Oscar-nominasjoner - Carina Behrens, carinabehrens.com

Oscar-nominerte for «Beste film» 2017

For første gang på veldig lenge har jeg ikke sett en eneste av de Oscar-nominerte filmene til Beste film, så dette vil bli gøy! Jeg har nemlig bestemt meg for å se alle filmene som har blitt nominert til Beste film og gi en kort anmeldelse her inne, samt min dom. Alle sammen innen prisutdelingens livesending om en drøy måned.

Oscar-nominasjonene ble avslørt i dag, og det var egentlig ingen store overraskelser. La La Land fikk for eksempel hele 14 nominasjoner, som forventet. Visste du at det kun er t0 filmer som tidligere har fått så mange? All About Eve fra 1951 og Titanic i 1997 fikk begge 14 nominasjoner hver. Personlig synes jeg den ser litt kjedelig ut, men både Ryan Gosling og Emma Stone pleier å overraske meg positivt. Personlig skulle jeg veldig gjerne sett Captain Fantastic få en nominasjon for den kategorien, men Viggo Mortensen er i det minste nominert til Beste mannlige skuespiller for den filmen, noe som er superfortjent. Har dere ikke sett den – se den!

De Oscar-ominerte filmene til «Best Picture» i 2017 er:

 • La La Land
 • Moonlight
 • Manchester by the Sea
 • Arrival
 • Fences
 • Lion
 • Hidden Figures
 • Hacksaw Ridge
 • Hell or High Water

De jeg ser aller mest frem til  se av disse er egentlig Moonlight, Manchester by the Sea, Lion og Hidden Figures. Jeg synes det er trist å se at nesten alle de nominerte – bortsett fra Arrival og Hidden Figures – har mannlige hovedkarakterer.

Det var heller ingen kvinnelige regissører som var nominert i år. Fun fact: kun fire kvinnelige regissører har blitt nominert til prisen tidligere, og kun én har vunnet (for syv år siden–like lenge siden det er en kvinne var nominert til prisen). Jaja. Jeg får prøve å engasjere meg mer i kvinnelige regissører utenom Oscar-nominasjonene.

Har du tenkt å se Oscar-filmene i år? Hvilke gleder du deg til, og om du har sett noen: hvilke vil du anbefale?

Kommentarer

20 kommentarer til “Oscar-nominerte for «Beste film» 2017”

 1. Nadia avatar

  ooOOoo, gleder meg til å lese filmanmeldelsene dine. Jeg e l s k e r film, men er skikkelig på seriekjøret nå for tiden så har blitt lite filmer på meg i det siste. Nå går det i «the office», haha dævver.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Åh, The Office er såå morsomt da. Må faktisk binge det selv snart ?

 2. victoria avatar

  Jeg hørte av ei venninne at Manchester by the Sea er en fryktelig trist film, så ta med LOMMETØRKLE

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Will do. Gråter nesten aldri av film da, men det har faktisk løsnet litt i det siste. Er det fordi jeg begynner å bli gammel?

 3. Carmen Hansen avatar

  I don’t know what this says, but I saw the poster for La La Land & just had to say that I thoroughly enjoyed that movie! Haven’t seen the others yet, but definitely plan to watch them when I get the time.

  http://carmenhansen.com

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, thanks so much for the comment anyways. And yes, it’s basically that I want to watch all the Oscar-nominated movies for «Best Picture». Can’t wait for La La Land!

 4. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  For et gøy film-prosjekt :) Jeg har ingen plan om å se alle men har sett Arrival, Manchester by the Sea, Lion og Hell or High Water. Likte alle fire veldig godt på hver sin måte. Som Victoria nevnte er lommetørkle sterkt anbefalt på Manchester by the Sea og litt anbefalt på Lion. Synes også traileren til La La Land ser litt kjedelig ut men håper jeg blir positivt overrasket (har kinobilletter 1. februar). Spent på å lese hva du synes!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Oi, da er du jo egentlig godt på vei allerede, da! Mye mer enn meg i hvert fall ?

 5. Mari - Flukten fra virkeligheten avatar

  For et spennende filmprosjekt! Selv har jeg veldig lyst til å se alle sammen. Spesielt Lion og Hidden Figures. Jeg er enig med deg i at det gjerne kunne vært flere kvinner representert her, av positive sider ved årets Oscar-nominasjoner er det at det viser et mangfold som har vært savnet.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det mangfoldet er jo absolutt på overtid, så det er bra! Vi får ta de seierne vi kan. Og ja, forresten, Lion er en av de jeg også gleder meg mest til her.

 6. Milla avatar

  Glede meg te å se ka du seie om de forskjellige filmane. Hacksaw Ridge e ein eg konne tenkt meg å se.

  // Tusen takk Carina <3 JA let's! Hadde vore gøy å fonne på no med deg snart!!! Klem

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg er ikke SÅ fan av krigsfilmer (eller Mel Gibson, som regisserer), men derimot liker jeg Andrew Garfield veldig godt. Blir spennende å se!

 7. Angela avatar

  Liker fun-factsene! Sjokkerende at det er så få kvinnelige regissører som er nominert.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, ikke sant?! Jeg fikk helt sjokk når jeg så akkurat HVOR ille det faktisk var. I år er i det minste første året noensinne tre afroamerikanske kvinner er nominert i samme kategori, så det er i hvert fall noe fremgang!

 8. Luisa - La Mar avatar

  Det er flere av disse jeg har lyst til å se. Jeg digger både Ryan Gosling og Emma Stone, hmm. Elsker at du lærer meg så mye om film!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   ? Jeg elsket Ryan Gosling før, så likte jeg han ikke så mye lenger, og så overrasket han meg veldig med rollen i The Nice Guys, som var SÅ morsom, og da likte jeg han igjen. Spent på hva La La Land har å by på!

 9. Pernille avatar

  Jeg er ikke en særlig filmentusiast, men denne tida av året er alltid så bra for å gå på kino! Så La la land forrige uke og likte den veldig godt. Vil gjerne se Lions også, håper jeg får det til før de slutter å sende den. Spent på å høre hva du syns om disse.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg også har perioder når jeg ser veldig mye mer film enn ellers, men jeg er jo veldig glad i det da, så «utfordringer» som dette tvinger meg liksom til å sette av tid til en av de «hobbyene» jeg liker mest! Lion gleder jeg meg sykt til, kanskje aller mest av dem alle.

 10. Guro N. avatar

  Arrival er veldig bra! Kanskje fordi både kjæresten og jeg har studert lingvistikk og språk, men ja… haha :-D Vet ikke om jeg får sett alle, men hadde vært gøy å få til noen i hvert fall!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg har null peiling på hva Arrival handler om (bortsett fra at det er et romskip, haha), men det høres jo ut som noe jeg kan like!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *