Gå offline klokka 22 - Carina Behrens, carinabehrens.com

Går offline klokka 22

Er det én ting jeg er avhengig av her i livet (bortsett fra taco) så er det å være online. En vanlig dag for meg er å sitte på MacBooken i ni timer på jobb, for deretter dra hjem, lage middag og sitte foran en annen MacBook i fire/fem timer til for deretter gå å legge meg og plukke opp telefonen. Jeg er altså aldri helt offline. På vei til og fra jobb sitter jeg på telefonen, og når jeg legger meg sjekker jeg gjerne de samme nettstedene for hundrede gangen, før jeg endelig slukker nattlyset.

If Forsikring kjører en kjempebra kampanje nå, der opptil flere norske profiler har gått ut og sagt at de fra nå av skal gå offline klokken 22. Fokuset bak kampanjen er å gi Norge bedre søvn og deretter bedre helse! Mobil, data og nettbrett er no-go. Som veldig mange andre har jeg tenkt på å gjøre noe som dette opptil flere ganger, men det har liksom aldri blitt noe av. Det er alltid noe jeg bare sjekke før jeg legger meg, alltid en lenke eller et bilde eller et blogginnlegg jeg må sjekke om har fått noen flere likes eller kommentarer. Et spill jeg  spille, bare litt, fordi jeg endelig har fått flere liv…

Gå offline klokka 22 - Carina Behrens, carinabehrens.com

Vi sover mindre enn noensinne. Over halvparten av oss sjekker mobilen eller nettbrettet før vi skal sove, og det blå lyset fra skjermene hindrer produksjonen av melatonin, kroppens naturlige søvnhormon.

SÅ. Jeg har bestemt meg for å bli med på prosjektet, men jeg har noen unntaksregler. Fredager og lørdager trenger jeg ikke logge av klokken 22 (hvordan skal jeg ellers få snappet de fantastiske Stockholm-nettene mine) og de kveldene jeg ikke er hjemme trenger jeg heller ikke det (i tilfelle jeg trenger å sjekke veien hjem på Google Maps for eksempel). Men, så fremt jeg er hjemme skal mobilen av før klokka 22. Til og med alarmen må settes før dette!

Sov godt! ☾ Er du med meg?


Publisert

i

av

Kommentarer

11 kommentarer til “Går offline klokka 22”

 1. neverendingcircles avatar

  Har lest om dette hos flere andre bloggere! Hadde selv noen måneder med et lignende prosjekt, der jeg la vekk mobil i 2 timer daglig. Jeg oppdaget at det var greit å være bevisst på hva man ville gjøre med den tida der man skulle logge av, hvis ikke kunne jeg plutselig se tv i to timer i «mobilfri-tid». Etter å ha tatt et lite oppgjør der, ble det en fin greie, fikk bedre tid til å lese og lage bedre middager. Så gled hele prosjektet litt ut,haha.. Mest av alt tror jeg at jeg lærte hvor mye bedre konsentrasjonen er hvis man ikke har muligheten til å sjekke mobilen hvert 5 minutt. Lykke til med ditt prosjekt!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, uten en plan hadde jeg nok gjort det samme. Heldigvis har jeg ikke TV, og planen er å legge bort alt av skjermer generelt. Tenker jeg ender opp med å legge meg og heller lese litt før jeg legger meg :) Og tusen takk for lykkeønskninger – jeg trenger det!

 2. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Jeg er så begeistret for ideen, lanserte det her hjemme også. Vi skal prøve det ut, tror vi har godt av det :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Smart! Tror de fleste egentlig har godt av det. Vet at jeg, når jeg får barn, skal (må) innføre noen strenge regler for meg selv når det kommer til data og mobil!

 3. karen anna avatar

  Heh, føler jeg burde prøve dette…

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Gjør det, gjør det! Vi kan støtte hverandre :D

 4. supermarie avatar

  Har logget av kl 21 helt siden høstsemesteret i fjor (med unntak av en liten juleferie uten internettregler), og det er fantastisk godt for sjela og jeg sover mye bedre, har mye bedre tid, slapper mer av, er mer tilstede. Supert at de tar initiativ til å få flere til å gå offline! Vi TRENGER det. Alle.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, har fått med meg at du er så flink! You’re an inspiration to us all! Og ja, absolutt; vi trenger det!

 5. Elena avatar

  Har lest om dette prosjektet, og har veldig lyst til å bli med på det! Kanskje jeg skal prøve i kveld! Shit, skummelt. Neida, går sikkert bra. Håper jeg!

  :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Det kommer til å gå så bra, så! Hva kan skje på de få timene som ikke kan vente til i morgen? ;)

 6. Kristine avatar

  Jeg har ikke skaffa meg mobilabonnement her i Tyskland, og det føles så utrolig befriende å ikke ha tilgang til internett hele tiden! Har det fremdeles hjemme da og prøver så godt jeg kan å koble ut i ni-tida, så jeg har ei stund før jeg skal sove, men det er neimen ikke lett! Du får ha masse lykke til :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *