Avhengighet - Carina Behrens, carinabehrens.com

Må se #5: Avhengighet

De fleste av oss kjenner noen, eller kjenner noen som kjenner noen, som har slitt med narkotika og rusmidler. Kanskje til og med mistet livet sitt som en konsekvens av det. Avhengighet er et vanskelig tema. Noen mener det er svake mennesker som blir avhengig av rus, mens andre ser på det som en sykdom på lik linje med alle andre sykdommer. Jeg heller mot det siste. Det siste vi burde gjøre er å peke fingre mot de som er syke.

Om vi kunne kommet til årsaken bak avhengighet, kanskje hadde vi funnet en måte å forhindre at det påvirker så mange? Kanskje, om vi så på det som en sykdom og ikke et lovbrudd, så ville vi kunne hjelpe de som allerede er fanget av den onde spiralen?

Derfor syntes jeg denne lille videosnutten var utrolig interessant og informativt. Den tar opp noe jeg ikke har tenkt på når det kommer til dette engang, at avhengighet muligens er en direkte konsekvens av ensomhet. Se den, og kom gjerne med noen egne synspunkter rundt dette, jeg vil gjerne høre hva dere tenker!

Kilde: The unbound Spirit.

Publisert

i

av

Kommentarer

4 kommentarer til “Må se #5: Avhengighet”

 1. Caroline avatar

  Jeg tror helt klart at det meste av avhengighet er en sykdom, en alvorlig sådan. Og det er kunnskapsløst, etter min mening, og tro noe annet. Det er en grunn til at det er flere barn som blir utsatt for omsorgssvikt blir rusmisbrukere osv. Dette er et tema som jeg synes det er utrolig bra at du tar opp!

 2. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Superviktig! Stigmaet rundt avhengighet av både det ene og det andre er så sterkt, og vi hjelper ikke hverandre ved å fokusere på det, vi må fokusere på årsakene til avhengigheten eller fokusere på hvordan noen kan bli kvitt det. Mye handler om omsorg og rett og slett å ha noen rundt seg. Det finnes selvsagt tilfeller der maktesløsheten overvinner, men det er verdt å prøve, alltid.

 3. Milla avatar

  Detta e så viktig. Du dele så mye bra med oss ;)

  // Hehe, søta, t u s e n takk!!! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *