Franches Ha, fem filmer - Carina Behrens, carinabehrens.com

De fem siste filmene jeg så #8

Mye filmsnakk om dagen, men nå er det så lenge siden sist jeg listet opp de fem siste filmene jeg så. Selv om jeg har sett en del film siden sist, så syntes jeg det var passende å starte opp igjen nå, da dette er de første fem filmene jeg har sett i 2017. Her var det faktisk ingen spesielle nedturer, men absolutt et par jeg vil anbefale dere litt ekstra å se.

Har dere sett noen film i det siste dere vil anbefale meg?

Fem filmer - American Honey - Carina Behrens

Navn: American Honey (2016)
Sjanger: Drama
Regissør: Andrea Arnold
Skuespillere: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough
Stjernekast: ★★★★

Jeg elsket denne, og er faktisk ganske overrasket og irritert over at den ikke fikk en Oscar-nominasjon for beste film (sånn er det med kvinnelige regissører). Musikken var bra, skuespillerne var fantastiske og ja, måten den var laget på var rett og slett bare så himla bra! Dette er filmen basert på boka jeg skulle ønske jeg skrev.

Fem filmer - An American Crime - Carina Behrens

Navn: An American Crime (2007)
Sjanger: Krim, Drama
Regissør: Tommy O’Haver
Skuespillere: Ellen Page, Catherine Keener, James Franco 

Stjernekast: ★★★★☆☆

Den sanne historien bak denne filmen er helt grusom, og det er filmen også – på den gode måten. Jeg skulle ønske den hadde gått litt mer inn i dybden på psyken til menneskene involvert, men ellers likte jeg den veldig godt (jeg er jo litt gæren etter krim og sånt).

Fem filmer - The Witness - Carina Behrens

Navn: The Witness (2015)
Sjanger: Dokumentar
Regissør: James D. Solomon
Stjernekast: ★★★☆☆☆

I denne dokumentaren er det broren til drapsofferet Kitty Genovese som går i dybden av hva som egentlig skjedde den natten hun ble drept foran 38 vitner. 38 vitner som aldri ringte politiet eller gjorde noe som helst for å hjelpe henne. Dette er en veldig interessant historie om noe som skjedde for 50 år siden, men selve dokumentaren er litt uinteressant. Denne filmen er nok mer til for å gi broren en slags avslutning, enn noe annet.

Fem filmer - Frances Ha - Carina Behrens

Navn: Frances Ha (2012)
Sjanger: Drama, Komedie
Regissør: Noah Baumbach
Skuespillere:
 Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver
Stjernekast: ★★★★☆☆

Skjønner ikke hvorfor jeg ventet så lenge med å se denne. Om jeg skulle spilt hovedrollen i en film, skulle jeg ønske det kunne være denne. Men, selv om den er oppført som komedie, så fant jeg den ikke veldig morsom. Veldig søt, men ikke morsom. Og, hadde jeg spilt hovedrollen i denne filmen, hadde jeg garantert ligget med karakteren til Adam Driver. Men det er bare meg, da…

Fem filmer - 6 Years - Carina Behrens

Navn: 6 Years (2015)
Sjanger: Drama
Regissør: Hannah Fidell
Skuespillere:
 Taissa Farmiga, Ben Rosenfield
Stjernekast: ★★★☆☆☆

6 Years er historien om et par som har vært sammen lenge, og hvordan voksenlivet kommer i veien for deres uskyldige lykke. Jeg syntes filmen var søt og ganske så realistisk i sin enkelthet på en måte, men jeg savner litt mer… sexy. Mer lidenskap. Det blir nesten for uskyldig. For enkelt. Men, som sagt, søt nok.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

15 kommentarer til “De fem siste filmene jeg så #8”

 1. Ann Julie avatar
  Ann Julie

  Digger disse filmtipsene dine! :) Har ikke en film å tipse om atm, men serien «This is Us» kan jeg virkelig anbefale! Rørende, overraskende og hele pakken! Ha en fin helg :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Så kult at du liker de ? Tusen takk for tips, har faktisk satt den serien på opptak, tror den begynner på TV3 på tirsdag. Jeg savner en skikkelig bra dramaserie. Har du sett «Parenthood»? Fantastisk serie, tror det er litt i samme gate.

   1. Ann Julie avatar
    Ann Julie

    Ja, den gjør vel det :) Nei, har ikke det, men skal sjekke den ut når jeg er ferdig med «This is Us» ^^, Kan også anbefale «The Newsroom», hvis du ikke har sett den serien allerede :)

 2. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  Kommer an på om du liker animasjonsfilmer? Anbefaler Vaiana (Moana), den var så fin. Fikk kjøpt billetter til en spesialvisning der regissørene snakket om filmen og hele prosessen før filmen og det gjorde nok hele opplevelsen enda bedre. De har også laget Den Lille Havfruen <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg har ikke sett så mye på animasjonsfilmer, så det er en sjanger jeg absolutt vil utforske litt mer! Takk for tips ??

 3. Caroline avatar

  ELSKER disse innleggene! Må se American Honey!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, det må du. Skikkelig, skikkelig bra!

 4. neverendingcircles avatar

  American Honey er på «må få sett» lista mi! Tror det er en film jeg kommer til å like godt.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Det tror jeg også ?

 5. Nadia avatar

  ooOoo, takk for filmtips!

  Den siste filmen jeg kommer på at jeg såg (ser MYE serier for tiden) var 13 hours; the secret soldiers of Benghazi. Sann historie, noe som nesten automatisk gjør den dritbra. Anbefales!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Enig. Sanne historier er alltid bedre, gjør noe med en å vite at det faktisk har skjedd!

 6. Luisa - La Mar avatar

  Yey! Og American Honey skal jeg se!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Gleder meg til å høre hva du synes!

 7. victoria avatar

  Hakke hørt om noen av de tror jeg, har sett liksom coveret til the witness på netflix, men det er det, så kanskje jeg kjeder meg til døde en dag og bestemmer meg for å se en av disse ;D haha, det hørtes skikkelig kjipt ut, beklager, men takk for tips, keep ’em coming!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, ja altså, du MÅ ikke ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *