Tanker om å flytte alene til utlandet

13 kommentarer
Flytte til utlandet
Kjøkken i Midsommarkransen - Carina Behrens, carinabehrens.com

Kjøkken i Midsommarkransen - Carina Behrens, carinabehrens.com

Folk forteller meg stadig hvor tøff de synes jeg er, som bare pakket kofferten og flyttet til Stockholm – uten venner eller familie, uten et sted å bo, uten en plan B. Alt jeg hadde var en jobb. En jobb i en bransje jeg ikke hadde kjennskap til fra før.

Og, jeg vet at folk mener det godt når de sier det, fordi ord som tøff og modig er jo positive ord og positive personlighetstrekk. Og, for det meste synes jeg det er kult å høre. Jeg setter pris på at folk synes jeg er modig, og at de forteller meg hvor tøff jeg er. Men… i begynnelsen var de ordene som harde slag i magen.

PÅ dager da jeg ikke følte meg det minste tøff eller modig, da jeg egentlig bare følte meg ensom og redd og overveldet, så var de vanselige ord å høre. De ble som en slags påminner på alt jeg hadde dratt fra, hjemme i Oslo. En påminner jeg ikke trengte akkurat da. Du er tøff og modig – FORDI du dro bare fra alt og alle. Takk, jeg vet.

Det hender fortsatt jeg har perioder av tvil. Hva i all verden har jeg begitt meg ut på? Hva er poenget med å flytte til en ny fantastisk by om du ikke har dine beste venner, kjæresten eller familien der sammen med deg? Det er når jeg har de tankene der at det å være tøff og modig ikke virker like positivt. Noen ganger føler jeg at mer passende ord ville vært dumdristig og naiv.

Derimot… De dagene det går bra så går det veldig bra. Da spiller jeg ordene om og om igjen i bakhodet og for hver gang løftet jeg haka litt mer.

Ja, jeg er modig. Ja, jeg er tøff!

 

För det ordnar sig, det gör det alltid,
jo, det löser sig, så brukar allt bli,
det kommer fixa sig till slut,
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur,
och flera mil ifrån, det ordnar sig.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

13 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.