Bli et bedre menneske med disse fem triksene

Publisert i Hverdagen, Samfunn av
Bli et bedre menneske - Carina Behrens, carinabehrens.com

Vi er over syv milliarder mennesker i verden nå. Med så mange folk rundt omkring er det vanskelig å komme overens med alle, det er det ingen som forventer. Men, om bare litt flere av oss hadde vært litt bedre, så hadde det kanskje ikke vært like mye hat, krig og fordervelse i verden. Jeg tror at godhet og snille gjerninger er smittsomt. Så hvorfor ikke spre det rundt? Derfor skal jeg dele noen enkle triks for hvordan du kan bli et bedre menneske.

1. Si takk oftere

I butikken, på restauranten, til kollegaen din, til venninnen din, til kjæresten din, til barna dine, til foreldrene dine. Si takk litt oftere, vis at du setter pris på det andre gjør for deg. Spesielt de små tingene.

2. Vær snill

Smil til fremmede, hold oppe døra til de som kommer bak deg. Gi opp setet ditt til gravide, uføre og eldre. Gi komplimenter til folk, til og med de du ikke kjenner. Ikke ydmyk personen som sjekker deg opp på byen. Ikke vær sint på kundeservicen allerede før du har sagt hva du trenger hjelp med. Ta oppvasken uoppfordret.

3. Ikke bruk negative adjektiver om noen du er uenig med

Ikke kall noen dum, uvitende, egoistisk, stygg eller noe annet ufint, bare fordi du er uenig med dem. Når vi er sinte bruker vi ofte slike ord for å få en reaksjon fra den andre parten, men dette vil bare bidra til enda dårligere stemning. Klisjé, jeg vet, men prøv heller å puste dypt med magen og lytte til det personen har å si. Deretter kom med motargumentene dine og vinn den jævla diskusjonen som en boss ass bitch!

4. Innrøm når du tar feil

Det er aldri for seint å snu! Om du innser midt inni en diskusjon at du har feil, ikke vær redd for å innrømme det. Om noen tar dette som en svakhet, er det dem det er noe feil med.

5. Folk husker hvordan du fikk dem til å føle seg, ikke hva du sa

Så, få mennesker til å føle seg bra, og du vil klare deg helt fint!

Bilde av Iqbal Muakhid.

Forrige innlegg Neste innlegg

10 kommentarer

 • Reply Supermarie

  Det siste punktet leste jeg selv her om dagen – likte det veldig godt! Skal prøve å bruke det når jeg holder foredrag, gi folk en positiv følelse/inspirasjon – så kanskje jeg slutter å være så jævlig nervøs for å huske alt jeg skal si hver gang også, haha

  12. oktober 2016 at 13:07
  • Reply Carina Behrens

   Jeg tror jeg hørte det i en film for noen år siden, men ja, det har virkelig satt seg. Det er så sant! Og tviler ikke på at det kan hjelpe litt på nervene, det viktigste er jo at folk sitter igjen og føler seg opplyst/inspirert. Go you ?

   12. oktober 2016 at 13:10
 • Reply Tine Katrine

  Å, så bra. Mange som skulle ha lest dette!

  12. oktober 2016 at 15:07
  • Reply Carina Behrens

   Haha, ikke sant?

   12. oktober 2016 at 15:11
 • Reply Caroline

  Å, for noen fine punkter! :)

  12. oktober 2016 at 15:16
 • Reply victoria

  i like this! <3

  13. oktober 2016 at 01:24
 • Reply Maja

  «Ikke vær sint på kundeservicen allerede før du har sagt hva du trenger hjelp med.»

  Takk! *kundeservice-chick*

  13. oktober 2016 at 09:51
  • Reply Carina Behrens

   I feel ya!

   13. oktober 2016 at 11:32
 • Reply Luisa Fernanda del Mar

  Åh, ja! ORD!

  13. oktober 2016 at 12:38
 • Reply Brukne Vinger

  Jeg er dårlig på alt det der. I alle fall i det virkelige liv. Men jeg øver meg på å si takk, selv om det er vanskelig.

  17. oktober 2016 at 13:25
 • Legg igjen en kommentar

  Kanskje du også vil like