Skrekkfilmer, Halloween - Carina Behrens, carinabehrens.com

13 skumle filmer å se denne Halloween-helgen

Teknisk sett er ikke Halloween før på mandag, men siden det sikkert er en haug med folk som skal på Halloween-fest i helga, ser jeg ikke hvorfor ikke vi andre skal kunne sitte hjemme og spise alt for mye godis mens vi ser på skrekkfilmer!

De av dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg elsker skrekkfilmer. Jeg har ikke sett så mange etter at jeg flyttet til Stockholm, fordi jeg ikke tør å se de aleine, men jeg er på evig jakt etter den ene perfekte. Den som gir meg mareritt i flere uker etterpå, slik The Grudge gjorde da jeg var 16.

Derfor tenkte jeg å tipse dere om de som virkelig har satt sine dype spor hos meg.

Tips meg gjerne om skrekkfilmer som du har likt godt, jeg er som sagt på evig jakt etter den ene perfekte!

Vær så god og «njut»!

The Strangers (2008)

Denne her skremte meg skikkelig. Sånn… skikkelig. Måtte pause midt i og ringe en venn fordi jeg var så redd. Men, det er jo et godt tegn, sånn egentlig.

It Follows (2015)

En av de rareste og mest skremmende skrekkfilmene jeg har sett. Samt er soundtracket helt fantastisk!

Funny Games (2007)

Mindfuck deluxe (beklager språket). Denne psykologiske thrilleren er ikke for sarte sjeler.

The Purge (2013)

Jeg vet om flere som ikke likte denne, men jeg synes den er skikkelig bra. Leker med psyken vår, stiller oss spørsmål vi egentlig ikke vil svare på.

The Babadook (2014)

Gutten i denne filmen er helt fantastisk. Filmen virker litt corny til å begynne med, men blir bare bedre og bedre.

Sinister (2012)

Første gangen jeg så denne, var den helt OK. Jeg hadde bygd opp alt for mange forventninger. Andre gangen jeg så den ble jeg livredd. En fun fact: Når Ethan Hawke ser på ekle filmruller i filmen, ser han de for første gangen også i virkeligheten, nå alle reaksjonene hans i filmen er ekte.

Blair Witch Project (1999)

En klassiker. ‘Nuff said.

Frailty (2002)

Denne er det sikkert ikke så mange som har hørt om, men den er absolutt verdt en titt.

The Mist (2007)

Det sies at Stephen King har gått ut og sagt at han synes avslutningen var bedre i filmen enn i boka. Jeg tenker det sier sitt!

Lights Out (2016)

Dette er den siste skrekkfilmen jeg så, da jeg var på besøk hjemme i Oslo, og daaaamn girl. Jeg synes fortsatt det er litt ekkelt å skru av lyset om kvelden.

Og noen skrekkfilmer jeg ikke har sett, men vil se:

Don’t Breathe (2016)

The Witch (2015)

The Conjuring 2 (2016)


Publisert

i

av

Kommentarer

9 kommentarer til “13 skumle filmer å se denne Halloween-helgen”

 1. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Iiik, jeg får frysninger av sånne filmer. Er så lenge siden jeg har sett en skikkelig skrekkfilm og vet ikke om jeg har så lyst ass.. Haha ? Hilsen pysa!

 2. Tine Katrine avatar

  Blir redd bare av å se startbilde på videoene… Okey, kanskje ikke så redd, but still. Så blair witch project når jeg var 9 og ble ødelagt for livet. Pappa prøvde i tillegg å overbevise meg om at filmen var ekte.

 3. Nora avatar
  Nora

  Hater hater hater HATER skrekkfilmer, men Funny Games må være en av de beste filmene jeg har sett.

 4. Milla avatar

  Nei nei NEI. The Conjuring asså. Offameg. Nei. Eg kan ikje se skumle filmer. Får så mye mareritt. Har fremdeles mareritt itte eg såg The Excorcist way back when. Ææææ. Nå komme eg te å ha mareritt om d i natt. Får det bare ved å nevna den. Haha. Og ja, The Strangers va creepy ass.

  // Ola hilse masse og seie «BRA, håper du får deg en good read» ;)

 5. June Åsheim avatar

  Ser ut som vi har lik smak i skrekkfilmer, har sett de fleste på listen og digger dem!

  Mine tips: Mama, Insidious, Silent Hill, Eden Lake, the Hole, Orphan og the Awakening.

 6. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  Jeg HATER skrekkfilmer. Da jeg så The Descent gråt jeg hysterisk. Første gang jeg prøvde å se Scream med samboeren ble jeg helt katatonisk og han måtte bare skru av filmen etter 30 minutter. Har faktisk sett alle Scream filmene nå. Jeg så den nye Blair Witch filmen på kino i går og Don’t Breathe på kino for ikke så lenge siden. TING SKJER. The Mist var den tristeste skrekkfilmen jeg har sett i mitt liv :(

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Åh, herre. Da må jeg si var modig som fortsatte å se dem, om du ble så dårlig. Skrekkfilmer er virkelig ikke for alle, nei. Og ja, helt enig, The Mist var helt utrolig trist. Men det var liksom slutten som gjorde den bra også, i mine øyne.

 7. Silje Pedersen avatar

  Ok! Hvis du syns disse er ille mååå du se martyrer! Den er fransk, er super skummel!!

 8. Anette avatar

  Ohhh, skumle filmar er ikkje noko for meg, ass. Har ikkje sett ei einaste skrekkfilm sidan eg var 16 (då såg eg Paranormal Acitivity). Er SÅÅÅ glad for at eg har holdt meg vekke, fordi eg føler ikkje eg er redd for nokon ting no (mørke rom, lange korridorar, skog, osv), haha. Eg vert fort redd, altså…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *