Veien til drømmejobben og mine råd

14 kommentarer
Jobb/karriere
Hvordan jeg fikk drømmejobben - og hvordan du kan gjøre det samme! Carina Behrens - carinabehrens.com

I et tidligere innlegg nevnte jeg så vidt hva jeg har begynt å jobbe med og noen av dere lurte på om jeg kunne skrive litt mer om det. Og det kan jeg jo, jeg har tross alt fått drømmejobben! Jeg begynner å fortelle litt om hvordan jeg har kommet hit og så litt om hva jeg faktisk gjør (hint: sosiale medier og blogg og sånt). Beklager at teksten ble litt alt for langt!

Nederst i innlegget kan du se mine beste råd for å kapre drømmejobben! Men husk: jeg påstår ikke jeg er noen «jobbekspert», dette er kun mine erfaringer og mine råd ut ifra mine erfaringer :)

Jeg er utdannet journalist. Jeg gikk to år på Norges Kreative Fagskole (i dag Norges Kreative Høyskole) i Oslo og tok et siste bachelorår i Dublin (Irland). Da jeg kom hjem etter bacheloråret var jeg desperat etter jobb og endte opp med å jobbe i en bar. Det som var meningen å være en mellomlanding endte opp med å vare alt for lenge – nesten to år for å være presis. Men jeg gjorde mye annet mens jeg fikk inntekten min fra baren. Jeg startet nettmagasinet Oh Chérie sammen med to venninner, jeg var med i filmprogrammet Nova Noir på Radio Nova, jeg skrev for et filmmagasin på nett og jobbet som frivillig som content manager på en markedsføringskonferanse – og det var bekjentskapet jeg gjorde her som er grunnen til at jeg har kommet dit jeg er i dag.

Etter at jeg hadde jobbet i bar i nesten to år fikk jeg jobb i digitale kanaler i NAF (Norges Automobil-Forbund), en prosjektstilling. Der var jeg litt potet, men jeg fikk også reise rundt i landet og holde hjemmesidekurs. Da prosjektstillingen nærmet seg slutten etter nesten to år var jeg klar for noe nytt, men nok en gang hadde jeg ikke en ny jobb som ventet på meg. Jeg søkte på mange jobber, men fikk komme på to intervjuer – og fikk ingen av de.

Det var da jeg skrev en statusoppdatering på Facebook om at jeg trengte ny jobb. Og jammen fikk jeg mail fra en jeg hadde jobbet med tidligere, nemlig han som var sjefen min da jeg jobbet frivillig på social business media-konferansen rethink. Han hadde startet opp et nytt digitalt markedsføringsbyrå, Nordic.Agency, og lurte på om det var noe jeg kunne vært interessert i. Plutselig hadde jeg drømmejobben!

Så hva driver jeg egentlig med? Jeg jobber for konferansen, der jeg hjelper til med å fylle bloggen med innhold (ikke nødvendigvis mitt eget) og oppdatere og dele saker i sosiale medier. For Nordic.Agency gjør jeg mye av det samme, men der har vi kunder som leier oss inn for å drive blant annet sosiale medier, blogg og så videre. Det er mye jeg ikke kan enda, så jeg prøver og feiler, leser og skriver. Jeg er langt ifra noen ekspert på temaet, men jeg kan ikke påstå annet enn at jeg er storfornøyd og lærer noe nytt hver dag. Og jeg kan faktisk ikke klare, nå får jeg betalt for å gjøre det jeg brukte mesteparten av tiden min på tidligere uansett…

Hva er din drømmejobb? Finnes det spesifikke ting du kan gjøre for å komme nærmere den drømmen?

Kapre drømmejobben - Carina Behrens. Carinabehrens.com

  • Jobb gratis. Ikke vær redd for å ta på deg ubetalte jobber. Dette skaffer deg både erfaring og nettverk. Vær likevel på vakt så du ikke blir utnyttet, det er en fin linje mellom positiv og negativ arbeidserfaring. Det har vært mange diskusjoner rundt dette, men jeg står på mitt. Hadde ikke jeg jobbet frivillig for rethink-konferansen mens jeg jobbet en ellers uinteressant jobb hadde jeg heller ikke fått den jobben jeg har i dag.
  • Bruk sosiale medier. Jeg søkte sikkert på 15 jobber da jeg visste jeg snart var arbeidsledig. Til slutt skrev jeg på Facebook og Twitter at jeg var ute etter jobb og spurte om bekjente vennligst kunne dele. Det gjorde de, og jeg ble kontaktet av min nåværende sjef. Vær også litt obs på hvordan du fremstiller deg i sosiale medier, det er ofte her arbeidsgiverne får sitt førsteinntrykk av deg.
  • Blogg. Om du har en blogg, bruk den til å formidle kunnskapen din og knytte kontakter med personer innen bransjen. Jeg var ikke så flink til dette tidligere, men etter at jeg skrev om SEO, som nådde ut til mange flere enn jeg er vant til, skjønte jeg at det faktisk lå noe i det. Spesielt om du vil jobbe med digital markedsføring, PR eller lignende er blogging en fantastisk mulighet til å vise arbeidsgivere hva du er god for!
  • Les. Ok, her må jeg selv krype til korset og si at jeg ikke har vært så flink som jeg burde vært, men å holde seg oppdatert innen den bransjen du vil jobbe med er utrolig viktig. Spesielt i den digitale verdenen er det utrolig viktig å følge med; det som funket i går funker ikke nødvendigvis i morgen.
  • Jobb hardt, uavhengig av hva slags jobb du har. Gode referanser er gull – på tvers av bransjer. Og husk: tålmodighet er en dyd. Ikke forvent å få alt levert i fanget med en gang, forbered deg for å jobbe for det!
  • Vær ålreit, folk vil huske deg for det!

Om du lurer på noe, ikke nøl med å legge igjen et spørsmål eller to i kommentarfeltet :)

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

14 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.