Inside Out - Fem filmer - Carina Behrens, carinabehrens.com

Fem filmer #6

Inside Out - Fem filmer - Carina Behrens, carinabehrens.com

Den siste tiden har det skjedd så mye annet i livet at det har ikke blitt så mange filmer. Jeg har jo dessuten blitt steingammel og liker ikke å legge meg så mye seinere enn 22:30 i hverdagene, så da er det ikke alltid det blir tid til film. Men, fem filmer har jeg sett siden sist og det er litt av hvert og noe for enhver.

PS: Jeg burde vel egentlig ha tipset om skrekkfilmer i dag, men jeg har ikke hatt tid til å lage et sånt innlegg, så jeg vil heller anbefale å lese Stinas skrekktips eller Lisas tips. Så kan jeg heller foreslå noen litt senere. For meg er skrekkfilmer lov hele året – ikke bare på Halloween :D

Carina Behrens, carinabehrens.com

Fem filmer - Heat - Carina Behrens

Navn: Heat
Sjanger: Action
Regissør: Michael Mann
Skuespillere: Robert de Niro, Al Pacino, Val Kilmer
År: 1995
Terningkast: 5

Jeg har ikke tålmodighet for lange filmer, jeg må bare innrømme det. Men det er også det eneste som trekker denne klassikeren ned i terningkast. Det, og det forferdelige løshåret til Val Kilmer. Dette er en slags katt og mus-film, der Al Pacino er etterforskeren og Robert DeNiro skurken. Vi blir kjent med begge karakterene og finner trekk vi kan like – og mislike – hos begge to. Det er dette som gjør denne til en litt annerledes skurkefilm. Burde absolutt sees – spesielt om du liker 90-tallsfilmer sånn som jeg gjør!

Fem filmer - Inside Out - Carina Behrens

Navn: Inside Out
Sjanger: Animasjon, Tegnefilm
Regissør: Pete Docter, Ronnie Del Carmen
Skuespillere: Amy Poehler, Bill Hader, Mindy Kaling, Lewis Black,
År: 2015
Terningskast: 5

For en vakker animasjonsfilm. Og endelig en film som ikke handler om en prins eller gutt eller noe av den typen i det hele tatt. Inside Out er en film om det å være trist. Vi blir kjent med Riley og følelsene hennes – bokstavelig talt. Inni hodet hennes, og alle våre andres, er fem hovedfølelser: Joy, Sadness, Fear, Anger og Disgust. Når Riley og familien flytter til San Francisco blir alle disse satt på prøve. Dette er en skikkelig fin film som forteller barn at det er greit å være triste også, og i et samfunn der alt skal være så perfekt, så tror jeg det er viktig!

Fem filmer - Man on Fire - Carina Behrens

Navn: Man on Fire
Sjanger: Action, Thriller
Regissør: Tony Scott
Skuespillere:
 Denzel Washington, Dakota Fanning, Christopher Walken
År: 2004
Terningskast: 4

Tidligere leiemorder i krigen, Creasy, blir leid inn av en rik, amerikansk familie i Mexico City for å beskytte datteren deres etter at en bølge med kidnappinger har kommet til byen. Jenta blir likevel tatt Creasy bestemmer seg for å finne alle de involverte og ta hevn. Dette var en skikkelig bra film som jeg ikke kan skjønne at jeg ikke har sett tidligere. Denzel er jo en utrolig god skuespiller og han får meg til å føle all the feels. Dakota også beviser nok en gang akkurat hvor god skuespiller hun var da hun var liten (og fortsatt, da). Det som trekker ned er at det blir litt mange klisjeer i måten de prater på. Men det kan jeg leve med!

Fem filmer - Legends of the Fall - Carina Behrens

Navn: Legends of the Fall
Sjanger: Drama
Regissør: Edward Zwick
Skuespillere: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn
År: 1994
Terningskast: 2

Oh gaaawd, for en lang film. Jeg tenkte dette skulle bli koselig – det er jo en klassiker – men det tok ikke sånn alt for lang tid før øynene flakka vekk fra skjermen. Her skjer det alt for mye alt for lenge. Krig, kjærlighet, død, liv, you name it. «Epic tale of three brothers and their father living in the remote wilderness of 1900s USA and how their lives are affected by nature, history, war, and love.» Filmen tar liksom aldri slutt. Aldri. Og så er litt artig for mens alle blir eldre ser ikke Brad Pitt ut til å eldres én dag i løpet av filmen – som har et tidsspenn på sikkert ett tiår minst.

Fem filmer - The Secret in Their Eyes (El secreto de sus ojos) - Carina Behrens

Navn: The Secret in Their Eyes (El secreto de sus ojos)
Sjanger: Drama, Thriller
Regissør: Juan José Campanella
År: 2009
Terningskast: 4

En pensjonert etterforsker vil skrive roman om en uoppklart sak han aldri klarte å glemme, der en nygift, ung kvinne ble voldtatt og drept. Vi får se tilbake 25 år i tid og vi får se «nåtid», hva som hendte med menneskene involvert. Har hatt denne på lista lenge, men først når jeg fikk vite at det snart kommer en amerikansk versjon fikk jeg rota meg til å se den (selv om remaken ikke ser ut til å ha mye rot i originalen). Jeg likte denne såpass godt at den får en firer, men den er til tider litt for melodramatisk for meg. Gleder meg til å se om den nye klarer å leve opp til de nyskapte forventningene mine!

Kommentarer

4 kommentarer til “Fem filmer #6”

  1. Caroline avatar

    Inside Out er så fin!

  2. Stine Friis avatar

    Inside Out var kjempefin! :D Jeg har en liten Star Wars-fase om dagen, og har mål om å få sett hele sagaen før premieren på episode sju i desember. I kveld blir det derimot serie-maraton, som egentlig er fredagsritualet til meg og kjæresten. Men siden vi begge var ute i går forskjøv vi det til i dag. Føler meg så gammelt ektepar når vi ofte ditcher fylla for serier, men ååh så koselig det er!

  3. Synne avatar

    Inside Out er så fin at den nok blir årets julegave til meg selv :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *