Hvordan ikke være dust når du bor på hostell

15 kommentarer
Flytte til utlandet / Reise
Ikke vær idiot på hostell - Carina Behrens, carinabehrens.com

Når du skal ut å reise er hostell en fantastisk måte å spare penger på. Skal du til Berlin for å feste i noen dager eller på venninnetur til London en langhelg, så trenger du ikke noe mer enn et sted å legge hodet om natta.

DERIMOT!

Da jeg flyttet til Stockholm i januar hadde jeg enda ikke funnet noe sted å bo. Jeg satte meg på toget uten et hjem å dra til, og gjorde det jeg måtte for å spare penger. Dermed endte jeg opp med å booke meg et rom på hostell (som endte opp med å bli to uker). Jeg måtte bo på et seksmannsrom, og selv om det aldri var fullt der inne, var det alltid mennesker som kom og gikk. Det hadde kanskje vært kulere om jeg likte fremmede.

Det skal sies at jeg bodde på et særdeles dårlig hostell, og det fantes for eksempel ikke nøkler til dørene. De kunne bare låses innenfra, så i tilfelle gjester skulle komme sent på kvelden måtte du sove med døra ulåst… Jeg lærte meg likevel noen nøkkelting om det å bo med fremmede, og det er visste ting du burde unngå, for å ikke være en dust når du bor på hostell!

Ikke stjel andres mat

På hostellet jeg bodde på var det felleskjøkken. Den første helga jeg var der var det noen som stjal epler og tomater fra meg. Jeg fikk et lite sammenbrudd og endte opp med å sitte i fellesrommet og gråte (det var folk på rommet).

Ikke stirr på folk

Når folk går forbi deg, der du konstant sitter i fellesrommet og ser på TV, konstant, ikke stirr på personene som går forbi. Hver eneste gang…

Ikke stå opp midt på natta og prat

To netter var det en venninnegjeng på tre stykker der. Begge nettene hadde de vekkerklokke på klokken 03 på natta. Da sto de opp for å spise. Tro meg, uansett hvor lavt du prater, så er det ikke lavt nok. Spesielt når den personen dere deler rom med skal på jobb morgenen etter.

Sist men ikke minst, ikke bli forkjøla

Det ble nemlig jeg, og jeg endte opp med å vekke hele hostellet opptil flere ganger hver natt i minst fem netter. Ikke den beste måten å få nye venner på. Jeg lover.

Foto av Loic Djim.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

15 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.