Lese bøker - Carina Behrens, carinabehrens.com

Ungdom som dreper hverandre og seriemorder på vift (bøkene jeg leser #1)

Et av mine nyttårsforsetter er å lese 24 bøker innen året er omme. I fjor var målet 15 bøker, og det gikk akkurat (jeg satt bokstavelig og nileste på nyttårsaften for å bli ferdig med den siste boka). Så jeg syntes det selvfølgelig var innafor å legge på NI bøker denne gangen.

Så, heretter vil jeg innimellom skrive et innlegg med små omtaler/anmeldelser av bøkene jeg har lest så langt. For hva er vel gøy med å lese om du ikke kan tipse eller advare andre i etterkant?

The Hunger Games (The Hunger Games #1)

forfatter: Suzanne Collins | år: 2008 | sider: 374 | goodreads | ★★★★☆

Et dystopisk, fremtidig Nord-Amerika, der 24 ungdommer må kjempe mot hverandre til alle er døde bortsett fra én. Og så skjer det igjen og igjen, hvert år. Ja, dere vet jo hva den handler om. Grunnen til at jeg ventet så lenge med å begynne på denne serien var mest fordi jeg var sikker på at jeg ikke ville like skrivestilen. Det var feil. Jeg likte denne veldig godt. I begynnelsen synes jeg at hovedpersonen Katniss hadde litt vel mange issues, men jeg likte at dette var personlighetstrekk som også kom i veien for henne videre i historien.

Lost Girls: An Unsolved American Mystery

forfatter: Robert Kolker | år: 2013 | sider: 399 | goodreads | ★★★☆☆

«Lost Girls» er den sanne historien om en rekke kvinner som ble funnet drept over en årrekke, alle på samme plass, mest sannsynlig ofre for den samme personen. En person som enda ikke er tatt. Alle kvinnene jobbet som sexarbeidere og de har alle hver sin historie. Det er disse historiene vi får servert i denne true crime-boka.

Den er ikke spennende og den er ikke informativ nok. Den har mye fokus på jentene og menneskene i deres liv, før og etter at de forsvant/ble funnet, men ikke så mye fokus på etterforskningen og harde fakta. Som noen på Goodreads skriver: «Less family, more detective snooping.» Og jeg er helt enig. Men den var interessant og underholdene nok. Bare sykt irr at de ikke tok morderen på slutten…

Evil Games (D.I. Kim Stone #2)

forfatter: Angela Marsons | år: 2015 | sider: 384 | goodreads | ★★★★☆

Jeg kom tilfeldig over denne ukjente bokserien fordi den var billig på Amazon… Jeg hadde nylig fått Kindle i bursdaggave, men hadde lite penger å bruke på bøker. Så kom jeg over denne serien. Bøkene kostet next to nothing. Etter å ha forsikret meg om at de ikke hadde alt for negativ omtale på Goodreads bestemte jeg meg for å kjøpe alle tre som så langt var publisert. Jeg har ikke angret.

Til tross for at dette er bøker som kommer på løpende bånd (de tre første bøkene i serien ble alle utgitt i løpet av 2015) så synes jeg det er en utrolig spennende og godt skrevet krimserie.

Kim Stone er en kvinne som har steget raskt i rankene til tross laber sosial intelligens og generell misnøye med andre mennesker. Hun har så klart en hel del personlige problemer. Sakene hun tar på seg er utrolig spennende og det eneste problemet jeg hadde da jeg leste den første boka i serien er at Stone stadig sier til kollegaen, som er mann, «what are you, a girl?», når det er noe han ikke vil gjøre, som om det er noe negativt å være jente. Det gjør hun heldigvis ikke i denne.


Tips meg gjerne om en god bok i kommentarfeltet, jeg er åpen for det meste!

Kommentarer

11 kommentarer til “Ungdom som dreper hverandre og seriemorder på vift (bøkene jeg leser #1)”

 1. Caroline avatar

  Du er flink å lese for tiden, ass! Jeg skal lese sånn 14 bøker tror jeg, og jeg har lest to… HAHAHA.

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Da ligger du mye bedre an enn meg, jeg leser på min fjerde nå…

 2. Stine Friis avatar

  Jeg har lest.. Øhm.. Kanskje to eller tre hele bøker? Også noen halve. Og litt pensum. Blæ, skjerpings! :D Har ikke noe mål, men håper å lese så mye jeg får til av høstlista til Aschehoug før jeg slutter! (En av fordelene med forlag, du får se manusene før alle andre. Heheheheheh<3)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Du som omringer deg med bøker hver eneste dag må jo bli SÅ inspirert til å lese? Eller har man kanskje ikke tid til å lese når man jobber på forlag :P Virker som et travelt, men gøy, liv!

 3. Elena avatar

  Jeg har som mål å lese 45 bøker i år! Hadde 35 i fjor. Klarte det. Men vet ikke om jeg klarer 10 ekstra i år. Håper det! :D

  Har i hvert fall som mål å lese alle bøkene til Knausgård i år. Og han skriver faktisk JÆVLIG bra. Så kan anbefale Min kamp 1 og 2, foreløpig. :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   WOW, 45?? Du er gal, kvinne! Vet du, Knausgård-bøkene har jeg tenkt lenge at jeg må lese. Har til og med den første liggende i bokhylla hjemme i Norge. Takk for påminnelsen, den skal jeg jammen meg få lest!

 4. Thea avatar

  Om du ikke har lest 1Q84 av Murakami er den vel verdt å legge til i leselista! Ellers elsker jeg Svøm med dem som drukner av Lars Mytting. Har også fått anbefalt Open City av Teju Cole – men ikke lest den! Blir superinspirert av deg – rett inn på Deichmanske etter jobb i dag :)

  1. Carina Behrens avatar
   Carina Behrens

   Takk for tips, har ikke lest noen av de! Alltid på utkikk etter interessante norske bøker, siden jeg leser så mye på engelsk. Så gøy at du ble inspirert <3

 5. Karoline avatar

  Fint innlegg, bøker er elsk og 24 bøker er et fint lesemål (litt skrytete så er 24 faktisk det antallet bøker jeg har lest så langt i år, men så er målet mitt for i år også ca 100 bøker og så leser jeg veldig mye og veldig raskt så da blir det sånn). Den beste boka jeg har lest så langt i år er nok «Wolf by wolf» av Ryan Graudin og den mest fascinerende boka jeg har lest er den grafiske romanen «Beautiful Darkness», men ååå, det er mye fin litteratur <3

 6. […] Hvilken bok var den siste du leste? Evil Games, bok nummer to i en krimserie jeg liker veldig godt. (Les hva jeg syntes om […]

 7. […] ligner ikke noe jeg har lest før. Jeg trenger ikke snakke så mye om serien, for jeg har allerede gjort det her, men her er et lite sammendrag av Lost Girls, bok nummer tre, hentet fra […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *