ganske så innihælvete heldig :) Skal nyte det mens jeg kan! God mandag!

 2. Caroline avatar

  <3 Å være tøff og modig handler mye om at man gjør noe som ikke alltid kan være trygt og godt, men som man gjør fordi man på tross av dette ønsker å følge en drøm. Men skjønner veldig godt <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Du har helt rett, Caroline. Det er sant! Fremover skal jeg fokusere på å bruke denne situasjonen/perioden til å utvikle meg og bruke tiden til å gjøre ting jeg alltid har drømt om – som å skrive :) Takk for fine ord <3

 3. supermarie avatar

  Du inspirerer uansett! <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   <333

 4. victoria avatar

  Du kan jo ALLTIDS flytte hjem igjen da, du må jo ikke bli i Sverige for evig og alltid :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, sant nok! Godt å vite at jeg ikke er en hel halv verden unna!

 5. Drea avatar

  Jeg syns det er modig og tøft når noen tør å følge drømmene sine! Tør å gjøre det som ikke er like safe. Tør å leve ut det de kan, og som tør å sette pris på at vi faktisk bare har et liv! (Om man er ateist, som meg, da..)

  Jeg er også en sånn, selv om jeg ikke har flyttet så veldig langt enda – av naturlige årsaker som Vilja. Haha! Men – det blir! Jeg SKAL flytte, og jeg SKAL følge drømmen, og jeg SKAL klare det!

  Så ja. Du ER tøff. Du ER modig. Og det handler absolutt ikke om å forlate det hjemme. Det handler om å møte det ukjente, og å følge drømmen!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Du har helt rett. Vi har fantisk bare ett liv og det nytter ikke å ikke ta noen sjanser, da vil vi bare sitte igjen med anger på slutten av livet. Uansett hvordan dette ender så blir det en jækla god historie for barnebarna en dag :P

   Og du, du er jo allerede godt på vei du også! <3

 6. Kristine avatar

  Forstår virkelig hvordan du har det. Men så heter det jo «tøff» av en grunn, tenker jeg – det betyr jo at du til tross for alle de tøffe dagene ikke gir opp! :) Det er jo dessuten når man virkelig kaster seg uti noe man har muligheten til å utvikle seg og til å lære – håper du har mange av de bra dagene og koser deg! Spennende å følge deg her :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   <3 Jeg skal prøve å bruke fritiden på de tingene jeg virkelig vil, som å skrive eller lese, eller lære noe nytt :) Sånn at jeg bruker denne «utviklingstiden» på best mulig måte!

 7. Maria avatar

  For noen år tilbake pakket jeg kofferten, sa opp jobben og flyttet til London for å begynne på skole. Jeg var borte i en uke og ringte sjefen min samme dag jeg landet i London. Så jeg vet hvordan det er. Der er dritskummelt. Så tøff og modig er kanskje ikke ord du vil høre, men du er jo det <3 Også kan man jo tenke om ting blir for ille kan man alltids komme hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *