Om innhold og inspirasjon


Jeg spurte Twitter hva som gjorde en blogg god, hva som skulle til for at en blogg skulle vekke interesse. Innhold, godt språk og humor var noen av svarene jeg fikk. En person skrev også at han mente det var viktig for leseren å kjenne seg igjen i det de leste. Men, det var det enkleste svaret som satte mest inntrykk på meg. Det var noe spesielt befriende med å få dette svaret:

Hva gjør en blogg god og interessant? Innhold. Det trenger jo egentlig ikke være noe mer komplisert enn det, og mer skulle det ikke til for at inspirasjonen min skulle komme krypende tilbake. Den er nok ikke helt på topp enda, men litt inspirasjon er bedre enn ikke noe inspirasjon. Jeg byttet ut headeren jeg hadde med en enklere, kjedeligere en, og jeg kommer nok til å gjøre noen flere endringer her inne etter hvert som inspirasjonen tar mer tak i meg.

Jeg skal prioritere mer når det kommer til bloggen. Jobbe hardere for å skrive innlegg med ordentlig innhold. Mer tekst, mer innhold, mindre tull. Eller, mer innholdsrikt tull kan du kalle det. Jeg skal slutte å bekymre meg så mye om hva jeg skal skrive, men heller bruke mer energi på å finne ut hva jeg vil formidle med det jeg skriver. Som journalist uten relevant jobb burde jeg jo klare å bruke denne bloggen til noe interessant, og skape noe jeg selv vil være stolt av å se tilbake på senere.

Hva synes du er viktige elementer som gjør en blogg bra?


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

11 kommentarer til “Om innhold og inspirasjon”

 1. Mangelica avatar

  //Tusen takk for kommentaren på bloggen min. :D

  Dette var et fint innlegg, har skikkelig blogg inspirasjon nå og dette kom bare som et ekstra pluss.

 2. Eileen avatar

  Ja, det er sant det. Innhold er viktig, og det viktigste er at det gjenspeiler den personen du er :D Ikke noe man prøver å være! Liker bloggen din, og du skriver veldig godt. En annen ting som er viktig i en blogg er gode bilder. Bildet her var forresten kjempesøtt :D

  SV: Primark er herlig ja! :)

 3. Luisa avatar

  Ja det er så sykt sant. Noen ganger føles det som et press å bare legge ut noe random, men jeg hater selv å gjøre det. For meg er det viktig å legge ut noe jeg liker, noe som betyr noe for meg, noe som sier noe selv om det nødvendigvis ikke sies med ord.

 4. Ida Sundae avatar

  det er jo hele pakka som teller, innholdet såklart, men også bilder, design og utførelse. og gjerne en dæsj åpenhet/ærlighet.. noe unikt.

  love your blog, babe!

 5. Siv avatar

  Do it your way, jeg gleder meg til å se!

 6. Caroline avatar

  Jeg gleder meg til å følge med her fremover! Jeg trenger å skjerpe meg på denne fronten selv.

 7. Lillesmurf - Kari avatar

  Gleder meg til å følge med videre søte deg <3

  SV. Takk Carina :) Jeg blir mindre og mindre redd for å fly heldigvis, takket være boken. Anbefaler den på det sterkeste <3

 8. Phoebe avatar

  Håper inspirasjonen din kommer tilbake. Ikke tenk så mye, bare skriv. Skriv fra hjertet!

 9. ay, Kaptein K! avatar

  ay, Carina: personlighet – så enkelt er det.

  en god blogg speiler bloggerens personlighet på en slik måte at leserne kjenner igjen bloggen/bloggeren, og …. vet at den er the real deal og ikke bare en blek kopi av en blek kopi av en eller annen «suksessrik» blogg. samtidig bør ikke innholdet være for … repeterende. bloggen/bloggeren bør utvikle seg med tiden slik at folk ikke går leie ….

  ay! Hepp!

 10. Trille avatar

  For meg er innhold det aller viktigste; det må være interessant å lese, det må være korrekt skrevet, og jeg liker når jeg får bli kjent med skribenten. På andreplass er bildene, og så kommer designet. Og hyppighet. Ikke for ofte, ikke for sjelden.
  Så bra at du har funnet igjen inspirasjonen, jeg selv gjorde det for en måned siden, omtrent, og det har vært herlig.
  Og du, har du hørt noe om jobben? :)

 11. P.C. avatar

  Skal du sikre deg «repeat customers» så bør du for det første ha en relativt stabil produksjon av nye artikler/poster. (Enten det er 1 eller 5 i uka, så lenge leserne dine vet sånn ca når du poster.)

  Innflytelse er og en fin ting, enter du har en FAQ på et tema du kjenner godt og skriver mye om, eller kanskje kjører avstemninger (polldaddy FTW)…

  Ellers ser jeg alltid etter en RSSfeed siden jeg stort sett leser blogger via google reader.

  Og innholdet ja, så lenge du skriver kreativt, underholdene og interessant er tema gjerne underordnet. Ikke kopier blindt stilen/formen til andre, men fremelsk din egen. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *