Mine beste bloggressurser

27 kommentarer
Blogging
Mine beste bloggressurser - Carina Behrens, carinabehrens.com

Jeg tror faktisk aldri jeg har skrevet noe om hvilke verktøy aka. bloggressurser jeg bruker når jeg blogger, og det er jo synd. Jeg har holdt på i ganske mange år nå og har selvfølgelig valgt meg ut noen favoritter som jeg alltid kommer tilbake til. Noen av disse har dere garantert kjennskap til fra før av, men forhåpentligvis forlater dere dette innlegget med litt ny driv og blogglyst!

Pocket

Med Pocket kan jeg lagre hva som helst fra nettet som jeg kommer over og har lyst til å lagre til senere, ved hjelp av en knapp i nettleseren som ser sånn her ut: Skjermbilde 2016-03-18 kl. 13.54.42Om jeg for eksempel leser et blogginnlegg noen har skrevet med 100 blogginnleggideer, så trykker jeg på sagt knapp og den vil automatisk lagre seg i appen jeg har lastet ned til både MacBook og telefon. Her også logger du inn med e-post eller Facebook, og kan deretter finne igjen det du har lagret på hvilken som helst enhet.

Pocket app - Carina Behrens, carinabehrens.com

Evernote

Evernote er glimrende for å sortere notater, kladder og lignende, for eksempel å sortere innlegg etter spalter og så videre. Du logger inn med e-postadressen din, lager notatbøker og notater inni hver notatbok, og når du logger inn på en annen data så har du likevel alt tilgjengelig. Jeg har også begynt å bruke denne for å få litt orden og struktur på den skjønnlitterære skrivingen min, og det har gjort hele livet mitt så mye enklere!

Evernote - Carina Behrens, carinabehrens.com

Bloglovin’

Jeg bruker Bloglovin’ til å følge diverse kreative bloggere og magasiner som ofte skriver om saker og ting rundt temaet blogging og alt som følger med. Noen av mine favoritter per dags dato er: Sunday Chapter ⊹ The Wonder Forest ⊹ Helene in Between ⊹ XO Sarah ⊹ Career Girl Daily ⊹ Elle & Company ⊹ XOMISSE.

Du kan også følge meg på Bloglovin’, om du har lyst…

Canva

Canva - Carina Behrens, carinabehrens.com

Canva har vært en livredder. Jeg liker å tro at jeg er ganske dreven i Photoshop og klarer å få til det meste jeg har lyst til å få til, men noen ganger er rett og slett verken inspirasjon eller fokus tilstede nok til å få til noe bra. Headerbildet i dette innlegget er for eksempel laget med dette programmet – som du ikke trenger å laste ned engang. Alt skjer online, alt du trenger er wifi og egne bilder å bruke. Har du egne bilder finnes det ikke grenser for hva du kan gjøre. Når du har late dager (som jeg ofte har) så finnes det utroling mange flotte maler du kan bruke!

Stockphotos

Jeg er ikke så flink til å ta bilder. Jeg er ikke den dårligste heller, men jeg tar meg generelt lite tid til å ta gode bilder som kan brukes litt mer generelt. Da er gratis stockphotos en helt fantastisk løsning. Bildet i dette innlegget er for eksempel hentet fra en slik side. Disse sidene lever som regel på donasjoner og word of mouth, så selv om de fleste ikke krever at du lenker tilbake engang, så gjør jeg alltid det! Mine to favorittnettsider til dette er Pexels og Unsplash, men det finnes utallige prima sider som samler bilder som er gratis å bruke, slik at du slipper.

Dafont

Dafont er  nettstedet der jeg finner de fleste fontene jeg bruker i headere og slikt. De er alle gratis og det finnes tusenvis å velge imellom. Her er noen av mine favoritter akkurat nå (trykk på fonten for å komme til nettsiden):

Favorittfont - Carina Behrens, carinabehrens.com
Skjermbilde 2016-03-18 kl. 13.31.47
Skjermbilde 2016-03-18 kl. 13.32.10
Skjermbilde 2016-03-18 kl. 13.32.18
Skjermbilde 2016-03-18 kl. 13.33.22
Skjermbilde 2016-03-18 kl. 13.33.43

Synonymet

Jeg er en rakker på å bruke de samme ordene om og om igjen, så jeg er helt avhengig av tilgang til synonymordbok. Heldigvis ligger det flere slike på nettet, og min nye favoritt er Synonymet.no. Nå slipper jeg å bruke ordet fantastisk for absolutt alt jeg synes er flott og fint og… fantastisk!

Bare i dette innlegget hadde jeg skrevet «fantastisk» fem ganger før jeg gikk igjennom og endret noen av de…

Headerbilde: Pexels.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

27 kommentarer

  1. Pingback: Ukas - Røverdatter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.