Fem filmer #5

10 kommentarer
Film
Fem filmer, Bettie Page - Carina Behrens, carinabehrens.com

Fem filmer, Bettie Page - Carina Behrens, carinabehrens.com

Jeg har sett fem filmer igjen. Denne gangen en god blanding av action, musikk, nakenhet, skrekk og vanskeligheter. Les for eksempel hva jeg syntes om «Villmark 2» og se hvilke dokumentarer du burde lete opp på (alle dokumentarene i dette innlegget er sett på Netflix) om du har en ellers planløs helg. Her er det noe for alle + noe for ingen.

Carina Behrens, carinabehrens.com

Southpaw - Carina Behrens

Navn: Southpaw
Sjanger: Action, Drama
Regissør: Antoine Fuqua
Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, Curtis «50 Cent» Jackson
År: 2015
Terningkast: 4

Når bokseren Billy Hope uventet mister kona i et slags gjengoppgjør, synker han langt ned i mørket. Han ender opp med å miste datteren og må bevise at han er frisk nok psykisk til å ta vare på henne. For å livet på rett kjøl ber han om hjelp fra legendariske boksetrener Tick Wills. Selv om jeg ikke er spesielt fan i boksing som sport har jeg sett flere filmer der det funker bra som en tilleggshistorie. Dette er den av dem, selv om jeg synes den blir litt for overdrevet til tider. Men absolutt verdt en titt om du er i humør for noe litt mer… brutalt.

Fem filmer - What Happened, Miss Simone - Carina Behrens

Navn: What Happened, Miss Simone?
Sjanger: Dokumentar, Musikk
Regissør: Liz Garbus
År: 2015
Terningkast: 4

Det var først når jeg så denne at jeg ble klar over hvor lite jeg egentlig visste om Nina Simone, dama som står bak noen av verdens mest kjente sanger. Hun også, som mange av de store, har noen skjeletter i skapet, men det er så befriende å se en så ærlig og åpen historie. Her virker det som ingenting er for skamfullt til å fortelle. Gjennom intervjuer av Nina, eksmannen, vennene og datteren får vi et innblikk i det turbulente, men kreative og engasjerte livet til en av verdens største sangerinner.

Fem filmer - Bettie Page Reveals All - Carina Behrens

Navn: Bettie Page Reveals All
Sjanger: Dokumentar, Pin-up
Regissør: Mark Mori
År: 2012
Terningskast: 5

Historien om denne dama er så interessant, spesielt siden Bettie Page har vært en slags ikon på kvinnelighet i alle år, men ingen har visst så mye om henne. I denne filmen får vi vite hva som gjorde at hun ble den hun ble, men også hva som skjedde etter at hun forsvant fra rampelyset midt i høydepunktet av karrieren. Og FOR en interessant historie det er. Mange trodde kanskje hun var død, men det stemmer ikke, for det er nemlig Bettie Page selv som forteller historien sin!

Fem filmer - Villmark 2 - Carina Behrens

Navn: Villmark 2
Sjanger: Skrekk
Regissør: Pål Øie
Skuespillere:
 Ellen Dorrit Petersen, Anders Baasmo Christiansen,Mads Sjøgård Pettersen
År: 2015
Terningskast: 1

Vi møter fem anleggsarbeidere som har tatt på seg jobben om å spore et gammelt, øde og forlatt sanatorium for miljøfarlig avfall før det skal rives. Det viser seg at det ikke bare er den gamle, creepy vaktmesteren som fortsatt holder til i bygget. Altså, ingenting i denne filmen hadde noe som helt poeng og jeg satt og gjespet meg gjennom hele filmen. Av gjengen på åtte stykker var det én som likte den. Og hva var greia med fuglenebbet? Nei, folkens, stay away. Det beste med denne filmen er plakaten. Om dere vil kan jeg lage et innlegg der jeg anbefaler gode skrekkfilmer?

Fem filmer - The Dark Matter of Love - Carina Behrens

Navn: The Dark Matter of Love
Sjanger: Dokumentar, Drama
Regissør: Sarah McCarthy
År: 2012
Terningskast: 4

Her får vi følge Diaz-familien i det de adopterer tre barn fra Russland, som har vokst opp på barnehjem. Vi får se hvor vanskelig det er for både barna og den amerikanske familien å tilpasse seg til hverandre. Jeg synes for mye av skylden blir lagt på barna. Jeg får inntrykk av at så mange av problemene kunne vært unngått om de forsto hverandre – bokstavelig talt. Men, det sagt, jeg likte denne veldig godt. Den tør å sette fokus på de vanskelige delene ved det å adoptere og den burde være obligatorisk å se for alle som vurderer noe sånt.

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.