Leseliste - Carina Behrens, carinabehrens.com

Boksommeren 2016 (bøkene jeg leser #4)

Jeg ligger langt bak med årets leseutfordring. Jeg var nok litt vel selvsikker da jeg sa jeg skulle lese 24 bøker i år, når jeg så vidt klarte 14 i fjor. Har dere noen korte bøker å anbefale meg, så jeg kan komme à jour?

Uansett så har jeg lest en del gode bøker i sommer, og de er det på tide å rampe opp. En av dem er faktisk på 800 sider, så jeg vil jo påstå at jeg ikke akkurat har sluntra unna heller.

Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children

forfatter: Ransom Riggs | år: 2011 | sider: 348 | goodreads | ★★★★☆

Det tok litt tid for meg å komme inn i denne, men når jeg gjorde det ble dette til en fin virkelighetsflukt. Jeg likte historien, den var veldig annerledes enn jeg hadde sett for meg, men den var bra og original.

Dog, usikker på om jeg kommer til å rote meg til å lese neste bok i serien på en stund. Jeg synes forfatteren undervurderer leserne litt for mye, ved å overbeskrive enkle ting, men alt i alt liker jeg stilen hans.

The Brutal Language of Love

forfatter: Alicia Erian | år: 2001 | sider: 207 | goodreads | ★★★★☆

Dette er en samling diverse noveller, alle med kvinnelige hovedkarakterer. Den tar for seg både kjærlighet og sex, og selv om de er en smule overdrevne, tror jeg de fleste jenter og kvinner kan kjenne seg igjen. På Goodreads beskrev jeg den slik: I liked this. It was uncomfortable, in a good way. Important.

A Little Life

forfatter: Hanya Yanagihara | år: 2015 | sider: 816 | goodreads | ★★★★★

Muligens den beste boken jeg har lest i voksen alder. Jeg klarer fortsatt ikke helt forstå hvor bra den var, men skrivestilen, historien, alt var bare så utrolig mektig, vakkert og sårt. Den handler om fire venner i New York. Vi følger vennskapet deres fra de møtes på college og gjennom årene. Det skjer greier, seriøse greier, og historien blir bare mer og mer intens.

Dette er ikke en bok jeg vil anbefale for mennesker som blir lett trigget av for eksempel overgrep eller selvskading, men om du er en person som tåler å lese om slike ting, anbefaler jeg denne boken på det aller, aller sterkeste! ♥︎

Play Dead (Kim Stone #4)

forfatter: Angela Marsons | år: 2016 | sider: 390 | goodreads | ★★★☆☆

Jeg har skrevet om denne serien tidligere, og jeg har skrytt mye av den. Det er god krim med spennende plot og interessante krimsaker, men i denne fjerde boken synes jeg hovedkarakteren begynner å skrante litt.

Kim Stone skal liksom være sosialt utilpass, en person som er veldig lite flink med mennesker, men i denne boken virker det som hun bare er litt slem og frekk. Likevel liker alle henne. Hun har endret seg veldig siden den første boka, men jeg forstår ikke hvor endringene kommer fra. Det er ingen åpenbar årsak til endringene i personligheten og det irriterer meg. I den første boka blir det hintet om at hun har en personlighetsforstyrrelse. Men personlighetsforstyrrelser endrer seg ikke så lett.

Men, bortset fra det, en veldig spennende thriller fra Marsons.

Kommentarer

17 kommentarer til “Boksommeren 2016 (bøkene jeg leser #4)”

 1. Caroline avatar

  Elsker slike tips! Takk! Johan Harstad har mange korte bøker :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Takk, da skal jeg sjekke ut noen av hans!

 2. victoria avatar

  Åh, jeg har én, men jeg husker jo faen meg ikke hva hun heter da, men hun skrev.. åååååå. tenketenketenke. AHA! Second Life av S.J Watson! Og Before I go to sleep, trodde S.J var ei dame først, mer der tok jeg jaggu feil

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Haha, sånn kan det gå. Men takk for tips!

 3. neverendingcircles avatar

  Jeg blir mer og mer nysgjerrig på «A Little Life»! Også den andre mursteinen fra New York .. «City on Fire» synes jeg virker bra.

  Nå er jeg ikke den beste på korte bøker merker jeg, haha.. Men – «Merkelig vær i Tokyo» av Hiromi Kawakami likte jeg godt, det samme med «Alle utlendinger har lukka gardiner» av Maria Navarro Skaranger». Lykke til med leseutfordringen – det kan fortsatt gå! I fjor hadde jeg tvangslesing for meg selv i juleferien, så målet gikk akkurat ! I år ligger jeg langt bedre an :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Mursteinbøker er alltid litt skumle og truende der de ligger, men ofte blir jeg positivt overrasket. Leser du halvveis og ikke liker den er det jo ikke verre enn å begynne å lese noe annet :)

   Men tusen takk for tips ja, nå skal det leses for alt det er verdt! Så bra du selv ligger godt an, jeg også satt på nyttårsaften i fjor og krampeleste for å bli ferdig med utfordringens siste bok (men jeg rakk det) :P

 4. Lisa avatar

  TUSEN takk for lesetips! Jeg skal helt klart lese «A Little Life» når du ga den så god anbefaling (blir bare litt skremt av antall sider tho’)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   GJØR DET! Jeg tror faktisk ikke at du kommer til å angre, når du kommer i gang med den kommer de sidene til å fly fort!

 5. Guro N. avatar

  Så flotte tips! Må nok prøve meg på «A Little Life», jeg også. Men her står det et par bøker i kø. Har akkurat begynt på Roberto Savianos «Zero Zero Zero» som handler om verdens kokainnettverk (forfatteren har tidligere skrevet om den italienske mafiaen og har hatt politibeskyttelse siden…) og i hylla står det en portugisisk klassiker av Eça de Queirós, «Os Maias», som jeg ikke vet hva handler om, men jeg fikk den anbefalt og i gave av en portugisisk venninne som studerer litteratur, så den må vel leses snart den også :-) Lykke til med de 24!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Takk for tips, jeg har hatt lyst til å lese litt mer «dokumentar»!

 6. Jenny avatar
  Jenny

  Gleder meg sånn til å lese Yanagihara! Caroline tipser om Johan Harstads korte bøker, men hvis du liker New York-mursteiner, så høres det ut som om du bør prøve deg på Harstads siste: Max & Mischa og tetoffensiven. Den er ikke i nærheten av kort. Men åh, så god. 1100 sider om å komme til USA på ens foreldres flyttelass og streve med å finne seg til rette i seg selv.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   1100 sider?! Haha, den får nok vente til neste års utfordring i så fall :P Jeg leser jo ganske sakte, har jeg merket (eller, tar meg ikke nok tid til det). Men skal definitivt sjekke den ut, har hørt mye bra :)

 7. Maiken avatar
  Maiken

  Diktsamlinger! De er ofte korte. En god og tilgjengelig en er Ariana Reynes med Coeur De Lion. Veldig kul. Roman: Jenny Offill med Avdeling for Grublerier. Den er ny. Dødsmorsom.

 8. Maiken avatar
  Maiken

  Min mor sier av Stine Pilgaard. Også dritmorsom. The Great Gatsby! Den er kort. Barneloven av Ian McEwan går fort å lese.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   The Great Gatsby leste jeg i fjor. Den var ikke min greie, rett og slett. Men skal sjekke ut de andre. Må garantert begynne å lese mer dikt!

 9. Trude avatar
  Trude

  The Girls av Emma Cline. Hva som helst av Jessica Valenti, men spesielt The Purity Myth eller Sex Object: A Memoir.
  Pink Bits av Kat George. A Clockwork Orange av Anthony Burgess, Evig Søndag av Linnea Myhre, Dolores Claiborne av Stephen King, Radical Sanity av Elizabeth Wurtzel, The Rules of Attraction av Bret Easton Ellis og High Fidelity av Nick Hornby.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   The Girls har jeg hatt lyst til å lese lenge. Nå skal jeg definitivt gjøre det, takk for påminnelsen! Men her var det masse gode tips, jeg er stor fan av King, Wurtzel, Ellis og Hornby, men ikke lest disse (bortsett fra High Fidelity). Valenti har jeg ikke hørt om, men skal garantert sjekke ut, ser ut til at vi har ganske lik smak når det kommer til bøker :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *