Hvorfor antifeminister ikke liker meg - Carina Behrens, carinabehrens.com

Hvorfor antifeminister ikke liker meg

Jeg er medlem av en gruppe på Facebook som heter «Ordet er fritt – ordet er ditt». Der er det, med mangel på bedre ord, mye dritt. Jeg er, helt ærlig, usikker på hvorfor jeg egentlig er medlem, men det er interessant å diskutere med folk som er så totalt på andre siden av skalaen enn meg selv. I dag våknet jeg til et innlegg kalt Hvorfor mange feminister ikke liker meg. Det var skrevet av ei dame, kanskje bare noen få år eldre enn meg selv, som i tillegg jobber som førskolelærer. Da jeg leste gjennom punktene hennes fikk jeg nesten hakeslepp. Og tro meg, dette var ikke ment det minste ironisk:

Hvorfor feminister ikke liker meg - Carina Behrens, carinabehrens.com

Jeg har så mange innvendinger til dette at jeg vet ikke engang hvor jeg skal starte. Snakk om å generalisere! Jeg har derfor laget min egen liste; hoppet på generaliseringstoget rett og slett (men om du synes den blir for lang kan du hoppe rett ned til sammendraget):

Hvorfor mange antifeminister ikke liker meg:

 • Jeg åpenlyst kritiserer både menn og kvinner når de gjør eller sier noe jeg mener går imot likestilling, for begge kjønn.

 • Jeg bruker ikke mannsjåvinisme som en hersketeknikk.

 • Jeg kritiserer åpenlyst miljøer som skaper mannehat og et forsmådd syn på andre kvinner.

 • Jeg går ikke rundt og føler meg undertrykt i absolutt alle settinger og til enhver tid.

 • Jeg sier ifra om jeg synes en feminist, eller noen andre, ynkeliggjør kvinner og opprettholder gammeldagse samfunnsstrukturer.

 • Jeg er ikke besatt av fitter og mensen.

 • Jeg bruker sminke, farger håret og liker filmer med Disney-prinsesser.

 • Jeg synes porno kan være dritsexy.

 • Jeg har blitt tafset på i fylla, uten å gå amok. Derimot synes jeg ikke tafsing er OK og jeg sier klart ifra om at dette er uakseptabelt. Om denne kvinnen synes tafsing er OK, fint for henne, men det gjør det ikke mer hyggelig, greit eller lovlig.

 • Jeg har våknet opp etter en fyllekule med en ukjent mann uten å tenke at jeg har blitt voldtatt. Om jeg skulle bruke dette argumentet mot kvinner og menn som har opplevd det, er jeg med på det som heter «victim blaming». Å fortelle mennesker som voldtar at dette er greit, så lenge personen er full nok. Og det er jeg ikke med på!

 • Jeg kan sette pris på vakre mennesker, men velger bevisst å ikke nedgradere dem til et objekt ved å tro at dette er alt de er gode for.

 • Jeg liker gentlemen. Jeg liker når menn åpner dører for meg eller spanderer middag, men jeg kan fint åpne min egen dør og betale for min egen mat. Eller åpne døren for en mann og til og med betale for han.

 • Jeg synes Kvinnedagen og 8. mars-toget er kjempeviktig. Men ja, arrangørene kan og burde være flinkere til å slippe til flere syn og meninger. Jeg ber likevel ingen om å suge pikk. VI ER IKKE ALLE LIKE!

 • Jeg tar meg ikke nær av fittevitser i lukkede grupper, men jeg synes det er fornærmende mot kvinner generelt.

 • Jeg har ikke lest Fifty Shades of Grey, så jeg dømmer ingen som likte den (bare litt, men det av litterære grunner).

 • Jeg er fullt klar over at kvinner og menn ikke er biologisk like og aldri kommer til å bli det.

 • Jeg har vært borti like mange gærne kvinner som menn. Jeg tror galskapen er ganske likt fordelt. Dette hindrer ikke foretak fra å gi menn mer lønn og flere fordeler.

Hadde jeg vært av den generaliserende typen hadde jeg sagt at antifeminister ikke liker meg fordi jeg utfordrer deres ideer om hva en feminist er.

Med andre ord, jeg tror antifeminister misliker meg fordi jeg representerer mye av det de har valgt å ikke tro om feminister. At vi kan elske menn, at vi kan ligge med så mange vi vil, at også vi kan kjempe for menns rettigheter når det gjelder visse saker. At vi barberer oss, farger håret og bruker sminke hver dag (kanskje noen av oss litt for mye, til og med). For meg virker det som at veldig mange antifeminister legger absolutt alle feminister i én bås. De tror vi alle er sinte kvinner med mensenblod nedover låra (og ja, noen av oss er det) som hater menn, hater sex og ikke minst: hater alle som er uenige med oss.

Ja, hadde jeg sagt om jeg var av den generaliserende typen. Men det er jeg jo ikke.


Publisert

i

av

Kommentarer

26 kommentarer til “Hvorfor antifeminister ikke liker meg”

 1. Luisa Fernanda del Mar avatar

  For det første, props til deg som orker å være med i slike grupper, det er viktig å diskutere. Syns innlegget er kjempebra! Rett fram. Jeg kjekt det og jeg er sp inderlig enig med deg!

  Håper også dette innlegget når ut til de som er likegyldige til feminisme, de som tenker at det ikke er så viktig, kanskje det kan åpne noens øyne og vise at det heller ikke er så veldig komplisert. Det handler ikke om de og oss, men om rettferdighet og likeverd. Selv syns jeg det er hårreisende at noen er antifeminister, samtidig så ser jeg at det kan være enkelt hvis man blir servert slike populistiske og generaliserende oppfatninger som denne dama har skrevet i innlegget sitt.

