Nytt år og nye håp, med fokus på fokus

16 kommentarer
Hverdagen
Carina Behrens, carinabehrens.com

Det finnes mange som hater på nyttårsforsetter, men ikke jeg. Jeg elsker tanken på nye begynnelser, nye muligheter, nye grunner til å sette seg nye mål. Og i år har jeg mange. Året 2018 skal bli året der fokuset er meg og mitt. Jeg skal selvfølgelig jobbe og gjøre det så godt jeg kan der, men jeg skal gjøre det fordi det er bra for meg og min karriere. Jeg skal ikke slite meg ut for noen andres drømmer, jeg skal bruke det for alt det er verdt for å kunne oppnå mine egne.

2017 var et år med både oppturer og nedturer. Jeg flyttet hjem igjen fra Stockholm, startet i ny jobb, lanserte Bloggbar, fikk hund. Mye å være takknemlig for. 2017 var også også året jeg gikk på en skikkelig smell, både når det kom til energien og økonomien. Og begge disse henger fortsatt igjen. Derfor blir 2018 året der jeg skal bruke mer tid på tingene jeg liker å drive med og mindre tid på for eksempel festing. Dette vil nok ha stor virkning på både energinivået og lommeboka.


Økonomi

Når det kommer til penger, skal 2018 være et skikkelig spareår. Og da mener jeg ikke at jeg skal spare masse penger for å kunne kjøpe leilighet, men spare masse penger så jeg kan betale ned gjeld og andre ting. Vi skal sette oss et månedlig matbudsjett og handle i større bolker, jeg skal ha hvit måned i januar for å kickstarte en litt roligere livsstil, jeg skal slutte å kjøpe take away-kaffe og andre kjappe billige utgifter som fort blir dyre. Kan dele budsjetter og lignende ved et senere tidspunkt, når de faktisk er satt.


Fokus

Jeg skal bruke 2018 på å virkelig komme i gang med Bloggbar, og vie både tid og energi til å gjøre det ordentlig. Siden lanseringen i september har jeg lagt så mange planer for den nettsiden, som aldri ble utført. Mye på grunn av dårlig prioritering fra min side. Den siste måneden har jeg vært flink til å ikke lage så mange planer hele tiden (i en periode hadde jeg avtaler hver eneste dag to/tre uker frem i tid, og bare tanken gjorde meg sliten), og det skal jeg fortsette med. Jeg har også blitt veldig flink til å stå opp tidlig på morgenen (vi snakker 05:30, folkens), og det vil jeg også fortsette med – jeg merker jeg får masse ekstra energi ved å kunne dra fra kontoret klokka 15 i stedet for 17.


Og det er egentlig det. Jeg orker ikke sette meg mål om trening og matvaner og slike ting, fordi det er ting jeg burde fokusere på uansett. Jeg vil at 2018 skal bli året jeg fokuserer på mitt eget, som sagt. Å få økonomien på rett kjøl, og få energien opp (og ja, her spiller trening også en rolle).

I 2018 skal jeg rett og slett skrive og spare. Jeg ser flere snakker om noe kalt «Årets ord» («[…] et ord som skal beskrive året ditt, og guide deg gjennom det» – Blogg Bedre), og har derfor bestemt meg for at mitt skal være struktur. Det føler jeg er veldig passende, med tanke på at det nettopp er struktur, fokus og prioriteringer jeg har slitt med i år. Jeg skal prioritere meg selv, strukturere arbeidet og fokusere på målet.

Hva med deg? Har du noen spesifikke mål for året? Mine er kanskje ikke så spesifikke enda, men det er deilig å vite hva som er fokuset i hvert fall. Så får vi ta detaljene senere :)

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

16 kommentarer

 1. Helt supert fokus – støtter 100 prosent meg-fokus! Kjenner meg også igjen i opp og nedturer! 2017 har vært en sliter! Bra du skriver det rett ut, heia ?og lykke til med 2018.

  • Carina Behrens sier

   Ja, ferdig med å gå rundt grøten ? Lykke til du også, vi får backe hverandre ?

 2. Selvpleie tror jeg blir årets ord for meg ass. Plutselig gir ingenting mening lenger, og jeg må finne tilbake til meg selv på et eller annet vis. Jeg håper på mange work-dates med deg i året som kommer, og ikke minst middager og filmer. Og siden jeg får det ganske mye trangere økonomisk er et av mine mål at vi skal kunne henge sammen i en sofa, og ha det fett uten å bli blakke samtidig.

  • Carina Behrens sier

   Jeg synes det høres ut som et godt ord for året som kommer! Og jeg gleder meg til venneåret vårt, både film, work og ikke minst middag ❤️

 3. Jaaa ❤️ Det var fint å komme inn hit, og enda finere å lese teksten. Jeg tror struktur er noe jeg må sette fokus på, fordi jeg merker hvor dårlig jeg føler meg når jeg mangler nettopp det.

  • Carina Behrens sier

   Hurra, for en velkomst ❤️ Ja, kjenner meg igjen. Føler meg dårlig av å ikke ha struktur, men jobber for lite med å ha det. Ond sirkel.

 4. Jeg er så vanvittig imponert av at du faktisk har klart å stå opp 05.30 hver morgen. Det gir håp for at kaaanskje dette dovendyret kan klare det også, men bare kanskje. Du har vært kjempeflink! Når det kommer til å bedre økonomien anbefaler jeg YNAB. Check it out!

  • Carina Behrens sier

   Haha, tro meg, det er en kamp hver morgen, men det kan gå! Trikset for meg har vært å legge telefonen på andre siden av soverommet. Og takk for tips, skal sjekke ut!

 5. Dette hørtes SÅ bra og fornuftig ut! Det er viktig å sette mål, men så viktig at de er overkommelige. Ikke minst å prioritere seg selv. Tror mange glemmer det oppi karrierejaget!

  • Carina Behrens sier

   Ja, ikke sant? Glemmer det selv både titt og ofte, så nå skal jeg faktisk jobbe med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *