New York City - Carina Behrens, carinabehrens.com

There is something in the New York air that makes sleep useless

New York er den byen i hele verden jeg har aller mest lyst til å besøke, av alle byer i hele verden. Det har alltid vært den byen jeg har hatt mest lyst til å besøke, og nå skal det endelig skje. Jeg og en av mine beste venninner har bestilt flybilletter og stikker til det store eplet i april.

Endelig. Det går ikke engang opp for meg at jeg endelig skal reise til den byen jeg har drømt om hele livet. Nå må jeg bare spare penger for harde livet, for jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke tenkte over at det bare er to og en halv måned til vi skal dra. Jeg gidder ikke traske rundt i New York og bekymre meg for penger. Hallo, det er New York!

Til tross for den oransje elefanten i rommet – altså den oransje elefanten i det ovale kontoret i Det hvite hus – så skal vi nok klare å kose oss. Planen er å finne et sted å bo i Williamsburg, og vi tenker å leie et rom i en leilighet via AirBNB. Det har seg jo sånn at det finnes mange mordere i USA, men hotell er rett og slett alt for dyrt.

Vi skal være der en hel uke, og tenker å bruke én dag på ett område. På den måten kan vi strukturere hva vi vil gjøre basert på hvilke områder vi skal besøke. Altså folkens, dere ANER ikke hvor mye jeg gleder meg. Så til de av dere som har vært i New York City før:

 • Hvilke områder MÅ vi besøke og hva burde vi gjør der?
 • Er det noen barer/restauranter dere anbefaler (vi liker ikke alt for fancy)?

Alt av tips og råd og sånt blir satt stort pris på! Selv om jeg gleder meg som bare faen så er det også litt skummelt. New York er så stort, og jeg har drømt om den byen siden jeg var gammel nok til å drømme. Hva om jeg går glipp av noe?


Publisert

i

av

Kommentarer

20 kommentarer til “There is something in the New York air that makes sleep useless”

 1. Anette avatar

  Åhh, så misunneleg eg blei no. Har kjempelyst å sjekke ut New York sjølv, så kan dessverre ikkje kome med noen anbefalingar. Men eg gler meg til å lese om eventyret på bloggen din! :-D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, nei, da skal du få slippe å komme med tips ?

 2. Renate avatar

  Åå, så gøy! Jeg har alltid hatt lyst til å dra til New York! Og Florida. Og California. Egentlig hvilket som helst i USA, haha. Jeg har aldri vært utenfor Europa, så jeg har ingen tips å komme med dessverre. Men hallo, så gøy, dere må kose dere massemasse!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, USA generelt er jo superspennende (og litt skummelt) ? Vil gjerne på roadtrip der en gang, men det får bli senere!

 3. Luisa - La Mar avatar

  Åh, tipper det blir en fin tur! Heldige deg ❤ Har aldri vært der selv, men dit skal jeg en vakker dag. Ta masse bilder og kanskje ei litta video også. Weee, det blir gøy!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg skal ta SÅ mange bilder og SÅ mye video (nå som jeg har fancy telefon, må jeg jo bruke den)!!!

 4. Caroline avatar

  Det er superenkelt å komme seg rundt med subway, så det anbefales virkelig. Vi var på nasjonalmuseet, det var helt fantastisk! Også vil jeg virkelig anbefale folkebiblioteket. Og Magnolia Bakery<3 Jeg synes også det var så deilig å sitte på en Starbucks og se på folka. Så mange fascinerende folk! Ellers må man jo få med seg et show på Broadway (jeg anbefaler The Phantom of the Opera), Rockefeller Center (der kan du ta bilde av Empire State Building), Central Park, 9/11 museumet og alle de fantastiske bokbutikkene!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Vi har kjempelyst til å få sett The Lion King, men billettene er så himla dyre, så vi lurer på om vi skal dukke opp på dagen og se om vi får tak i noe, da kan de nemlig kjøpes med store rabatter! Folkebiblioteket må jeg garantert sjekke ut, og alt det andre du nevner, haha. Tusen takk for tips!

   1. Caroline avatar

    Vi dukket opp på dagen. Tror fremdeles billettene kostet rundt 500 da, men det var verdt det!

 5. June avatar

  Åååh, så gøy! Jeg vil tilbake til New York en gang. Jeg var der med ei venninne, og vi hadde ikke så mange dager der. Tre eller fire tror jeg? Vi gikk masse, så masse, drømte oss bort. Drakk mye take-away kaffe og spiste mange dunkin´ donuts, haha. Vi dro på guidet busstur for å få med oss så mye som mulig. En hel dag gikk med til det faktisk. Vi tok gratisferga til Statten Island og så frihetsgudinnen på den måten. Å vandre rundt i Brooklyn og Williamsburg var noe av det fineste. Å bare stikke innom søte kaféer og bruktbutikker og sånt. <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det er kanskje lurt å sette av en dag til sånn turistbuss?! Og ja, det kommer til å bli myyye gåing og take away-kaffe, haha ?

 6. Sigrid Buck avatar
  Sigrid Buck

  Åh, NYC. <3
  L
  Williamsburg er perfekt utgangspunkt! Dra på loppemarked i Brooklyn og sjekk ut Brooklyn Botanic Garden, for utsikt over Manhattan dra på toppen av Rockefeller Center (Empire har mye lengre ventetid og dermed kan du se Empire som en del av utsikten = perf), for mer utsikt over skyline ta en tur på Brooklyn Heights promenade, Hudson River Park er sjukt fint for en morgentur langs elven, i West Village må man ta en lunsj og dere må sjekke ut The High Line! Andre tips er å bruke subwayen, og ikke bli helt antituristaktiviteter – det er faktisk sjukt hyggelig å gå i Central Park og se etter ekorn eller gå ned 5th eller innom Times Square på kveldstid. 9/11 Memorial, Brooklyn Bridge og MoMA er også verdt å bruke tiden på.