 2. Ellen Morgenstierne avatar

  Jeg forstår ikke hvorfor noen velger å kalles seg antifeminister i det hele tatt. Hva er det egentlig å være i mot? Anbefaler alle antifeminister (og feminister for den saks skyld) å lese Caitlin Morans «Kunsten å være kvinne» og den norske «F-ordet: 155 grunner til å være feminist».

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ikke sant? Misliker så sterkt den der at det er «enter eller».

  2. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Og takk for tips, jeg skal garantert sjekke ut de bøkene!

 3. Andersen avatar

  Hu har jo ikke skrevet noe om at henne misliker feminister? Mye av det du skriver er jo nøyaktig det samme som henne med en liten vri, sånn funker ikke som argumentasjon. Hvis du faktisk er feminist så vet jo du bedre enn de aller fleste at mange av de punktene hun skriver er svært korrekt for flertallet av feminister.

  Du skulle heller ha skrever det på den gruppa og sett hva du fikk som svar..
  Etter hva jeg kan se så er det like mange kvinner som menn der.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Poenget med at mange av punktene mine er helt like, er nettopp det, at hun tror feminister ikke liker henne fordi på grunn av disse punktene, når sannheten er at ganske mange feminister har akkurat de samme tankene. Og selv om det ikke står ordrett i teksten hun skrev her, så er hun imot feminister jo, det har hun gjort klart i mye annet hun har skrevet. Derimot er det ikke opp til meg å synse om hun liker feminister eller ikke, men jeg ser på det som min «plikt» å opplyse om at alle disse tingene hun tror feminister hater, ikke stemmer :-)

 4. Andersen avatar

  Så du skrev «Hvorfor mange antifeminister ikke liker meg» nå.
  Hadde vert veldig interessant som du skrev dette som motsvar da :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hei, nå er jeg litt usikker på hva du mener? :) Altså, denne teksten min er jo satt veldig på spissen for å gjøre et poeng av at vi ikke trenger å forhåndsdømme hverandre, bare ut ifra hva vi kaller oss. Hun er ikke feminist, det er jeg, men hun velger å tro at vi ikke er like, fordi jeg kaller meg feminist. Mitt poeng er at jo, egentlig er vi ganske like. Og mest sannsynlig er det mange flere feminister hun har feilbedømt også :)

  2. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Kort sagt: poenget mitt er å vise at vi egentlig er ganske like, bortsett fra at jeg ikke er enig i at objektifisering og uønsket tafsing er OK.

 5. Andersen avatar

  Dette bør du jo også ta opp det med feminister.
  Du kaller deg feminist? Okey, men er du det?
  Er enig med deg, virker som du er et sted i mellom. Akkurat som meg.
  Likestilling (y)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg er feminist, ja. Hvorfor skulle jeg ikke være det? Fordi jeg farger håret, barberer kroppen og ligger med hvem jeg vil?

   Denne teksten har for så vidt blidt delt med ganske mange feminister, 6.600 for å være eksakt. Virker som mange er enige med meg :-)

 6. Andersen avatar

  Du har delt det med «feminister» ja. Virker som mange (både menn, kvinner, feminister, antifeminister) ikke helt vet hva ordet faktisk betyr.
  Det betyr likestilling mellom kjønnene, punktum. Men her dukker opp mange problemer. For mange greier ikke å skille på likestilling og like. For kjønnene er ikke like. Pluss feminister holder seg (etter hva jeg har fått med meg) i grupper hvor det er hundreprosent kun kvinner.
  Da glir ting ut. Motsvarer til dette har blant annet blitt tåpelige grupper som «mannegruppa».

 7. Caroline avatar

  Spot on!

  Forresten, en liten feil her: «Jeg kjenner ingen som er beskyldt for voldtatt, men forsvarer like gjerne menn i slike saker, om det er ord mot ord.» (bare slett dette i kommentaren min) :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Så rart, jeg trodde jeg hadde slettet det punktet, og kan ikke finne det igjen :-(

 8. Mari Sunniva avatar

  For et utrolig bra innlegg! Synes det er så trist at mange jenter er «redde» for å si at de er feminister, nettopp fordi det er så mange som generaliserer og tror at de vet hvordan ALLE feminister er.. Digger deg!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jaaaa. Jeg var selv en av dem som «ikke var feminist» fordi jeg ikke turte/orket å engasjere meg. Det har endret seg ganske kraftig med tiden da, kan du si, haha.

 9. Mohamed Abdi avatar
  Mohamed Abdi

  Spot on, Carina!

  Greit med feminisme-kritikk. Men for å bruke vedkommendes ord dette er «dølleste «feminisme-kritikken jeg har noensinne lest.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, tusen takk! Og ja, jeg er alltid åpen for en god diskusjon med mennesker som er uenige, men dette ble bare dumt.

 10. Tine Katrine avatar

  Wow, det var ganske hårreisende ja! Er det mulig… go you!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Jeg ble helt satt ut av tingene hun skrev.

 11. Martine avatar

  Måtte dele denne på facebook, jeg! Så herlig skrevet. Både humoristisk og sant om disse tingene som jeg diskuterer med folk om ukentlig. Gurimalla det er så mange mennesker som har helt feil syn på feminisme! Godt å svare dem i blant.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   JA! Helt enig, er så lei av å måtte forsvare meg hele tiden. Tusen takk for deling ❤︎

 12. […] syns det rett og slett er patetisk og så 1999. Oh yes, I said it. Og derfor elsker jeg innlegget Hvorfor antifeminister ikke liker meg som Carina postet på mandag som et svar på nettopp slik generaliserende bilde av hva […]

 13. Inga avatar

  Herregud, JA Carina! JAAA!

 14. Renate avatar

  TAKK! Dette er så viktig å sette ord på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *