Kropp - Carina Behrens, carinabehrens.com

Feit, feitere, feitest

Speil, speil, på veggen der, hvem er feitest, i landet her?

Anette Marie, en av Norges største fitnessbloggere, skrev et innlegg med tittelen Jeg har blitt feit igjen. Hun er bekymret for bikinikroppen 2016 fordi hun nå veier 66 kilo… Nei, Anette Marie, du er ikke feit. Men det er ikke alle leserne dine som forstår det. Det er faktisk ganske mange av leserne dine som tar det du skriver dønn alvorlig. Og det er farlig!

Forbilde? For et ansvar! Så hvis jeg drar på meg bikinien og føler meg litt feit i forhold til hva jeg har vært, så skal jeg ha ansvaret for at mange unge jenter føler seg ille? Jeg føler for å fortelle at jeg også kan se meg i speilet en dag og tenke tanker som andre også kan gjøre. Jeg har selvinnsikt og jeg klarer jo å se at kantene blir rundere.

Problemet er ikke at Anette Marie føler at hun går opp i vekt og ikke føler seg vel i egen kropp. Problemet her er at hun bruker ord som «tjukk» og «feit» om en kropp hun veldig godt vet i utgangspunktet ikke er «tjukk» og «feit». Når hun deretter ikke bare kan innrømme at hun kunne skrevet det annerledes, nettopp fordi hun er et forbilde for mange, så plager det meg. NEI, du ba kanskje ikke om å få den posisjonen, men nå som du har den, kan du ikke bruke den innflytelsen for å gjøre en positiv endring?

Jeg synes det er utrolig synd at en velkjent profil i fitnessverdenen, som i tillegg er en av Norges største bloggere, går ut og skriver at hun er feit. På den ene siden kan jeg veldig godt forstå hva hun mener; selvfølgelig. Jeg har mange ganger sett meg selv i speilet og tenkt at faen, enda en pølse rundt magen. Hvem av oss har ikke det? Men å bruke ord som «feit» og «tjukk», for deretter å fraskrive seg alt ansvar, fordi hun også må «få lov å føle det sånn».

Det er ikke sånn det fungerer. Når du veier 66 kilo og går ut og sier at er «feit», da blir det et problem. Kunne ikke du, Anette Marie, heller gått ut og sagt at du ikke følte deg vel i egen kropp? Hvorfor skal du være så påståelig å si at 66 kilo er overvektig? For det er jo nettopp det «feit» betyr, er det ikke? At man er overvektig?

Jeg er så glad for at jeg er så «gammel» at jeg klarer å se at dette ikke er normalt, at dette ikke er hva jeg streber etter. Selv sitter jeg her med tre pølser rundt magen (jeg bruker belte i dag, vanligvis er det to) og nyter kaffen min med vanlig melk og senere skal jeg jammen nyte en øl eller fem også. Og kose meg. Når sommeren kommer skal jeg ta på en bikini og se på meg selv i speilet og tenke at kropp + bikini = bikinikropp!

Bikinikropp - Carina Behrens, carinabehrens.com

Kommentarer

17 kommentarer til “Feit, feitere, feitest”

 1. Caroline avatar

  Shit, du fikk dette ut mye bedre enn meg. TAKK!

 2. Susanne avatar
  Susanne

  Amen!!

 3. Nadia avatar

  Åhh elsk. Vi må bli en hær mot dette tullet, sann seriøst. En Lovearmy, haha! :p Kjempebra skrevet, og jeg er SÅ enig.

 4. Anette avatar

  Det eg synest er litt synd, er at ho legg ut kva ho eter for å gå fort ned i vekt. Redd for at folk kan tenkje at dette er nøkkelen til å gå ned i vekt, og prøver seg. Slike dietter kan ende veldig dårleg :/

 5. Milla avatar

  Amen to that!

 6. hanne avatar

  Amen i tredje!

 7. Røverdatter avatar

  High five for et fabelaktig innlegg!! Nok kroppshysteri nå. Mer enn nok.

 8. lavFODMAP avatar

  Man skjønner man er gammel når man ikke en gang vet hvem denne Anette Marie er, selv om hun er en av norges største bloggere og akkurat nå er jeg også veldig glad for at jeg er så gammel!

  Bra skrevet!

 9. Karoline avatar

  Innmari godt skrevet blogginnlegg, Carina, og jeg er så enig med deg. Og hva angår kropp tenker jeg generelt sett at det viktigste er å føle seg vel med seg selv, det betyr mye mer enn hva nøyaktig man veier.

 10. neverendingcircles avatar

  Godt innlegg, helt enig med deg og dere andre som kommenterer her. Jeg synes det er altfor mange av toppbloggerne som avskriver seg alt ansvar og ikke skjønner hva slags påvirkningskraft de har på unge lesere.

 11. Julie avatar

  Jeg er så enig! Flott skrevet :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Hurra! Og tusen takk ♥︎

 12. Ingvild avatar

  Amen og sykt fint skrevet :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Tusen takk, Ingvild ♥︎

 13. Elisabeth avatar

  Bra skrevet! Synd at enkelte «forbilder» ikke ser selv hvordan de påvirker, og tenker seg om en gang eller to før de ordlegger seg. Du får frem poenget, bra!

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Ja, helt enig med deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *