Om å ikke være flink pike

17 kommentarer
Samfunn
Flink pike-syndromet - Carina Behrens, carinabehrens.com

Alle snakker om at det er greit å ikke være perfekt, så lenge du gjør ditt beste er det det viktigste og bla bla bla. Jada, det er viktig å prøve hardt, tørre å face your fears, gå ut av komfortsona og så videre. Men, det er viktig å huske på at du ikke trenger å være så forbanna flink heller. Du må faktisk ikke gjøre ditt beste hele tida.

Du trenger ikke å være god på å synge, eller tegne. Du trenger ikke å være flink til å skrive, lage mat eller ta bilder. Du trenger ikke være god på så mye egentlig, så lenge du er fornøyd. Hvis ikke er det bare å øve. Men til og med øvelse gjør deg faktisk ikke nødvendigvis til en mester. Og det er også greit!

Det er mye jeg ikke er veldig god til. Synge? Næh, helt medioker; jeg treffer tonene. Skrive? Tja. Mange som er bedre. Lage mat? Nope. Lærer meg å lage én rett, så spiser jeg den tre ganger i uka. Taco de andre dagene. Selv om jeg ikke er så ekstremt dårlig på disse tingene så er jeg også langt ifra best. Så klart aspirerer jeg til å bli bedre, jeg vil bli så god som jeg kan bli, men jeg trenger ikke være god på så mye. Kanskje bare noen få ting. Jeg synes det er viktigere å være en tålmodig person som er snill med andre. Lykkelig.

Det er viktig å huske at du ikke kan være flink til alt. Og det er helt innafor! Du er bra nok som du er – selv om du ikke er best.

Bilde av Molly Porter.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

17 kommentarer

 1. Indeed! Også er det så viktig å huske på at man aldri får gjort sitt beste hvis man driver og presser seg selv hele tida – best blir det alltid når man har det bra med seg selv. :)

  • Carina Behrens sier

   Ja, det har du helt rett i. Og jeg tror ikke en klarer å ha det helt bra med seg selv før en innser at en ikke kan være flink i alt. Ond sirkel – men den kan brytes!

 2. Så sykt enig. Tror det er viktig å påminne seg selv, hvertfall når man går ofte går seg vill i sosiale medier og en bloggverden der alt handler og lykke og prestasjon.

  • Carina Behrens sier

   Uff, ja. Dette innlegget var skrevet som en påminner til meg selv, fordi jeg ofte finner meg selv drømmende om et annet liv, bare fordi mitt ikke er perfekt. Sånn skal det ikke være! Da blir det så ekstra vanskelig å sette pris på de tingene man faktisk har i livet også :)

 3. Helt enig med deg, og så tror jeg det er greit å huske på at man ikke trenger å være så forbanna lykkelig hele tiden og ofte er det de små tingene som gjør meg glad. Så lenge man har det greit og føler seg fornøyd med det meste, så burde det være nok. Jeg stresser av og til med at jeg ikke føler meg glad nok, selv om jeg har det bra. Det er liksom et eller annet inni meg som sier at ‘nå har du det ikke bra’ bare fordi jeg har en litt kjipere uke enn uka som var. Det er jo helt håpløst å tro at man skal være glad absolutt hele tiden.

  • Carina Behrens sier

   JA, fint du sa det! Er absolutt ikke nødvendig å være glad eller lykkelig hele tiden. Helst ikke, egentlig. Da kjennes de gode stundene så mye bedre også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *