Alien: Covenant i 4DX

8 kommentarer
Film
Alien: Covenant - Carina Behrens, carinabehrens.com

På fredag fikk jeg endelig testet den nye kinosalen på Ringen her i Oslo: 4DX. Seter som beveger seg, luft som blåser ved beina og ørene, vann som drypper fra taket, ulike lukter som siver gjennom rommet… La meg si deg, det var en helt spesiell opplevelse. Og som om det i seg selv ikke var intenst nok, valgte vi å se Alien: Covenant.

Det er cirka halvannet år siden jeg endelig så gjennom alle Alien-filmene for aller første gang. Det var en berg og dalbane av følelser, men alt i alt endte jeg med å like filmene veldig godt. Derfor ble jeg så klart spent da jeg fant ut at det skulle komme en ny. Jeg har enda ikke sett Prometheus, som Covenant egentlig er en oppfølger til, og selv om jeg tror jeg hadde likt filmen enda bedre om jeg forsto alle trådene, var det ikke noe stort problem.

Alien: Covenant - Carina Behrens, carinabehrens.com

Et romskip lastet med tusenvis av kolonister, er på vei mot en nyoppdaget, ubebodd planet, der de skal bygge opp en ny verden. Men når de oppdager en annet planet som tilsynelatende er paradis, som i tillegg ligger mye nærmere, bestemmer de seg for å sjekke ut den i stedet. Der er selvfølgelig ikke alt som det skal, og det går fra 0 til 100 ganske så kjapt.

For en intens film. Det er det ordet jeg sitter igjen med: intenst. Ridley Scott (regissøren) leverer nok engang en historie som aldri lar deg slappe av. Og det er helt greit, fordi det er fabelaktig gjennomført. Jeg kan ikke annet enn å juble heller, fordi Scott er utrolig dyktig på å fremme sterke kvinneroller på skjerm. I de gamle filmene har det vært Sigourney Weaver (legende), i denne er det Katherine Waterson (som du kanskje vil kjenne igjen fra Fantastic Beasts and Where to Find Them). Hun er helt !

Alien: Covenant - Carina Behrens, carinabehrens.com

Om jeg så hadde sett denne på den lille dataskjermen min med dårlig lyd, tror jeg fortsatt at jeg ville likt denne filmen veldig godt, men å se den på 4XD var en opplevelse ut av en annen verden! Det går nesten ikke an å beskrive hvordan det var, det ble litt mange inntrykk på én gang, men om du får mulighet til å dra på 4DX-kino en gang, gjør det! På Ringen sender de både 2D- og 3D-filmer i den salen, men vi valgte å se uten 3D, og det er jeg glad for. Det kunne blitt litt vel mye på én og samme gang.

Er du fan av Alien-filmene? Har du testet 4XD-kino?

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.