Blogge hver dag - Carina Behrens, carinabehrens.com

Blogge hver dag?!

Jeg jobber ni timer om dagen. Jeg er utslitt når jeg kommer hjem fra jobb hver dag, gjerne mellom 18:45 og 19:30. Jeg er med på SnapKollektivet og jeg driver en podkast sammen med Luisa. Jeg prøver å skrive litt skjønnlitterært hver uke og jeg har et lesemål på 24 bøker i år, som jeg allerede ligger langt bak. Jeg gjør mye. Alt for mye, kanskje. Jeg er sliten, uinspirert og sliten – men i går kom jeg over denne artikkelen: How one year of daily blogging changed my life.

Jeg har tidligere lest mange som den, og hver gang blir jeg like imponert og inspirert. Får lyst til å gjøre det samme. Men så er det en stemme inni meg som sier at dét, det ville aldri jeg klart. Jeg har bundet meg til lignende greier før, mange ganger, som jeg aldri har klart å fullføre. For mange ganger.

Jeg har skuffet meg selv så mange ganger at jeg ikke lenger har noen tillit til meg selv, eller at jeg kan nå de målene jeg setter for meg selv. Er ikke det trist? Hver gang jeg leser en artikkel eller ser en video av folk som binder seg til å gjøre noe de brenner for, hver eneste dag, så tenker jeg: så tøffe de er, det hadde aldri jeg klart.

Blogging every day forces you to notice the details of your life.

Forfatteren av artikkelen jeg nevner over skriver at han møtte veggen. Han var uinspirert og utbrent, lei av å jobbe for noe som aldri kom. Han var utslitt og lei. Derfor bestemte han seg for å begynne å blogge hver. eneste. dag. Han skriver blant annet at han ble inspirert av Casey Neistat, som legger ut en daglig vlogg på YouTube-kanalen sin:

Casey sier nettopp det at han har så mye som foregår i livet, at han nedprioriterer å gjøre det han elsker mest: å lage videoer. Han gjør det litt, men ikke nok. Så han binder seg til å lage videoer fra livet sitt, hver eneste dag. Det handler om å ikke klage over den tiden som allerede er tatt, men heller fordele den tiden du faktisk har på de tingene som betyr mest for deg.

Så hva sier dere? Skal vi prøve å blogge hver dag ut året?

For meg handler dette om å legge fra meg den indre kritikeren som alltid forteller meg at det jeg gjør er dårlig, at jeg ikke kommer til å klare det. Kanskje har den stemmen rett. Men, jeg blir jo i hvert fall ikke bedre av å la være å gjøre det?! Dette handler om å bli bedre til å skrive, til å oppdage de små tingene i livet, og til å tro på meg selv igjen. Corny.

Not every post will be great. A lot will suck. You will want to quit. But when you do it, something in you changes.

Så hva er planen min? Jeg har ingen. Denne teksten har jeg hittils endret på 45 ganger. Og den skulle egentlig blitt publiserert i går.

Noe sier meg at dette er en dårlig idé…

Bilde av Gabriel Beaudry.


Publisert

i

av

Kommentarer

19 kommentarer til “Blogge hver dag?!”

 1. Gitte avatar
  Gitte

  Heia deg! Jeg sier «Go for it!». Det som er fint med et slikt mål, i motsetning til «30 day challenge» eller lignende, er at du kan ta det på dagsformen. Jeg er ingen ekspert på å gjøre ting hver eneste dag, men kan anbefale å tegne stjerner i en veggkalender eller klistre sticky notes over senga og ta bort en for hver vellykkede dag.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, jeg tenker det samme. Har prøvd meg på sånne utfordringer tidligere, men har merket at jeg gjør det dårlig når jeg MÅ skrive om et gitt tema som jeg kanskje ikke føler noe sterkt for. Da vil jeg heller skrive to setninger og dele en kul video de dagene jeg er tom!

 2. Kristine avatar

  Jeg er også med i heiagjengen! :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hurra, takk :) Jeg håper jeg klarer det!

 3. Kristian avatar

  Har du noen gang veid opp tiden som blir brukt på å skrive om (45 ganger som du nevner her), mot gleden og vanen av å publisere noe daglig?

  Jeg tror alle som ikke enda er vandt med å publisere arbeid daglig, bygger hvert ord opp til å være mye viktigere enn det det egentlig er, da det første du satt med helt sikkert hadde vært godt nok.
  Misforstå meg rett, jeg er for alt i verden for å koke med materialet til å bli det beste det kan bli, men er det egentlig noe poeng i det, om målet er å blogge daglig, og omskriving gang på gang gjør at man ligger en dag bak skjema med publisering?

  Jeg håper ikke du tar dette som kritikk, da dette kun er spørsmål jeg selv synes er interessante, og sliter med når det gjelder å poste eget arbeid. Jeg merker selv at når jeg er i en flow av å pushe ut bilder på daglig basis, blir det lettere og lettere for hver dag, fordi jeg vet at alle som ser det ikke er i nærheten av å overtenke det på samme nivå som meg selv.

  Når det er sagt, håper jeg du gønner på med daglig posting! :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hei Kristian, slapp’a, tar det absolutt ikke som kritikk. Om noe så ser jeg på det som at vi er enige? Det er jo nettopp de punktene du nevner over at jeg vil gjøre dette her. Komme over perfeksjonismen, og finne gleden! Som du sier, hvert eneste ord ER ikke viktig, men når man tror det så forsvinner den gode følelsen ved å skrive. Og jeg vil finne tilbake til den gode følelsen :)

 4. Caroline avatar

  God idé, spør du meg! Bruk http://elefantzonen.com/ som inspirasjon :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, husker hun gjorde det. Elsket bloggen hennes!

 5. Luisa Fernanda del Mar avatar

  U CRAY! Neeeida, jeg har så trua på deg! Gleder meg til å se dine daglige oppdateringer <3
  Hilsen fangirl

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   <3

 6. Ingvild avatar

  Fysøren du er modig! I et halvt sekund skulle jeg til å skrive «jeg er med», men så …. Kanskje kanskje kanskje kanskje kanskje prøver jeg etter nyttår, som Elephantzonen. Fy faen hun var flink.

  Masse lykke til, gleder meg!!!!! <3

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hvorfor ikke bare hoppe i det? Bli med :D

 7. Milla avatar

  Eg tror jommen eg ska henga meg på. Is that ok? Haha. Detta e litt sånn *har fått i meg litt for mye øl og då finnes det ingen gode idear* moment. Without the beer ?

 8. Milla avatar

  Asså det sko stå *då finnes det ingen dårlige idear* ?

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Så klart er det OK! Ingenting vil gjøre meg gladere enn å gjøre dette sammen med flere :D

 9. Sigrun avatar

  Ååh, du er modig. Det er akkurat som du sier, de kravene man stiller til seg selv som er så vanskelige å drite litt i når man skal trykke publish. Håper jeg blir flinkere selv. Har alt for mange gamle drafts liggende som aldri ble noe av. Masse lykke til! Jeg gleder meg til å følge med.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, ikke sant! Jeg tror jeg har… 298 utkast på innlegg som jeg aldri ble ferdige med, haha. Kanskje jeg skal plukke frem noen av de når det blir som tyngst.

 10. Lise-Marie avatar
  Lise-Marie

  Noen ganger er det faktisk lov til å bare legge ut bilder av katter, for de er fine, og det gjør Siri! Lykke til med prosjektet :D

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   SÅ godt å høre, haha. Kommer garanTERT noen kattebilder etter hvert, når fantasien tar slutt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *