Depresjon er ikke et valg

16 kommentarer
Personlig / Samfunn
Depresjon er ikke et valg - Carina Behrens, carinabehrens.com

galadarling-joyI dag tittet jeg gjennom Instagram-feeden min da jeg kom over dette bildet. Jeg likte det først, men i det jeg begynte å tenke litt mer over hva det faktisk står, så avlikte jeg. Bildet ble lagt ut av en blogger jeg har sett opp til lenge, Gala Darling. Hun fremmer noe hun kaller Radical Self Love, som jeg synes er et veldig fint konsept i utgangspunktet. Under IG-bildet skriver hun: «… So why not decide that you deserve to feel joyful? Happiness is not a myth or an impossible struggle. It’s a real state that we can access at will, but we can only get there when we focus on the right thoughts and take positive action! I know how easy it is to get stuck in a loop in your own head, believe me. But next time you feel hopeless, instead of dwellung, ask yourself, «What ACTION can I take to change how I feel?’ Then make a micromovement towards it. It really is that simple. I believe in you, and in me too.»

Og da blir jeg litt sånn oppgitt, fordi at nei, it really isn’t that simple. Depresjon er ikke et valg!

Jeg vet hun mener vel. Jeg vet hun mener å komme med et godt tips til alle de som føler seg triste og nedstemte, fordi det har funket for henne. Problemet er at det som funker for én person, ikke nødvendigvis funker for en annen. Når hun da får det til å høres så enkelt ut, «hvorfor ikke bare velge at du fortjener å føle glede», kaster hun alle de som ikke klarer dette under bussen. Hun får det til å høres ut som at vi ikke prøver hardt nok. Vi må bare bestemme oss, ikke sant?

Jeg prøver. Jeg drar på jobb, jeg snakker med folk, jeg avlyser ikke planer (som regel). Dette pleier, om noe, å gjøre det verre. Jeg føler meg isolert, jeg føler at alt jeg sier blir dumt, at folk synes jeg er rar. For meg funker det ikke å prøve hardere. For meg funker det å vente. Vente til det går over. For det går alltid over, det blir alltid bedre, men…

…det er ikke fordi jeg velger at det skal bli bedre.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

16 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.