Val Kilmer, The Doors - Carina Behrens, carinabehrens.com

Fem filmer #7

Film er noe av det jeg liker aller mest, men det blir skuffende lite av det nå som jeg bor i Stockholm uten TV og en armkrok å ligge i. Når jeg kommer hjem fra jobb klokka 19 er det liksom mye enklere å se to episoder av en TV-serie før jeg legger meg, enn å se en hel film. Den krever oppmerksomhet jeg ikke har å gi etter ni timer på jobb og kanskje til og med én på trening. Men, jeg skal prøve å se mer. Jeg vil se mer. Derfor har jeg bestemt meg for å starte på denne spalta igjen, der jeg ramser opp de siste fem filmer jeg ser.

På den måten har jeg noen å dele opplevelsen med likevel :) Kan ikke du dele noen av dine beste filmopplevelser med meg? Jeg vil se mer bra film, det er så mye morsommere å se noe som er anbefalt!

Men nok tomprat, her er fem filmer jeg har sett siden sist:

Fem filmer - Carol - Carina Behrens

Navn: Carol (2015)
Sjanger: Drama, Romantikk
Regissør: Todd Haynes
Skuespillere: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson
Stjernekast: ★★★☆

«Carol» var en vakker film, men jeg synes den kanskje var litt treg. Muligens var jeg i feil humør for en slik film. Den handler om Therese som forelsker seg i en eldre kvinne, Carol. De to innleder et forhold, men det er ikke helt uproblematisk med tanke på at Carol er midt i en skilsmisse og året er 50-tallet en gang.

Fem filmer - Going Clear: Scientology and the Prison of Belief - Carina Behrens

Navn: Going Clear: Scientology and the Prison of Belief (2015)
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Alex Gibney
Medvirkende: Paul Haggis, Jason Beghe, Spanky Taylor

Stjernekast: ★★★★☆☆

Veldig interessant dokumentar om scientologien og det jerngrepet religionen har om sine følgere. Filmskaperne snakker med flere tidligere medlemmer, blant annet noen som var i kirken i over 20 år, og de forteller alle en historie om vold, pengepress, hjernevasking og gale mennesker.

Fem filmer - Purple Rain - Carina Behrens

Navn: Purple Rain (1984)
Sjanger: Drama, Musikal
Regissør: Albert Magnoli
Medvirkende: 
Prince, Apollonia Kotero, Morris Day
Stjernekast: ★★☆☆☆☆

Jeg har alltid elsket Prince-sangen «Purple Rain» og da jeg kom hjem forrige torsdag til nyheten om at Prince hadde gått bort (sadface) så måtte jeg så klart se filmen også. Og, selv om jeg er glad jeg så den (den kan vel nesten kalles en kultklassiker nå), så må jeg innrømme at jeg slet litt med å beholde fokus. For en dårlig film og for et musikals geni. Det er de to følelsene jeg sitter igjen med…

Fem filmer - The Doors - Carina Behrens

Navn: The Doors (1991)
Sjanger: Drama, Biografi, Musikk
Regissør: Oliver Stone
Medvirkende: 
Val Kilmer, Meg Ryan, Kyle MacLachlan
Stjernekast: ★★★★☆☆

Jeg har hatt en merkelig fascinasjon for 60- og 70-tallet den siste tiden, hippier og rockeband og alt som følger med. Så da jeg ble gjort oppmerksom på at det fantes en spillefilm om The Doors fra 1991 (dere vet jeg elsker 90-tallsfilm) måtte jeg se. Jeg skal ikke si så mye, men jeg jeg tror den beste beskrivelsen av denne filmen er at den er like eksentrisk som hovedmannen sjæl: Jim Morrison.

Fem filmer - Very Good Girls - Carina Behrens

Navn: Very Good Girls (2013)
Sjanger: Drama
Regissør: Naomi Foner
Medvirkende: Dakota Fanning, Elizabeth Olsen, Boyd Holbrook

Stjernekast: ★★★☆☆☆

En typisk historie om et vennskap som blir satt på prøve når det kommer en mann inn i bildet. Jeg likte veldig godt måten den var filmet på, og Elizabeth Olsen er en av de beste skuespillerne jeg vet om, men denne filmen ble litt… platt. Litt for enkel og forutsigbar, dessverre.

Kommentarer

10 kommentarer til “Fem filmer #7”

 1. Røverdatter avatar

  Åh, Carol har jeg så lyst til å se! Venter spent på at den dukker opp på Netflix.
  Going Clear så jeg på TV for en tid tilbake. Jæskla interessant!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, den er virkelig jæskla interessant. Var først nå da jeg så den at jeg ble klar over at scientologi faktisk er en kult og ikke bare en litt ekstrem religion.

 2. Kristine avatar

  Kan virkelig tenke meg å se The Doors-filmen og Carol! Siste jeg har sett er A winter’s tale – anbefales ikke. Men så Er ist wieder da på utekino forrige uke. Veit ikke om den finnes med engelske undertekster (eller norske, for så vidt) noe sted, men det er absolutt en interessant film å se. Er en (slags) komedie som handler om at Hitler kommer tilbake i 2014!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Tusen takk for tips, ser at den faktisk ligger på Netflix her i Sverige, så den må jeg se!

 3. Paula avatar

  Takk for mange tips, kommer til å trenge et par filmer å se hvis været fortsetter som nå. :-)

 4. victoria avatar

  The Roots vil jeg gjerne se på, men har ikke kommet så langt, og The Doors, ellers så er det liksom ikke mange filmer som frister lengre, kun den ene nye med Anthony Hopkins!

 5. Eklektisk avatar

  Har sett Going Clear: Scientology and the Prison of Belief. Veldig interessant!
  Du har sett Jungelboken også, den likte du <3

  Ellers tviler jeg på at jeg har sett en eneste film du ikke har sett, for å være ærlig.

 6. Milla avatar

  Takk for tips søta. Ska definitivt se den dokumentaren om Scientologi, elske dokumentarer <3

 7. Milla avatar

  // Eg har kje ord. Tusen takk Carina. Blitt så ekstremt mye glad i deg. Glede meg sånn te å treffa deg irl sånn at eg kan gi deg den beste og lengste klemmen ever <3

 8. Luisa Fernanda del Mar avatar

  Elsker film-tipsene dine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *