Alien: Covenant - Carina Behrens, carinabehrens.com

Alien: Covenant i 4DX

På fredag fikk jeg endelig testet den nye kinosalen på Ringen her i Oslo: 4DX. Seter som beveger seg, luft som blåser ved beina og ørene, vann som drypper fra taket, ulike lukter som siver gjennom rommet… La meg si deg, det var en helt spesiell opplevelse. Og som om det i seg selv ikke var intenst nok, valgte vi å se Alien: Covenant.

Det er cirka halvannet år siden jeg endelig så gjennom alle Alien-filmene for aller første gang. Det var en berg og dalbane av følelser, men alt i alt endte jeg med å like filmene veldig godt. Derfor ble jeg så klart spent da jeg fant ut at det skulle komme en ny. Jeg har enda ikke sett Prometheus, som Covenant egentlig er en oppfølger til, og selv om jeg tror jeg hadde likt filmen enda bedre om jeg forsto alle trådene, var det ikke noe stort problem.

Alien: Covenant - Carina Behrens, carinabehrens.com

Et romskip lastet med tusenvis av kolonister, er på vei mot en nyoppdaget, ubebodd planet, der de skal bygge opp en ny verden. Men når de oppdager en annet planet som tilsynelatende er paradis, som i tillegg ligger mye nærmere, bestemmer de seg for å sjekke ut den i stedet. Der er selvfølgelig ikke alt som det skal, og det går fra 0 til 100 ganske så kjapt.

For en intens film. Det er det ordet jeg sitter igjen med: intenst. Ridley Scott (regissøren) leverer nok engang en historie som aldri lar deg slappe av. Og det er helt greit, fordi det er fabelaktig gjennomført. Jeg kan ikke annet enn å juble heller, fordi Scott er utrolig dyktig på å fremme sterke kvinneroller på skjerm. I de gamle filmene har det vært Sigourney Weaver (legende), i denne er det Katherine Waterson (som du kanskje vil kjenne igjen fra Fantastic Beasts and Where to Find Them). Hun er helt !

Alien: Covenant - Carina Behrens, carinabehrens.com

Om jeg så hadde sett denne på den lille dataskjermen min med dårlig lyd, tror jeg fortsatt at jeg ville likt denne filmen veldig godt, men å se den på 4XD var en opplevelse ut av en annen verden! Det går nesten ikke an å beskrive hvordan det var, det ble litt mange inntrykk på én gang, men om du får mulighet til å dra på 4DX-kino en gang, gjør det! På Ringen sender de både 2D- og 3D-filmer i den salen, men vi valgte å se uten 3D, og det er jeg glad for. Det kunne blitt litt vel mye på én og samme gang.

Er du fan av Alien-filmene? Har du testet 4XD-kino?


Publisert

i

av

Kommentarer

8 kommentarer til “Alien: Covenant i 4DX”

 1. Tine Katrine avatar

  Vi så GOTG i 4D. SÅ GØY! Vet ikke om jeg hadde likt filmen like bra uten, det løftet filmen ti hakk iallfall. Tror jeg skal gå og se den nye POTC i 4D også, for jeg er egentlig litt skeptisk til filmen, men 4D redder det sikkert!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg gleder meg helt ekstremt mye til å se GOTG2, men den går ikke lenger i 4D, dessverre. Håper jeg liker den like godt likevel. Haha, måtte akkurat google hvilken film POTC var, men ja, jeg er helt enig i at den helt sikkert trenger det lille ekstra for å ha noe særlig underholdningsverdi.

 2. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  Ja, jeg har sett alle Alien filmene inkl. Prometheus så gledet meg veldig til denne. Så den ute ved Karpedammen da de hadde førpremiere der, skikkelig ekkelt og gøy. 4DX er også skikkelig gøy, jeg så den nye Kong filmen der tidligere i vår. Så morsom og annnerledes filmoppelvelse :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ååååh, jeg kjenner noen andre som var på den førpremieren. Virket SÅ kult ? Så heldig!

 3. Milla avatar

  Oh my. Det hørtes veldig spesielt ut. Synd me ikje har no sånn her på Hamar. Glede meg dog te selve filmen. Har sett alle og har vært fan siden første gong eg såg de :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Tror ikke de har det så mange steder i verden enda, faktisk ?

 4. Lisa avatar

  Hva vil egentlig 4DX si?

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   «Seter som beveger seg, luft som blåser ved beina og ørene, vann som drypper fra taket, ulike lukter som siver gjennom rommet…» som jeg skrev over :-) Hva X-en står for vet jeg ikke, men det er vel som med 3D, at D-en står for Dimension.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *