Feminister - Carina Behrens, carinabehrens.com

Who run the world?

Jeg elsker mammaen min over alt på jord, og jeg nevner hun ofte i sammenheng med hvem mine forbilder er, men akkurat denne gangen skal jeg ikke snakke om mamma. Denne gangen skal jeg snakke om alle de kvinnene som kjemper og har kjempet for at vi som er alt annet enn menn skal ha de samme rettighetene som, ja, menn.

Jeg slår et slag for alle kvinnene som daglig mottar trusler, sjikanering og hets fordi de våger å snakke høyt om urettferdighet og sexisme.

Jeg slår et slag for alle kvinnene som lever i land som fremdeles regjeres med ekstreme kjønnsforskjeller, kvinnene som hver dag bokstavelig talt risikerer livet for å kjempe for retten å kunne leve som kvinne uten å være redd hver dag.

Jeg slår et slag for kvinnene som kjempet frem stemmerett, abortrett, og alle andre retter, i en tid der de kjempet alene.

Jeg slår et slag for mennene som forstår at feminisme ikke handler om at kvinner skal ha det bedre enn dem. At det handler om at kvinner og menn og alt imellom skal ha de samme grunnleggende rettighetene, lik lønn, like valgmuligheter. At feminisme ikke lenger kun handler om kvinner, men også om menn.

Jeg slår et slag for Hillary Clinton, verdens første kvinnelige presidentkandidat i USA.

Er det ikke utrolig at vi i 2016 fortsatt kjemper for å være likeverdige menn? Er det ikke utrolig at menn (og kvinner) fortsatt slipper unna med voldtekt fordi… ja, bare fordi? Er det ikke utrolig at det i noen land ikke finnes noen minimumslov for hvor gammel en jente må være for å giftes bort?

Vi har kommet langt, men vi har fortsatt utrolig langt å gå. De som mener vi ikke trenges feminisme lenger, vet de hva som foregår i verden? De som mener at menns rettigheter lider på grunn av feminisme, vet de at det er feminister som står bak mange av de rettighetene de også har i dag?

Har du noen tanker og meninger rundt feminisme? Jeg vil gjerne høre de!

Dette innlegget er en del av en temautfordring jeg er med på. Ukens tema er Forbilde. De andre bloggerne som er med er:

Milla ⍭ NadiaMartine ⍭ MarieLise Lotte ⍭ CarolineLuisaStineJuneKineIngvildAngela ⍭ June ⍭  Elise ⍭  Caroline


Publisert

i

av

Kommentarer

10 kommentarer til “Who run the world?”

 1. Milla avatar

  Så utrolig bra og viktig innlegg. Du skrive så bra og eg blir næring mør engasjert, sånn innvendig jo mær eg lese, du e rå! (du har glømt å linka te meg, eg e fortsatt med) ?

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hurra, så bra du blir mør og engasjert av det jeg skriver, haha. Da har jeg gjort noe riktig ? Har lagt til lenken nå, det var ikke meningen, så klart!

 2. Milla avatar

  Mær og mær engasjert sko d stå, ikje ernæring og mør ?

 3. Nadia avatar

  ernæring og mør, HAHAH! <3

  For et fint innlegg, Carina! Tenk da, at hillary (og det amerikanse valget generelt) kanskje er i ferd med å bli historisk – kanskje får Amerika sin første kvinnelige president! Meeen det er tydeligvis ikke så viktig i all galskapensom foregår ;)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Tenk at det IKKE var Hillary som vant ?

 4. Martine avatar

  Jeg digger dette innlegget! Jeg digger at du er feminist, jeg digger at du skriver om det! Jeg synker nærmest sammen når jeg hører venner og bekjempe si at vi ikke trenger feminisme «for vi er jo likestilte hallo slutt å klag». UGH. Vi trenger det, her i Europa, men også i fattige og underutviklede land, jesus det er så sårt trengt.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg digger at du digger. Vi må bare fortsette å snakke om det. Selv om det føles ut som det er lite vi kan gjøre, så er det verste vi kan gjøre å forbli stille.

 5. Andrea avatar

  ELSKER dette innlegget! Jeg jobber stadig med feminismen min, slik at jeg både står opp for kvinner og at jeg rett og slett blir mer inkluderende og villig til å høre hva andre har å si. Det er så fantastisk deilig å se entusiasmen rundt feminisme som vokser frem da! Mamma har alltid vært en stor pågangskraft for min egen feminisme og husker jeg følte meg veldig alene som en av de få jentene som høylytt erklærte seg selv som feminist i ung skolealder. Takket være flere og flere modige kvinner som har det blitt lettere å kunne diskutere viktige saker med både venner og nye fremmede ettersom man slipper å bruke all sin energi på gamle idiotier som «nei jeg er ikke en mannehater etc»

  Feminisme har hjulpet meg ut av skapet, har gjort meg mer ydmyk for andres historier, bidratt til fantastiske diskusjoner og mye mer. Ja til å slå et slag for alle de som har kjempet på barrikadene og fremdeles kjemper med oss idag!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ååååå, takk for så fint og langt svar. Det er på grunn av dette at jeg fortsetter å «mase» om dette! Elsker at feminisme har hjulpet deg så mye, og jeg er helt enig. Selv var jeg ikke feminist før alt for sent, men bedre sent enn aldri. Masse kjærleik til deg og mammaen din og alle andre kvinner <3

 6. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Måtte lese dette på ny <3 Og så hadde jeg glemt å legge igjen et hjerte. Dette innlegget fortjener et hjerte så måtte gjøre det nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *