Carina Behrens, alkoholfri januar - carinabehrens.com

En alkoholfri januar

Godt nyttår ? Jeg håper dere hadde en kjempefin feiring og gjorde akkurat som dere følte for selv?! Personlig synes jeg nyttårsaften er en utrolig overvurdert festdag, så jeg ble sjeleglad da noen venner foreslo at vi skulle dra på hyttetur i stedet for å bli i Oslo. Vi endte opp med å være 18 stykker, og det ble tre kvelder på rad med piker, vin og sang hele veien, så du kan trygt si at det er blåtirsdag å være tilbake på jobb i dag. Selv om det er litt godt også, å komme tilbake til hverdagen (som ikke minst betyr at vi også går mot lysere tider igjen).

For en liten stund tilbake bestemte jeg meg for at min januar skulle være alkoholfri. Ikke bare for å spare penger, men også for å ta bedre vare på meg selv. Jeg har mast sånn om hvor sliten jeg er, men har likevel ikke sluttet med den ene vanen som mest sannsynlig er en stor årsak til den lave energien: alkoholen. Jeg blir både sliten og fyllesyk av alkoholen, men har også i det siste kjent på en slags uro i kroppen, en uro jeg ikke vet hvor kommer fra og som jeg ikke klarer å bli helt kvitt.

Selv om alkoholfri januar kanskje er den største klisjeen i boka, skal jeg altså kjøre på. Jeg vil heller bruke tiden min på andre ting, som å blogge, lese, gå tur, dra på biblioteket, trene, se film. Det er så mye annet  jeg kan gjøre med den ekstra tiden, og ikke minst gleder jeg meg til å ikke tilbringe hele helga på sofaen fordi jeg var ute kvelden før. Jeg gleder meg til mer energi, mer produktivitet, mer fokus på en sunn hverdag.

Jeg vil også gjøre dette for å se om jeg kan. Det har liksom blitt en del av livet det der å gå ut hver helg, og jeg begynner rett og slett å bli skikkelig lei. Så vi prøver. Alkoholfri januar fra og med .

Flere som blir med?


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

13 kommentarer til “En alkoholfri januar”

 1. Caroline avatar

  Jeg er med! Jeg drikker jo ikke til vanlig da, men men, haha. Jeg er moralsk støtte!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Yay, haha ? Gleder meg veldig til å se om det har noen effekt på kroppen!

 2. Christina avatar
  Christina

  Jeg joiner! :D Blir gjerne med på tur og film-dates <3 Heia mer energi!!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Yay ?

 3. Tine Katrine avatar

  Dette blir nok mitt første alkoholfrie år. Bestemte meg for å slutte i sommer, var ikke helt verdt det. Jeg har aldri vært så glad i alkohol heller da, så ikke det største tapet for meg. Og man kan heldigvis fortsatt feste uten! Lykke til!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Det er veldig bra jobba, da. Jeg er et dyr som har en tendens til å oversosialisere, og gjerne gjør det med alkohol inkludert, fordi jeg da «føler meg mer åpen». Er litt denne jeg vil bort fra, å trenge det. Men jeg tror jeg skal holde meg unna festene en liten stund, generelt.

  2. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Håper for så vidt at jeg også klarer å la være å drikke så mye også etter januar. Har ingen planer om å ha én hvit måned og så gå tilbake til sånn det var før.

 4. Maria avatar

  Er med på den ?? Tenkte å holde meg edru til årsfest/julebord som er første helga i februar

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Høres ut som en veldig god plan, lykke til ?

 5. maja avatar

  Du inspirerer! Målet mitt er ikke å stoppe totalt, men å trappe ned. Først og fremst er det for lommeboka sin skyld, men kroppen min har utrolig godt av en pause innimellom. Lykke til!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Det viktigste er jo å gjøre det som føles rett for en selv. Men ja, lommeboka har svææært godt av dette ?

 6. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  Heia deg! Du må skrive et oppdateringsinnlegg i slutten av januar så vi får høre hvordan du føler det påvirket kroppen :) Selv har jeg ikke drukket alkohol på tre-fire år, men før det drakk jeg heller aldri mye og har aldri følt meg komfortabel i party-scenen så det var ikke noe stor forandring å bli avholds akkurat. Lykke til!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det kan jeg gjøre. Er veldig spent på hvordan jeg vil føle meg, kan ikke huske sist jeg gikk like lenge uten en dråpe alkohol i systemet (hvor trist er ikke det?!). Og så bra for deg! Deilig å slippe å ha det «behovet». Selv om jeg synes det er veldig gøy å ta seg en øl eller fem med venner, vil jeg ikke at det skal definere måten jeg har det gøy på. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *