Oscar-nominerte for «Beste film» 2017

20 kommentarer
Film
Oscar-nominasjoner - Carina Behrens, carinabehrens.com

For første gang på veldig lenge har jeg ikke sett en eneste av de Oscar-nominerte filmene til Beste film, så dette vil bli gøy! Jeg har nemlig bestemt meg for å se alle filmene som har blitt nominert til Beste film og gi en kort anmeldelse her inne, samt min dom. Alle sammen innen prisutdelingens livesending om en drøy måned.

Oscar-nominasjonene ble avslørt i dag, og det var egentlig ingen store overraskelser. La La Land fikk for eksempel hele 14 nominasjoner, som forventet. Visste du at det kun er t0 filmer som tidligere har fått så mange? All About Eve fra 1951 og Titanic i 1997 fikk begge 14 nominasjoner hver. Personlig synes jeg den ser litt kjedelig ut, men både Ryan Gosling og Emma Stone pleier å overraske meg positivt. Personlig skulle jeg veldig gjerne sett Captain Fantastic få en nominasjon for den kategorien, men Viggo Mortensen er i det minste nominert til Beste mannlige skuespiller for den filmen, noe som er superfortjent. Har dere ikke sett den – se den!

De Oscar-ominerte filmene til «Best Picture» i 2017 er:

  • La La Land
  • Moonlight
  • Manchester by the Sea
  • Arrival
  • Fences
  • Lion
  • Hidden Figures
  • Hacksaw Ridge
  • Hell or High Water

De jeg ser aller mest frem til  se av disse er egentlig Moonlight, Manchester by the Sea, Lion og Hidden Figures. Jeg synes det er trist å se at nesten alle de nominerte – bortsett fra Arrival og Hidden Figures – har mannlige hovedkarakterer.

Det var heller ingen kvinnelige regissører som var nominert i år. Fun fact: kun fire kvinnelige regissører har blitt nominert til prisen tidligere, og kun én har vunnet (for syv år siden–like lenge siden det er en kvinne var nominert til prisen). Jaja. Jeg får prøve å engasjere meg mer i kvinnelige regissører utenom Oscar-nominasjonene.

Har du tenkt å se Oscar-filmene i år? Hvilke gleder du deg til, og om du har sett noen: hvilke vil du anbefale?

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

20 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.