Plastikksamfunnet

Publisert i Samfunn av

Jeg er med i en slags temautfordring, der vi får tildelt et nytt tema hver uke som vi skal skrive om. Denne ukens tema er «Min hjertesak». Det synes jeg er et vanskelig tema, for jeg er en person som bryr meg litt om mye. Ja, jeg er feminist og sånn, men det er liksom ikke en hjertesak, det er en livsstil (faen så cheesy, haha).

Men én ting jeg har blitt flinkere til å fokusere på er plast. Vi bruker alt for mye plastikk i samfunnet, og det ødelegger verden vår. Visste du at plast aldri forsvinner helt? Og at plast kan være helsefarlig for både dyr og mennesker?

Jeg skal ikke si så mye, for jeg er redd jeg skal si noe feil, jeg kan ikke så mye enda. Men se videoen over, og husk at det er de små tingene som betyr noe. Trenger du egentlig en plastpose rundt hver enkelt grønnsak? Trenger du nye bæreposer hver gang du er i butikken? Gjør som Jeff Bridges og si nei til plast. Eller gjør som meg og ta ett lite steg av gangen. Det starter med å kjøpe eplene løst!

Si nei til unødvendig plastemballasje i denne underskriftskampanjen!

Andre bloggere som er med i temautfordringen:

NadiaMartineIselin ⍭ MarieTine KatrineCarolineLuisaStineJuneAnonymIngvildAngela ⍭ June

Forrige innlegg Neste innlegg

6 kommentarer

 • Reply Tine Katrine

  Irriterer meg sånn over all plasten. Fyller opp søppeldunken på 1-2-3. Er glad fler og fler sorterer det, i det minste. Fins forresten tøyposer man kan kjøpe til å ha frukt og grønt i, hvis man vil unngå alle plastposene.

  30. oktober 2016 at 14:25
  • Reply Carina Behrens

   Veldig bra at flere blir gjort bevisst på det! Ja, jeg har hørt om de tøyposene. Vet du hvor de kan kjøpes?

   30. oktober 2016 at 14:49
 • Reply neverendingcircles

  Viktig sak! Her kan jeg helt klart bli mye flinkere selv også.

  30. oktober 2016 at 16:40
 • Reply Marie

  Du kan enkelt lage de selv med restestoff og en symaskin. Jeg er inge syerske, men selv sette klarte jeg!
  Hilsen en som deler hjertesak mot plast!!

  30. oktober 2016 at 20:14
  • Reply Carina Behrens

   Takk for tips. Jeg har ikke engang tenkt på det, jeg har bare hatt frukten løst jeg, og tenkt på de stakkars kassererne som må veie løs frukt. Men det skal jeg søren meg gjøre en av de nærmeste dagene. Har ingen symaskin da, men armene får holde.

   30. oktober 2016 at 20:16
 • Reply Luisa Fernanda del Mar

  Så viktig! Jeg vil bli flinkere, min kid skal vokse opp i et miljøvennlig hjem. Vi er veldig gode på sortering da, det har vi gjort i årevis her i Stavanger, nesten så lenge jeg kan huske. Liker tipset om disse tøyposene!

  31. oktober 2016 at 11:39
 • Legg igjen en kommentar

  Kanskje du også vil like