Julebord - Carina Behrens, carinabehrens.com

Hjemmehelg og noen tanker rundt å flytte tilbake

For første gang siden jeg bestemte meg for å blogge hver dag, har jeg hoppet over en dag. Ingen unnskyldninger, det var utrolig dumt, men jeg glemte det rett og slett. Plutselig satt jeg der på restauranten og ventet på julebordsmaten og kom på at jeg ikke hadde blogget. Og for å si det sånn, da jeg kom hjem rundt 03/04 på natten var det heller ikke noe poeng å skrive noe som helst.

Jeg har rett og slett hatt hjemmehelg, og den har tatt fokuset mitt helt vekk fra alt som må og/eller burde gjøres. Jeg har bare kost meg, nytt å være med de menneskene som kjenner meg best. Det har vært godt for sjela, jeg har ikke følt meg så «som meg selv» på lenge. Nå sitter jeg og venter på toget som skal ta meg tilbake til Stockholm, og jeg kjenner at alt er litt… vemodig. Selv om jeg gleder meg til å flytte tilbake til Oslo, å bo i samme by, samme land, som alle jeg er glad i, så er det noe litt trist over det.

Jeg må lære meg å elske Oslo, og det er ikke lett etter ett år i en metropol. Jeg må ta grep for å gjøre denne byen til min by, til en by jeg kan være stolt over. Jeg vil elske Oslo sånn som Thea gjør, jeg vil våkne hver dag og se frem til å oppdage noe nytt. Jeg vil være sulten på opplevelser på hjemmebane, i stedet for å bare sveve gjennom dager jeg ikke engang klarer å skille fra hverandre.

Og akkurat dette er det bare jeg som kan gjøre noe med. Jeg bare håper jeg finner min greie.

Oslo → Stockholm → Oslo.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

14 kommentarer til “Hjemmehelg og noen tanker rundt å flytte tilbake”

 1. Maja avatar

  Oslo er vanskelig, men må si at Thea er veldig flink til å promotere byen ;)

  Jeg har bodd i Dublin som deg, og jeg kjenner veldig på savnet. Mine nærmeste er igjen i Irland, mens jeg skal bygge et nytt liv i Oslo, der det er så utrolig vanskelig å skape nettverk (i tillegg er jeg introvert, grøss…)

  Håper du får sett alle stedene du vil og kost deg i den siste tiden i Stockholm. Gleder meg masse til å lese om at du tar Oslo med storm senere!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det er alltid vanskelig å starte opp helt fra scratch, det føles som at det er det jeg ikke har klart her, men jeg har heller ikke vært så utrolig flink på å prøve. Jeg kommer til Oslo og tar Oslo med storm, og si ifra om du vil ta en kaffe eller noe da, så kan vi «hate» på Oslo sammen ;)

  2. maja avatar

   Det er jeg absolutt med på!

 2. Frida avatar

  Så fint å lese at du har hatt det gøy og kost deg! :D Oslo blir din etter hvert!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Håper du har rett!

 3. Caroline avatar

  Jeg har troen! Selv har jeg en god egenskap (for å skryte litt) i å se noe magisk ved alle byer. Den eneste norske byen jeg har problemer med er Mo i Rana, ha ha. Men det var noe fint der og. Jeg er kanskje heldig sånn sett. Oslo har alltid vært magisk for meg. Så mange spisesteder, og hele tiden åpnes det nye plasser. Følelsen av å traske rundt på Frogner og Frognerparken. Det yrende livet på Grunerløkka. Utsikten fra Ekebergparken. Idylliske turer til øyene på sommeren. Og til spissen av Tjuvholmen. Tilgang til de beste kinoene, forestillingene og konsertene i Norge. Muligheten man har ved å reise mange plasser fra Gardermoen. Tog til mange steder. Mangfoldet av mennesker. Den litt melankolske stemningen byen gir, som er inspirerende på mange vis. Mathallen! Og alle bruktbutikkene… Ah, elsker Oslo. Og Bergen. Og Trondheim. Og de fleste plasser, hahahha.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Elsker dette svaret. Skulle ønske jeg var mer som deg! Dog, jeg elsker de fleste andre storbyer, jeg bare finner Oslo… vanskelig :P

 4. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Åh, jeg håper du lærer å elske Oslo! Tenk som masse fint som finnes der? Du må finne dine favoritter og bare dyrke dem :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jada, det er sikkert mye fint der, mellom alt det ufine. Jada, neida, jeg skal bli flinkere til å lete frem favoritter!

 5. victoria avatar

  Kanskje ikke Oslo er byen din, kanskje ikke du skal bo i Oslo for alltid :D Bare midlertidig! Jeg er selv ikke så glad i Oslo, syntes det er så mye kaos, bråkete og skitten, men det er nå meg, haha, jeg har allerede blitt betatt av Bergen, så det er liksom min favorittby i Norge! Men håper du trives her da, i Oslo, når du kommer tilbake! :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Helt enig i at Oslo er skittent. Det er så langt mellom de fine plassene. Bergen har jeg bare hatt noen timer i tidligere, men må garantert ta meg en tur snart, oppleve byen sånn på ekte. Jada, jeg kommer nok til å trives, må bare jobbe litt for det :)

 6. Milla avatar

  Vett du. Eg e veldig glad i oslo. Men på avstand. Itte eg flytta derifra så har eg ikje lyst å komma tebake. Nå tror eg det e mye fordi eg alltid har bodd i små byer. Først Sandnessjøen så Haugesund. Og nå Hamar. Eg like ro. Og Oslo e det heilt motsatte. Men åh som eg elske byen. På avstand vel og merke ;)

  // Så morro at du fikk lyst te å sjekka ut noen av filmane, me like <3

 7. Thea avatar

  Åh! Vi kan danse gjennom glattisen og sommeregnet sammen! Gleder meg til du kommer hjem :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *