Ungdom som dreper hverandre og seriemorder på vift (bøkene jeg leser #1)

11 kommentarer
Litteratur
Lese bøker - Carina Behrens, carinabehrens.com

Et av mine nyttårsforsetter er å lese 24 bøker innen året er omme. I fjor var målet 15 bøker, og det gikk akkurat (jeg satt bokstavelig og nileste på nyttårsaften for å bli ferdig med den siste boka). Så jeg syntes det selvfølgelig var innafor å legge på NI bøker denne gangen.

Så, heretter vil jeg innimellom skrive et innlegg med små omtaler/anmeldelser av bøkene jeg har lest så langt. For hva er vel gøy med å lese om du ikke kan tipse eller advare andre i etterkant?

The Hunger Games (The Hunger Games #1)

forfatter: Suzanne Collins | år: 2008 | sider: 374 | goodreads | ★★★★☆

Et dystopisk, fremtidig Nord-Amerika, der 24 ungdommer må kjempe mot hverandre til alle er døde bortsett fra én. Og så skjer det igjen og igjen, hvert år. Ja, dere vet jo hva den handler om. Grunnen til at jeg ventet så lenge med å begynne på denne serien var mest fordi jeg var sikker på at jeg ikke ville like skrivestilen. Det var feil. Jeg likte denne veldig godt. I begynnelsen synes jeg at hovedpersonen Katniss hadde litt vel mange issues, men jeg likte at dette var personlighetstrekk som også kom i veien for henne videre i historien.

Lost Girls: An Unsolved American Mystery

forfatter: Robert Kolker | år: 2013 | sider: 399 | goodreads | ★★★☆☆

«Lost Girls» er den sanne historien om en rekke kvinner som ble funnet drept over en årrekke, alle på samme plass, mest sannsynlig ofre for den samme personen. En person som enda ikke er tatt. Alle kvinnene jobbet som sexarbeidere og de har alle hver sin historie. Det er disse historiene vi får servert i denne true crime-boka.

Den er ikke spennende og den er ikke informativ nok. Den har mye fokus på jentene og menneskene i deres liv, før og etter at de forsvant/ble funnet, men ikke så mye fokus på etterforskningen og harde fakta. Som noen på Goodreads skriver: «Less family, more detective snooping.» Og jeg er helt enig. Men den var interessant og underholdene nok. Bare sykt irr at de ikke tok morderen på slutten…

Evil Games (D.I. Kim Stone #2)

forfatter: Angela Marsons | år: 2015 | sider: 384 | goodreads | ★★★★☆

Jeg kom tilfeldig over denne ukjente bokserien fordi den var billig på Amazon… Jeg hadde nylig fått Kindle i bursdaggave, men hadde lite penger å bruke på bøker. Så kom jeg over denne serien. Bøkene kostet next to nothing. Etter å ha forsikret meg om at de ikke hadde alt for negativ omtale på Goodreads bestemte jeg meg for å kjøpe alle tre som så langt var publisert. Jeg har ikke angret.

Til tross for at dette er bøker som kommer på løpende bånd (de tre første bøkene i serien ble alle utgitt i løpet av 2015) så synes jeg det er en utrolig spennende og godt skrevet krimserie.

Kim Stone er en kvinne som har steget raskt i rankene til tross laber sosial intelligens og generell misnøye med andre mennesker. Hun har så klart en hel del personlige problemer. Sakene hun tar på seg er utrolig spennende og det eneste problemet jeg hadde da jeg leste den første boka i serien er at Stone stadig sier til kollegaen, som er mann, «what are you, a girl?», når det er noe han ikke vil gjøre, som om det er noe negativt å være jente. Det gjør hun heldigvis ikke i denne.


Tips meg gjerne om en god bok i kommentarfeltet, jeg er åpen for det meste!

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

11 kommentarer

  1. Pingback: CARINA BEHRENS - 43 kjappe - CARINA BEHRENS

  2. Pingback: Carina Behrens - Taxisjåfør med skumle hensikter og zombiekrig (bøkene jeg leser #3) - Carina Behrens

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.