De fem siste filmene jeg så #8

15 kommentarer
Film
Franches Ha, fem filmer - Carina Behrens, carinabehrens.com

Mye filmsnakk om dagen, men nå er det så lenge siden sist jeg listet opp de fem siste filmene jeg så. Selv om jeg har sett en del film siden sist, så syntes jeg det var passende å starte opp igjen nå, da dette er de første fem filmene jeg har sett i 2017. Her var det faktisk ingen spesielle nedturer, men absolutt et par jeg vil anbefale dere litt ekstra å se.

Har dere sett noen film i det siste dere vil anbefale meg?

Fem filmer - American Honey - Carina Behrens

Navn: American Honey (2016)
Sjanger: Drama
Regissør: Andrea Arnold
Skuespillere: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough
Stjernekast: ★★★★

Jeg elsket denne, og er faktisk ganske overrasket og irritert over at den ikke fikk en Oscar-nominasjon for beste film (sånn er det med kvinnelige regissører). Musikken var bra, skuespillerne var fantastiske og ja, måten den var laget på var rett og slett bare så himla bra! Dette er filmen basert på boka jeg skulle ønske jeg skrev.

Fem filmer - An American Crime - Carina Behrens

Navn: An American Crime (2007)
Sjanger: Krim, Drama
Regissør: Tommy O’Haver
Skuespillere: Ellen Page, Catherine Keener, James Franco 

Stjernekast: ★★★★☆☆

Den sanne historien bak denne filmen er helt grusom, og det er filmen også – på den gode måten. Jeg skulle ønske den hadde gått litt mer inn i dybden på psyken til menneskene involvert, men ellers likte jeg den veldig godt (jeg er jo litt gæren etter krim og sånt).

Fem filmer - The Witness - Carina Behrens

Navn: The Witness (2015)
Sjanger: Dokumentar
Regissør: James D. Solomon
Stjernekast: ★★★☆☆☆

I denne dokumentaren er det broren til drapsofferet Kitty Genovese som går i dybden av hva som egentlig skjedde den natten hun ble drept foran 38 vitner. 38 vitner som aldri ringte politiet eller gjorde noe som helst for å hjelpe henne. Dette er en veldig interessant historie om noe som skjedde for 50 år siden, men selve dokumentaren er litt uinteressant. Denne filmen er nok mer til for å gi broren en slags avslutning, enn noe annet.

Fem filmer - Frances Ha - Carina Behrens

Navn: Frances Ha (2012)
Sjanger: Drama, Komedie
Regissør: Noah Baumbach
Skuespillere:
 Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver
Stjernekast: ★★★★☆☆

Skjønner ikke hvorfor jeg ventet så lenge med å se denne. Om jeg skulle spilt hovedrollen i en film, skulle jeg ønske det kunne være denne. Men, selv om den er oppført som komedie, så fant jeg den ikke veldig morsom. Veldig søt, men ikke morsom. Og, hadde jeg spilt hovedrollen i denne filmen, hadde jeg garantert ligget med karakteren til Adam Driver. Men det er bare meg, da…

Fem filmer - 6 Years - Carina Behrens

Navn: 6 Years (2015)
Sjanger: Drama
Regissør: Hannah Fidell
Skuespillere:
 Taissa Farmiga, Ben Rosenfield
Stjernekast: ★★★☆☆☆

6 Years er historien om et par som har vært sammen lenge, og hvordan voksenlivet kommer i veien for deres uskyldige lykke. Jeg syntes filmen var søt og ganske så realistisk i sin enkelthet på en måte, men jeg savner litt mer… sexy. Mer lidenskap. Det blir nesten for uskyldig. For enkelt. Men, som sagt, søt nok.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

15 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.