Kafékontor: MacBook og Caffé Latte!

Kafékontor

På nyåret begynte jeg i ny jobb. Jeg får drive med sosiale medier (som jeg bruker 80 prosent av tiden min på likevel) og jeg får skrive masse om/i/rundt et fagfelt jeg synes er utrolig spennende: digitale medier. Men, når hovedkontoret til den nye jobben er i Stockholm, og jeg er i Oslo, og det ikke finnes kontorer i Oslo enda, da blir det mye kafékontor.

Jeg er en sånn en som alltid har likt tanken på hjemmekontor, det å kunne styre sin egen dag. Jeg liker fortsatt tanken, men har, etter over en måned med hjemmekontor, funnet ut at det ikke er noe for meg. Jeg savner å ha et kontor å gå til, noen å kaste idéballer med når hjernen stanser. Det er ikke like lett å kaste en imaginær idéball når en sitter hjemme. Alene.

Kafékontor er det nest beste. Jeg elsker kafékontor. Det eneste som kunne gjort kafékontor bedre var om jeg ikke hadde det alene. Men for nå er det fint. Flott til og med. Jeg liker å høre menneskeprat rundt meg, mylder, en random Spotify-liste med kafémusikk på høyttalerne! Det eneste jeg savner er variasjon. Jeg går ofte på de samme kafeene som jeg vet har trådløs internett og strømtilgang, men litt for ofte blir dette samlebåndkafeene (Espresso House og de derre) og de er jeg egentlig ikke så fan av. Så spørsmålet mitt er dette:

Kan dere tipse meg om koselige, kreative kafeer (eller andre slags steder) der det er innafor å sitte i noen/mange timer å drikke kaffe og jobbe?

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

15 kommentarer til “Kafékontor”

 1. Caroline avatar

  Café Europa ved høyskolen er ofte rolig og det er ikke så mange folk der. Jeg likte å være der når jeg studerte i allefall! Ellers kan du jo kanskje sitte på biblioteket noen dager, for variasjon? Deichmanske er jo elskbart. Kom også over dette:

  http://www.yelp.no/topic/oslo-steder-man-kan-sitte-og-jobbe-en-hel-dag

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Café Europa skal jeg sjekke ut :) Jeg har vært på biblioteket, men kafeen er stengt og det er bare så så lenge jeg klarer å sitte å jobbe uten kaffe. Jeg kan for så vidt ta med meg niste, men… da må jeg stå opp enda tidligere… Har sjekket sånne lister jeg også, men vil gjerne vite om det om folk har noen skjulte perler å dele :)

 2. Ingvild avatar

  Jeg elsker Cafe Sør, Liebling på Birkelunden og Café Malou på Lilleaker <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg også elsker Liebling, men jeg har vært litt vel mye der i det siste (bor rett i nærheten, hehe). Og så er det ofte fullt der, så er jo ofte litt sjansespill om en får plass! Pleide å sitte mye på Café Sør tidligere, men nå synes jeg det kanskje er litt for mørkt der (haha, jeg har visst nok krav på plass, da). Malou har jeg ikke hørt om så det må jeg sjekke ut!

 3. Sonja avatar
  Sonja

  har du sjekket ut cafeen til mesh? Der har jeg sittet mange ganger!:) sjekk meshnorway.no

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Wow, den så jo helt perfekt ut! Skal garantert stikke innom der!

 4. Anette avatar

  Shit ass, denne jobben din verker interessant. Eg studerer no journalistikk 2. året og tenker å fullføre. Veldig usikker på om dette var den riktige utdanninga for meg, men tenker og håper at det er greit å ha journalistikkutdanning på CV’en, i tillegg til å gå i retning mot media seinare. Kan du fortelle litt meir om kva jobben din går ut på? Sosiale medium er noko av det eg gjerne kunne tenkt å arbeide med i framtida, for eg synes det er veldig spennende dette med viral kommunikasjon.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg kan skrive et innlegg om det, hva jeg driver med! Jobben er veldig interessant og akkurat det jeg hadde lyst til å drive med (etter mye fundering). Jeg var også usikker på om jeg valgte rett da jeg studerte journalistikk, men nå som jeg driver med content marketing og litt mer kommunikasjonsrettet arbeid viser det seg at det absolutt var rett – men veien hit har vært lang. Jeg skal skrive et litt mer detaljorientert innlegg :)

   1. Anette avatar

    Herlig! Gleder meg til innlegget, woop :)

 5. U avatar
  U

  Du kan glede deg til kaféturer i Tønsberg med meg, C. Her har vi flere som er intime og kjempekoselige :) <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Gjett OM jeg gleder meg <3

 6. Emelie Kristensson avatar
  Emelie Kristensson

  Ser att du skrev att du inte är ett stort fan av Espresso House men vill ändå tipsa om en go hörna om du inte varit där än. Aker Brygge, 2 etg längst in i hörnet. Fin utsikt över hamnen och resten av serveringen. Där tycker jag om att sitta, filosofera och se när båtarna kommer och går ☺

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg har tatt tipset ditt og sitter nå i 2. etasje på EH på Aker brygge (mest fordi jeg tilfeldigvis hadde møte i nærheten i dag). Jeg må innrømme at her oppe er det veldig fint, faktisk! Takk for tipset :)

 7. Åshild avatar

  Den nye jobben din virker superspennende! Når det kommer til jobb elsker jeg faktisk å sitte på Espresso House, gjerne litt tidlig på formiddagen, før barnevognmafiaen ankommer. Som Emelie tipset om og som jeg ser du har fulgt, så er 2. egt på EH Aker Brygge dritbra! Den på St. Hanshaugen er også å anbefale. Ellers liker jeg Liebling ganske godt, Nero på Bislett, Fuglen og Waynes i Ullevålsveien. Og ingenting slår Kulturhuset! Dritbra sted.

  OG, jeg har tenkt å sjekke ut hvordan det er å skrive på Mesh, for den har jeg hørt mye bra om! Hvis du vil ha selskap en dag du jobber blir jeg gjerne med. Hehe :)

 8. Likegyldighet avatar

  Tea Lounge på løkka er veldig rolig på formiddagen, og mener å huske de har wifi. Ellers så elsker jeg Bagel & juice på Vika. den ligner ikke på noen annen bagel & juice, mye finere. og det er masse advokater fra de nærliggende firmaene som sitter der og har klientmøter og lunsj samtidig. så man får litt jobbfølelse bare av å sitte der. gratis wifi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *