Fem filmer #4

11 kommentarer
Film
Fem filmer - Carina Behrens, carinabehrens.com

martian

Naturligvis har jeg sett mye mer enn fem filmer siden sist jeg skrev et «siste filmer»-innlegg, men dere vet, stuff og life happens og så videre. Men, jeg likte denne spalten, så jeg tar den opp igjen. Yay or nay?

Carina Behrens, carinabehrens.com

The Martian

Navn: The Martian
Regissør: Ridley Scott
Skuespillere: Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig, Sean Bean, Aksel Hennie
År: 2015
Terningkast: 5

Jeg er ikke av typen som synes at romskip og verdensrommet er sånn overveldende underholdende, men jeg kan sette pris på en god «romfilm» når jeg ser den. The Martian handler om astronaut Mark Watney (spilt av Matt Damon) som ved et uhell blir forlatt på Mars. Vi følger med fra sidelinjene mens han prøver å overleve i et klima som absolutt ikke vil samarbeide, mens han venter på å bli reddet av NASA. For meg ble filmen muligens litt lang, men den er nok ikke det for space-fans. Det at Aksel Hennie er med gjør det jo litt ekstra moro da (det kan være at jeg klappet litt da navnet hans dukket opp i rulleteksten)!

The First Wives Club - Carina Behrens

Navn: The First Wives Club
Regissør: Hugh Wilson
Skuespillere: Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton, Sarah Jessica Parker
År: 1996
Terningkast: 3

Sorry, men jeg må innrømme det: jeg elsker Goldie Hawn. Så, på en sliten lørdag måtte jeg se noe koselig, og valget gikk på denne, som jeg av en eller annen grunn hadde tatt opp fra TV for lenge siden. Tre gamle universitetsvenninner finner hverandre igjen senere i livet når den fjerde venninnen tar livet sitt. De er alle forlatt av mennene sine for yngre kvinner og de tre veldig ulike damene bestemmer seg for å ta hevn. Helt OK flåsefilm, men kanskje ikke noe å juble hjem om. Den var morsom i begynnelsen, men etter hvert mistet jeg interessen.

Dope - Carina Behrens

Navn: Dope
Regissør: Rick Famuyiwa
Skuespillere: Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons
År: 2015
Terningskast: 4

Malcolm og vennene hans er er nerder som så vidt klarer seg i et dårlig nabolag. Så blir han kjent med doplangeren Dom (spilt av A$AP Rocky) som via en rekke tilfeldigheter får Malcolm i alvorlig trøbbel. Men, Malcolm bruker nerdeferdighetene sine til å gjøre det beste ut av situasjonen. Filmen var morsommere og smartere enn jeg trodde. Soundtracket er fylt med gammel 80- og 90-tallsrap, inkludert litt nyere artister. Det funker strålende! Det som trekker ned er at også denne ble litt lang i lengden.

Malice - Carina Behrens

Navn: Malice
Regissør: Harold Becker
Skuespillere: Alec Baldwin, Nicole Kidman, Alec Baldwin

År: 1993
Terningskast: 3

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker 90-tallsthrillere og det er nettopp dét Malice er, med all den glede og prakt det medfører. «A tale about a happily married couple who would like to have children. […] Things are never the same after she is taken to hospital and operated upon by Jed, a «know all» doctor.» IMDb nevner ikke det andre store plottet som tar ganske mye plass i filmen og ikke har noe som helst å si for den egentlige historien. Noe som irriterte meg ganske mye, når sant skal sies. Derfor en lusen 3-er til denne (til tross for Bill Pullman OG Alec Baldwin<3).

Pitch Perfect 2 - Carina Behrens

Navn: Pitch Perfect 2
Regissør: Elizabeth Banks
Medvirkende: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld
År: 2015
Terningskast: 5

Jeg elsker å synge og skulle ønske vi hadde a capella-grupper på skolen da jeg studerte. I denne runden må Barden Bellas (a capella-gruppen) reise til Danmark for å konkurrere i den internasjonale a capella-konkurransen for å vinne tilbake statusen de tapte da de sang foran presidenten og Fat Amy revnet tightsen og flashet «musa» til en hel del viktige mennesker. Jeg elsker karakterenei disse filmene – spesielt Rebel Wilson sin rolle som Fat Amy – og humoren. Jeg var redd denne ville skuffe etter den første, men det gjorde den ikke. Abslutt underholdene nok til en 5-er!

Skribenten

Med en bachelor i journalistikk og visuelle medier har Carina klart å forville seg inn i den digitale verdenen, der hun trives best.

11 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.