  KOS DERE!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Tusen takk for masse gode tips! MoMa er allerde skrevet opp, Central Park og ekornjakt er så klart med, men de andre har jeg ikke tenkt på enda ?

 7. victoria avatar

  Asså, jeg har jo vært der, men det var i 2009 og hukommelsen min går ikke så lang tid tilbake at jeg husker hva jeg gjorde. MEN jeg fikk aldri dratt til frihetsgudinnen!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha. Usikker på om vi kommer til å stikke ut til øya der, den er jo helt klart vakrest på avstand!

 8. victoria avatar

  OG så glemte jeg selvfølgelig å skrive, KOOOOS DERE MASSE MED DOOOONUTS :D

 9. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  Jeg var 2-3 dager i New York på en «arrival camp» i 2009! (Før jeg skulle reise videre til der jeg skulle bo som utvekslingsstudent andre året på videregående). Det var en kjempefin by og vi hadde alt for lite tid. En av dagene var organisert med bussturer, guide osv. og en dag fikk vi bare gå rundt å utforske Manhattan selv. Greenwich village er et utrolig fint område! Som Sigrid trekker frem er Rockefeller senter bedre enn Empire for å få utsikten og det er virkelig verdt det å få fugleperspektiv over byen! Anbefaler også (som June) å ta gratisfergen over til Staten Island: Både for å se frihetsgudinnen men også for å se Manhattan på avstand. Kos dere masse på tur og gleder meg til å lese om turen her! :D

 10. Drea avatar

  Ååååh, jeg har de samme tankene om NY. Jeg har så lyst til å reise dit! MÅ det en gang – snart, håper jeg. :b Håper du får en knalltur! Ååååh, litt misunnelig jaaa…

 11. maja avatar

  New York, New York!
  Drømmebyen. Du må drikke masse Cosmo i kjent Carrie-stil :D

 12. Yvonne avatar
  Yvonne

  Ahh, så misunnelig. Jeg var der en uke i august, og jeg tenkte også at byen kom til å være overveldende. Men jeg følte meg så hjemme fra dag én! Det er bare å ta i bruk subwayen, det er enkelt og en lærer byen bedre å kjenne. Om en aldri har vært i USA pakker man jo med seg en del fordommer i bagasjen, men alle var virkelig så hyggelige og nysgjerrige når de forstår du ikke er amerikansk. Bare ikke stopp opp midt på fortauet for å ta bilder/se på kart, new yorkere går FORT!

  Greenwich Village-strøket er superkult og trivelig. Anbefaler å bare gå rundt og kjenne på New York-følelsen. Her kan du også se bygget Monica og Rachel bor i i Friends, lol. Stumptown Coffee Roasters og Intelligentsia er gode kaffesteder. The Spotted Pig er en Jay Z-eid restaurant med bra burgere. Og så MÅ dere gå The High Line! Fantastisk gåtur på et nedlagt jernbanespor. I nærheten kan jeg anbefale Bubby’s og The Standard som frokost/lunsj-alternativer. The Smile har også digg frokost. Om dere har muligheten, anbefaler jeg også å sikre billetter til Comedy Cellar, en av de mest ikoniske standup-scenene i USA. Jeg er ingen stor standup-fan, men det var SÅ gøy.

  For shopping, unngå for guds skyld Times Square. Mye hyggeligere i SoHo, der de både har kjedebutikkene og mer unike butikker.

  Om dere virkelig vil slå på stortromma til frokosten, er Sarabeths ved Central Park et godt alternativ. Det er dyrt, men fantastisk french toast!

  Pizza er en selvfølge i New York, og den beste spiste vi på Rubirosa. Vanvittig god, og veldig trivelig lokale. Det var også gøy å spise på Lombardi’s, som er verdens første pizzeria. Dere må også prøve Shake Shack, fastfoodkjede med kjempegode burgere, shakes og fries. Anbefaler den som ligger på Madison Avenue. For gode meksikanske småretter, digg øl og kule lokaler, er Tacombi et godt valg. Fins flere ulike rundt om i byen.

  I Brooklyn/Williamsburg bør dere sjekke ut Brooklyn Flea og Smorgasburg (sååå mye digg mat!). Pleier å ha åpent på søndager, men tror dette er litt avhengig av sesongen. En butikk jeg virkelig falt for i Brooklyn var Catbird, som selger kjempefine smykker og litt annet krimskrams. Ellers ligger det kule butikker på rekke og rad i disse områdene, så det er bare å rusle rundt og oppdage fine ting mens dere går. Har også hørt mye bra om utsikten fra baren The Ides, som ligger i The Wythe Hotel i Williamsburg.

  Noen skikkelige turistting kommer man ikke unna: Dropp turen opp i Empire State Building, og dra heller til Rockefeller Center. Fantastisk utsikt og (litt) mindre turister. Bestill på forhånd! I tillegg kan du besøke NBC-shopen, som er et must for alle serienerder. Litt lenger unna ligger også en HBO-shop med alt mulig av serieeffekter. Som noen andre nevnte over, ved å ta Staten Island Ferry får du den beste utsikten til Frihetsgudinnen, og en nydelig skyline når båten går tilbake til New York. Uansett om du er musikal-fan eller ikke, så er det utrolig gøy å ha sett et show på Broadway. Mitt tips er Book of Mormon.

  Puh! Det var noen av mine favoritter. Du kommer til å få en fantastisk tur, uansett hva dere finner på. New York er virkelig så bra som alle sier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *