Åshild Rullestad Eriksen fra The Labyrinthine Q&A - Carina Behrens, carinabehrens.com

Fem minutter med The Labyrinthine

Det finnes så mange fantastiske kvinnemennesker der ute i verden og jeg vil gjerne gi noen av mine favoritter litt velfortjent oppmerksomhet. Først ute er Åshild som blogger på The Labyrinthine. Jeg har vært fan av bloggen til Åshild i mange år og et eller annet sted i løpet av den tiden ble vi også venner. Jeg spurte om hun ville stille opp som første kule jentedame til denne spalten fordi jeg synes hun er en briljant skribent som ikke bare inspirerer svært mange med ordene sine, men som også driver med veldig mye spennende. Blant annet studerer hun arabisk på UiO og har bodd i både København og Kairo.

Så vær så god, Åshild svarer på tingene vi alltid har lurt på, fra hvordan hun klarer å skrive så fint til hvem i verden hun ville sittet ned med for å røyke vannpipe… og noen andre greier!


Hvor lenge har du blogget og hva var grunnen til at du startet? Hvorfor blogger du?

Jeg har blogget av og på siden jeg gikk på ungdomsskolen, og The Labyrinthine begynte da jeg var 17. Jeg ville nok ikke kalt en blogg «The Labyrinthine» nå, men hehe, sånn har det blitt. Jeg har alltid likt å skrive og å ta bilder, og å dokumentere hverdagen min. Jeg skrev masse i dagbøker da jeg var yngre, så blogg var en «naturlig» digitalisering av det. Imens jeg gikk på videregående og bodde i København blogget jeg ganske regelmessig – nå kan det gå ganske lang tid mellom hvert innlegg. Jeg blogger fordi jeg ikke klarer å slutte – og fordi bloggen har blitt et ganske fint lite rom å komme tilbake til opp gjennom årene.

Kan du beskrive bloggen din med tre ord?

Tilfeldig. Tekstbasert. Beskrivende.

Untitled

Hva inspirerer deg mest når du skriver? Andre bloggere? Musikk? Film? Hva/hvorfor/hvordan?

Det er så mye forskjellig. Jeg henter mest inspirasjon fra hverdagen min – siden jeg ikke har en bestemt bloggstrategi, er ganske mange av innleggene mine bare recaps, et slags forsøk på å gjenskape stemningen av en gitt uke eller måned. Det blir mye stream of consciousness, spesielt da jeg bodde i Kairo noen måneder og hodet bare var et stort kaos av fremmede inntrykk. Jeg inspireres også ganske mye av litteratur, musikk og film. Jeg kan bli inspirert av andre bloggere sånn med tanke på innhold, konsepter og lignende, men jeg forsøker aldri å etterligne dem tekstmessig.

Hva er et godt tips til andre som har lyst til å skrive/skrive bedre?

Jeg syns ikke helt det går an å komme med tips til det. Det er så individuelt. For min egen del hjelper det veldig å ha «deadlines», og å la andre lese det jeg skriver. Da jeg bodde i København for noen år siden gikk jeg til skriveverksted to ganger i uka, og det var veldig godt for meg – å bli gitt forskjellige temaer, å forsøke nye sjangere, men hele tiden jobbe mest med min egen stemme og stil. Det tror jeg er viktig for alle – å være åpen for nye impulser, men holde seg tro mot sin egen måte å skrive på. Ikke prøve å være en annen skribent enn den man er. Du har et særpreg. Bruk det!

Hva driver du med når du ikke tar bilder eller skriver historier og blogginnlegg?

Først og fremst studerer jeg arabisk, så det tar opp det meste av tiden min. Når jeg (en sjelden gang) har fri, liker jeg å lese, være med vennene mine, tegne, dra på konserter og å reise. Ganske typiske 20something-interesser. Jeg jobber også litt i en blomsterbutikk, og liker å holde på med plantestell og buketter og slik. Gleder meg til å bli pensjonist og ha en parsellhage eller noe sånt, hehe.

kairo_16

Du som har bodd i Kairo (Egypt), om du kunne velge tre stykker å røyke vannpipe med – levende og døde – hvem ville det vært, og hva ville dere snakket om?

Hoda Sharawy, Jemima Kirke og Abbi/Ilana fra Broad City (klar over at det er fire stk, men Abbi og Ilana ser jeg på som en pakkeløsning). Bra damer som jeg beundrer på forskjellige måter – Hoda Sharawy var en pionéer i den egyptiske kvinnebevegelsen på begynnelsen av 1900-tallet. Abbi Jacobson og Ilana Glazer lager den beste komiserien jeg vet om og avkrefter alle myter om at kvinner ikke kan være morsomme og avskyelige. Jemima Kirke er en guru i alt hun gjør. Vi hadde snakket om feminisme, girlpower og hvordan man skal hanske fuckboys i forskjellige kontekster, men mest av alt røyket shisha og fortalt en haug med røverhistorier. På en bortgjemt liten ‘ahwa i en sidegate i Kairo. For en drøm!

Hvordan er det å date deg?

Som å date Taylor Swift i låta Blank Space. Neida.

(Joda.)

Du har bodd i Bergen, København, Kairo og Oslo. Where to next?

Det vet jeg ikke! Men det blir nok ikke Oslo i så alt for mange år til. Jeg er veldig rastløs uansett hvor jeg er hen. Jeg tenker å ta masteren min utenfor Norge, muuligens Beirut eller Kairo igjen. London er også en idé. Ellers tenker jeg mye på å kanskje flytte til Stockholm eller tilbake igjen til København en gang.

kbhhhh_32

Hva er ditt soundtrack for våren?

Silvana Imam – Varma Gator
Det nye albumet til Kendrick Lamar
Fka Twigs – Good To Love

Finnes det en bok du leser igjen og igjen?

Jeg har lest «The Bell Jar» av Sylvia Plath hver sommer de siste årene. Den er helt nydelig, jeg opplever den på forskjellig måte hver gang jeg leser den.

Hvilken film har påvirket deg mest?

Godt spørsmål. Jeg kan ikke si noe sikkert, men det første som slår meg er Blå er den varmeste fargen. Skuespillerprestasjonen til Adele Exarchopoulos, og da spesielt sluttscenen, hjemsøkte hodet mitt i flere uker etter at jeg så den i 2013. For en perfekt, vond og gjenkjennelig formidling av den første oppslukende kjærligheten. En universell film, i den forstand.

Siste spørsmål: hva vil du at folk skal vite om deg?

Jeg hater sushi. With a passion.

Untitled

Alle bilder er brukt med tillatelse.

Kommentarer

10 kommentarer til “Fem minutter med The Labyrinthine”

 1. Milla avatar

  Åååh! Eg elske Åshild og bloggen hennas.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Samme her <3

 2. karen anna avatar

  Åh, dette var veldig fint og spennende å lese! Åshild er så flink!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Så bra du likte det :))

 3. Caroline avatar

  Åshild er fantastisk!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   E9!

 4. victoria avatar

  sånn her er stas!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Bra!

 5. Amanda avatar

  ååh, så gøy! :D Bloggen til Åshild er så fin! <3

 6. […] hvilke måter jeg ligner Taylor Swift og hvem jeg helst ville røyket vannpipe med. Les hele greia her. God uke […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *